Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Kampagne udfordrer fordomme om psykisk sygdom

Mandag den 10. oktober markeres Verdens Mentale Sundhedsdag - ellers Sindets dag - over hele landet. Og der er god grund til at sætte fokus på psykisk sygdom, som mindst en halv million danskere lige nu er ramt af.

For de fleste er det forbigående, og de kommer sig helt. For andre er der tale om langvarige eller tilbagevendende problemer. Uanset hvad, har man ret til at opleve sig som en del af fællesskabet – og være en EN AF OS. EN AF OS er netop også navnet på kampagnen, der skal udfordre fordomme om psykisk sygdom.

- Det har for store konsekvenser at leve med en psykisk sygdom i Danmark. Omgivelsernes uvidenhed om psykisk sygdom og behandlingen af dem resulterer alt for ofte i udelukkelse eller en kold skulder. Det er netop den – bevidste eller ubevidste – diskrimination af personer med psykisk sygdom, som kampagnen EN AF OS sætter fokus på, siger Martin Lund, formand for landskampagnen.

Det er langt mere accepteret at have en fysisk sygdom end en psykisk sygdom

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for EN AF OS, viser, at 85 procent af danskerne mener, at det er mere accepteret at have en fysisk sygdom end en psykisk sygdom. Samtidig mener 97 procent, at alle kan rammes af en psykisk sygdom.

- Vi kan alle rammes af en psykisk sygdom, men alligevel er det mindre accepteret at have en psykisk sygdom end en fysisk sygdom. Det understreger netop behovet for kampagnen EN AF OS. Med oplysning, aktiviteter og debat er håbet, at danskerne får større viden og bliver mere åbne og imødekommende over for personer med psykisk sygdom, siger Martin Lund.

EN AF OS og landskampagne i Region Syddanmark

I Region Syddanmark markeres landskampagnen og Verdens Mentale Sundhedsdag med flere arrangementer den 10. oktober. Blandt andet holder SIND i samarbejde med PsykInfo Syddanmark med flere konferencen "At investere i psykiatri" fra 15 - 18 i Bygningen ved Anlægget 14 i Vejle.

På talerlisten er blandt andre Carl Holst, formand for regionsrådet i Region Syddanmark, landsformand for SIND Knud Kristensen og sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Ole Ryttov.

Læs om dagens arrangementer og få mere information om EN AF OS

Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttovs tale ved "At investere i psykiatri" (video)


Siden er sidst opdateret 17-10-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring