Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilAkut Visitationsfunktion i Augustenborg indviet

Akut Visitationsfunktion i Augustenborg indviet

Der var ingen guldsaks. Snoren var heller ikke rød. Til gengæld var den gylden og glæden var stor, da åbningen af en ny akut visitationsfunktion i Augustenborg blev fejret 27. september.

Den akutte visitationsfunktion gør det nemmere for sønderjyske borgere at få hurtig og bedst mulig hjælp på psykiatrisygehuset uden for normal åbningstid. Samtidig sikrer funktionen, at patienten bliver sendt videre til behandling umiddelbart efter konsultationen.

Det var ikke planlagt, at der skulle klippes snor under indvielsen. Men det fik en af gæsterne lavet om på, da hun tog en guldsnor fra en af blomsterbuketterne, som på den måde kom til at agere rød snor under arrangementet.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) greb saksen og problematiserede i sin tale den manglende åbenhed, der er omkring psykiske lidelser i forhold til fysiske sygdomme

Åbenhed og rummelighed

- Det er nemmere at snakke om en brækket arm, end det er at tale om en psykisk sygdom. Vi er i den almindelige offentlighed stadigvæk ikke helt nået til den større åbenhed eller rummelighed, som vi ønsker. I Region Syddanmark vil vi det anderledes. Der skal være lige så stor bevågenhed og politisk handling i forhold til de psykiatriske som de somatiske patienter, og det er det, vi viser i dag, sagde Carl Holst.

Akutindvielse Augustenborg, sept. 2011

Carl Holst klippede snoren i Augustenborg.

Under talen henviste han til flere tiltag, hvor regionsrådet arbejder på en styrket psykiatri, nemlig visionen om et nye rammer til psykiatri i Vejle og Odense, nye lokaler til retspsykiatrien i Middelfart, og endelig psykiatribyggeriet i Aabenraa. 

Afdelingssygeplejerskerne Bente Bro og Gitta Hansen fortalte om, hvordan de har fået idéen til visitationsfunktionen og om, hvordan de har fået omsat idéen til handling.

Erfaringerne skal bruges

Githa Hansen og Bente Bro Christensen

Gitta Hansen og Bente Bro Christensen holder tale.

- Vi er kommet godt i gang, og siden maj har vi fået 189 henvendelser. Vi håber virkelig, at man vil bruge de erfaringer, vi får her i Augustenborg, når funktionen flytter til Aabenraa om et par år.

Akut Visitationsfunktion åbnede i maj. Med udgangen af 2013 vil funktionen blive flyttet til Aabenraa.

Fakta

  • Akut Visitationsfunktion åbnede 16. maj 2011. Funktionen er finansieret af satspuljemidler og er et samarbejde mellem Psykiatrisk Afdeling Haderslev og Augustenborg samt Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding og Augustenborg. Der er tildelt 16,369 mio. kroner fra 2010-13 til funktionen.
  • Akut Visitationsfunktion er åben mandag til fredag kl. 15-22 samt i weekender og helligdage kl. 10-22. Vagtlæge samt psykiatrisygehusets hotline i Augustenborg kan henvise til funktionen.
  • Målgruppen er borgere mellem 13 og 70 år med behov for akut psykiatrisk vurdering.
  • Funktionen har til huse på Psykiatrisk Afdeling Augustenborg og består af 3 senge, et opholdsrum og et kontor. Patienter kan overnatte i op til 3 døgn.
  • Den akutte visitationsfunktion rummer desuden en mindre PsykInfo med bøger, pjecer samt andet informationsmateriale.
  • Døgnafsnittene i Augustenborg (voksenpsykiatri og børne- og ungdomspsykiatri), Haderslev (voksenpsykiatri) og Kolding (børne og ungdomspsykiatri) skal med udgangen af 2013 samles i nyt psykiatribyggeri i Aabenraa. I forbindelse med flytningen vil den akutte visitationsfunktion blive en del af FAM (den fælles akutmodtagelse) på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

Siden er sidst opdateret 27-9-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring