Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Landskampagnen EN AF OS er startet

Mindst en halv million danskere er lige nu ramt af en psykisk sygdom. For de fleste er det forbigående, og de kommer sig helt. For andre er der tale om mere langvarige eller tilbagevendende problemer. Uanset hvad, har man ret til at opleve sig som en del af fællesskabet – det vil sige EN AF OS.

- Det har for store konsekvenser at leve med en psykisk sygdom i Danmark. Omgivelsernes uvidenhed om psykisk sygdom og behandlingen af dem resulterer alt for ofte i udelukkelse eller en kold skulder. Det er netop den – bevidste eller ubevidste – diskrimination af personer med psykisk sygdom, som kampagnen EN AF OS sætter fokus på. Vi kan alle blive bedre til at håndtere situationer, hvor vi møder mennesker med psykisk sygdom, hvad enten det er som arbejdsgiver, medstuderende, nabo,  forælder eller noget helt femte. Vi kan alle sammen hjælpe med til, at mennesker med psykisk sygdom kan leve et godt liv som en ligeværdig del af samfundet, siger Martin Lund, formand for landskampagnen EN AF OS. 

Kampagne skal øge viden

På trods af at alle kan rammes af en psykisk sygdom, er der mange danskere, som ikke ved nok om psykisk sygdom. Landskampagnen EN AF OS skal derfor bidrage til at øge folks viden om psykisk sygdom. Dette er nødvendigt for at mindske stigmatisering, fordomme og social udelukkelse af mennesker, der har psykisk sygdom inde på livet, samt for at skabe større forståelse i behandlingssystemerne, uddannelsessystemet, på arbejdspladser og alle andre steder, hvor hverdagslivet udfolder sig.

Bag kampagnen står et stærkt netværk, kaldet Den Fælles Indsats, som blev nedsat i 2010 og består af partnerne: Det Sociale Netværk af 2009, PsykiatriFonden, TrygFonden, regionerne, Danske Regioner, KL, Socialministeriet og Sundhedsstyrelsen. Det brede samarbejde har ifølge Martin Lund en vigtig og stor betydning:

- Det er netop den slags store brede samarbejder, der skal til for at ændre noget. Vi har tilsammen et stort og vidt forgrenet netværk, så vi har mulighed for at komme bredt ud med de gode råd og den viden, som mange mangler om psykisk sygdom. Vi er desuden i berøring med både brugere og pårørende, arbejdspladser og mange andre interessenter og kan på den måde sikre større åbenhed og forståelse på flere niveauer i samfundet.

Landskampagnen EN AF OS starterde 19. september 2011 med lancering af hjemmeside og kører frem til 2015. Kampagnen vil også være synlig på outdoorannoncer og på postkort på landets cafeer.

Læs mere om EN AF OS.


Siden er sidst opdateret 21-9-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring