Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Grønt lys for psykiatribyggeri i Vejle

Region Syddanmark har netop fået grønt lys til psykiatribyggeri i Vejle i form af en deponeringsfritagelse på 100 mio. kr.

Det kommer til at koste omkring 400 mio. kr. at opføre ny psykiatri, og loven siger, at regionen skal deponere et tilsvarende beløb, når et sygehus bygges som OPP. Deponeringsfritagelsen betyder, at regionen nu ikke skal deponere hele byggesummen.

- Nu har vi fået grønt lys til, at vi opfører det nye psykiatrisygehus i Vejle som Danmarks første store sygehus-OPP. En ny psykiatri vil give et fantastisk løft af det tilbud, vi kan give til sindslidende i Trekantområdet. Vi må hurtigt i gang, så vi kan have byggeriet færdigt i 2016, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

OPP skaber mere innovation
- Der er behov for innovativ tænkning, hvis vi skal skabe de bedste rammer ud fra de midler, vi har til rådighed. I for eksempel England og Sverige har partnerskaber mellem det offentlige og det private vist sig at kunne skabe mere innovative løsninger. Det vil vi også udnytte i Region Syddanmark i forbindelse med større byggerier.

OPP står for offentligt-privat-partnerskab. At bygge og drifte et kommende psykiatrisygehus i Vejle som et OPP-projekt, indebærer, at Region Syddanmark indgår et partnerskab med en privat part om den samlede opgave. Det vil i det her tilfælde sige, at der indgås aftale om projektering, finansiering, etablering og efterfølgende bygningsdrift og -vedligeholdelse af bygningerne i en årrække. Tanken er blandt andet, at når OPP-selskabet også har ansvaret for drift og vedligeholdelse af bygningerne i mange år efter at de står færdige, giver det et stort incitament til at bygge godt og energirigtigt. Det første girokort Region Syddanmark skal betale i sygehus-OPP-projektet er, når huset står færdigt og så betales der ellers typisk et fast årligt beløb, så længe kontrakten løber.

Ikke rum til at bygge på traditionel vis
- Den vigtigste begrundelse for at gøre psykiatribyggeriet i Vejle til et OPP-projekt er, at det giver mulighed for at komme hurtigt i gang med at bygge. Vores anlægsrammer levner ikke rum til at bygge på traditionel vis de næste mange år. Men ved at udføre byggeri og drift som OPP, kan vi komme i gang med det samme, siger Carl Holst.

- En betingelse for deponeringsfritagelsen er, at vi begynder på projektet allerede i 2012. Nu begynder vi på sagsbehandlingen, og så håber jeg på at regionsrådet i løbet af et halvt års tid kan beslutte at igangsætte byggeriet som OPP.

Deponeringsfritagelsen

 


Siden er sidst opdateret 18-7-2012Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring