Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Én indgang til psykiatri i Esbjerg

Alle i Esbjerg Kommune får fra næste år én indgang til ambulant psykiatrisk behandling.

Lokalpsykiatrien flytter nemlig med al sandsynlighed ind i nye, lejede lokaler på hjørnet af Østergade og Danmarksgade. Det er den plan, som regionsrådet bliver præsenteret for i næste måned.

Tilgængelighed er centralt

Formålet med lokalpsykiatrierne er at give syddanskerne let og uhindret adgang til akut psykiatrisk bistand døgnet rundt. Dermed bliver lokalpsykiatrierne i hele regionen indgangsport til og omdrejningspunkt for psykiatrisk behandling.

- Det er vigtigt, at vi gør det så uproblematisk som muligt for patienterne at få hjælp, og derfor samler vi alle disse tilbud på én adresse. Det løfter fagligheden,og det løfter i høj grad den tilgængelighed, som vi prioriterer meget højt i Region Syddanmark, siger formand for regionens psykiatriudvalg Freddie H. Madsen (DF).

På nuværende tidspunkt er de forskellige ambulante behandlingstilbud spredt ud på flere adresser i Esbjerg Kommune.

Regionen har set på flere lokaliteter i Esbjerg, men valget er faldet på en placering midt i byen.

Med en placering tæt på banegård og rutebilstation og kort afstand til omfartsvejen bliver det let at komme til – uanset om man er til fods, i bus eller i bil.

På rette vej

Etableringen af en lokalpsykiatri i Esbjerg Kommune er et led i Region Syddanmarks psykiatriplan "Fremtidens Psykiatri", der blev vedtaget i december 2007.

- Vi forsøger hele tiden at udvikle den syddanske psykiatri og øge kvaliteten, så vi får den bedst mulige psykiatriske behandling for borgerne. Etableringen af Lokalpsykiatri Esbjerg og den kommende store udbygning af depsykiatrisk funktioner på Gl. Vardevej er to store skridt på vejen, siger Freddie Madsen.

Psykiatrisygehuset får mulighed for indflydelse på indretning af den nye bygning, så de fysiske rammer vil kunne understøtte behandlingerne optimalt.

Første kommune

Udover faciliteter til ambulant behandling vil centret indeholde en lokal PsykInfo og danne ramme for forskellige pårørende- og patientaktiviteter.

- Med etablering af lokalpsykiatrien bliver Esbjerg Kommune den første kommune i regionen, hvor vi er helt i mål med alle anbefalinger i psykiatriplanen, siger Freddie Madsen.

Forslag til placering af lokalpsykiatrien vil blive forelagt regionsrådet i oktober.


Fakta:

Lokalpsykiatri Esbjerg vil være arbejdsplads for mere end 60 medarbejdere og vil brede sig ud over ca. 2.500 kvm i tre plan. Det er Byggeaktieselskabet Esbjerg, der står for udlejning, og arkitektfirmaet Hallen/Nordby, der skal tegne bygningen. Indflytning forventes at ske i oktober 2013.

Læs mere om konceptet for Lokalpsykiatri 


Siden er sidst opdateret 22-8-2011Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring