Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilTraumatiserede flygtninge hurtigere i behandling i Region Syddanmark

Traumatiserede flygtninge hurtigere i behandling i Region Syddanmark

Dansk Flygtningehjælp offentliggjorde den 11. maj et overblik over ventetider på tværfaglige behandlingsinstitutioner for flygtninge med traumer. Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder systematisk på at forbedre indsatsen over for traume og torturofre – sideeffekten er stadigt kortere ventelister.

Venteliste halveret
Indsatsen tager afsæt i dokumenterede udrednings- og behandlingsmetoder. I forløbet har CETT i Vejle mere end halveret antallet af personer på venteliste til udredning og behandling. Centret er et af tre centre i regionen, der behandler traume- og torturofre. De to øvrige centre er RCT Fyn og den selvejende institution RCT Jylland.

I marts 2010 ventede 35 personer på at komme i behandling på CETT – mod 84 i marts 2009.

Flere henvises
Samtidigt med, at færre patienter venter på behandling, er antallet af patienter, der henvises fra de praktiserende læger, steget. I 2008 fik CETT henvist 102 patienter mod 135 i 2009. CETT forventer i løbet af 2010 at leve op til de otte ugers behandlingsret, som er indført for voksne psykiatriske patienter fra januar i år.

Tre grupper med hver sit behandlignsbehov
CETT er længst fremme med at indføre behandlingskonceptet, som tager afsæt i principper og anbefalinger fra en MTV-rapport - offentliggjort i slutningen af 2008. Rapporten klarlægger evidens og litteratur om behandling af mennesker med PTSD.

Region Syddanmark inddeler med konceptet sine patienter i tre grupper med forskelligt behov for behandling. Det har medført, at behandlingen i langt højere grad skræddersyes til hver enkelt. Men også, at en stor del af patientgruppen behandles gruppeterapeutisk. Det giver den bedste kvalitet i behandlingen.

Psykiatrien i Region Syddanmark har udpeget CETT som pilotcenter for indførelsen af det nye behandlingskoncept. De to øvrige centre arbejder ud fra samme princip og vil i samarbejde med CETT gradvist indføre og forfine konceptet.

Link til Dansk Flygtningehjælps pressemeddelelse og oversigt over ventetider.

Læs mere om de tre syddanske centre for traume og torturofre.


Siden er sidst opdateret 12-5-2010Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring