Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatriens udenlandske læger

De udenlandske læger, der arbejder i Psykiatrien i Region Syddanmark, bidrager med mangfoldighed og nye perspektiver. Samtidig stilles der høje krav til lægernes faglighed.

Når udenlandske læger skal ansættes i Danmark og behandle danske patienter, har Sundhedsstyrelsen har besluttet at sørge for en bedre kontrol af lægernes kvalifikationer. Det sker på baggrund af den seneste tids debat.

Psykiatrien i Region Syddanmark stiller de samme høje krav til alle læger, der er ansat i organisationen. Uanset om lægerne har dansk eller udenlandsk baggrund. Sådan har det været hele tiden, understreger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen.

"I psykiatrien er vi meget glade for vores udenlandske læger. Foruden deres faglighed bidrager de med nye input og mangfoldighed til personalegruppen. Vi kan slet ikke undvære de udenlandske læger", siger han.

Når Psykiatrien i Region Syddanmark ansætter en udenlandsk læge med dansk autorisation fra Sundhedsstyrelsen, bliver lægens kvalifikationer også kontrolleret på den afdeling, lægen arbejder på, forklarer den lægefaglige direktør.

"Vi har fuld tillid til, at ledelserne på vores afdelinger ansætter de mest kompetente ansøgere og sikrer deres faglighed og evne til at kommunikere gennem samtaler og supervision i den første del af ansættelsesforløbet."

Sundhedsstyrelsen stiller særlige krav til læger fra tredjelande, og Psykiatrien i Region Syddanmark vil sikre, at disse læger også lever op til Sundhedsstyrelsens nye krav.

"Vores patienter og pårørende i psykiatrien kan have fuld tillid til, at selvom de møder en læge med udenlandsk accent, er lægen fuldt ud kvalificeret til at varetage den bedst mulige behandling", siger Anders Meinert Pedersen.

Fakta

  • Hvis en læge har tilladelse til at arbejde som læge i EU eller et nordisk land, kan lægen som udgangspunkt også blive autoriseret i Danmark. Det skyldes de aftaler, der er lavet mellem landene.
  • Der stilles helt andre krav til læger, der kommer med en autorisation fra lande uden for EU og Norden. Sundhedsstyrelsen og Københavns Universitet vurderer lægens eksamenspapirer. Desuden skal lægens praktiske færdigheder og viden vurderes, inden lægen arbejde selvstændigt som læge. Lægen får i første omgang en midlertidig autorisation.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside under nyheder.


Siden er sidst opdateret 17-3-2010
ICMSPsykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring