Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Landskonference om krop og psykiatri

Psykiatrien i Region Syddanmark var vært for 2009-udgaven af Landskonference for børne- og ungdomspsykiatri.


Fysioterapeut Peter Brandt og pædagog Per Hartvig Hansen – begge tilknyttet Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense - sørgede for høj puls, da Psykiatrien i Region Syddanmark den 3. marts var vært for 2009-udgaven af Landskonference for børne- og ungdomspsykiatri.

Temaet var ”Kroppen og fysisk aktivitet”, og årets program bød også på foredrag af psykolog Susanne Hart og af forfatter og konfliktcoach Lars Mogensen.

120 medarbejdere fra børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger over det ganske land var mødt op for at se, høre og selv være aktive.

Bevægelse i ugeskemaet
Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense er en af deltagerne i Sundhedsstyrelsens nu afsluttede projekt ”Fysisk aktivitet i Psykiatrien” – et projekt, som ifølge Peter Brandt og Per Hartvig Hansen har ført positiv udvikling med sig – både for patienter og medarbejdere.

- I dag er bevægelse lagt ind i ugeskemaet på afdelingen med afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger for børn og unge om moderat til let fysisk aktivitet en time hver dag, fortæller Per Hartvig Hansen, der sammen med Peter Brandt underholdt forsamlingen med ”Fysisk aktivitet i praksis”.

Balloner i stedet for rundkreds
I afdelingen i Odense indledes alle morgener med fysisk aktivitet.
- I stedet for at sidde i rundkreds holder vi for eksempel ved fælles indsats en ballon i luften - kun med brug af hovedet. Den fysiske aktivitet skaber overraskende megen energi og dynamik, og effekten er varig og smitter positivt af på dagens øvrige aktiviteter.

 - Mange af afdelingens patienter har dårlige erfaringer med idræt, men oplever hos os, at bevægelse og fysisk aktivitet giver dem både mere selvtillid og mere energi. Når de først har lært for eksempel at håndtere et bordtennisbat bliver mange bidt af det. Via fysisk aktivitet hjælper vi patienterne til at bryde mønstre, få øje på deres egne ressourcer og bygge videre på dem.

Lavere sygefravær
Også medarbejderne i afdelingen høster fordele af den fysiske fokus.
- Som medarbejdere er det vores opgave at sørge for, at tilbuddene om fysisk aktivitet er synlige og tilgængelige. Der skal være både stangtennis og bat, og er der en basketkurv, skal bolden også være der. På den måde er der brug for ildsjæle, men vi høster også selv fordele. Det har blandt andet vist sig, at sygefraværet blandt personalet er faldet, efter at vi har sat fysisk aktivitet i system, fastslår Per Hartvig Hansen.

En arbejdsgruppe fra Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense med oversygeplejerske Maja Mygdal Jørgensen i spidsen havde tilrettelagt landskonferencen.

landskonference, børne- og ungdomspsykiatri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pædagog Per Hartvig Hansen, sygeplejerske Sanne Fald og fysioterapeut Peter Brandt har sat fysisk aktivitet på dagsordenen på Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense.

landskonference i Odense - Maja Mygdal Jørgensen og Jan Jørgensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ledende overlæge Jan Jørgensen bød velkommen til landskonference sammen med oversygeplejerske Maja Mygdal Jørgensen.

deltagerne ved landskonferencen i Odense den 3. marts

120 medarbejdere fra børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i det ganske land deltog i Psykiatrien i Region Syddanmarks konference i Odense den 3. marts.

Materiale fra konferencen

Med 'Kroppen og fysisk aktivitet' som omdrejningspunkt bød Landskonference for børne- og ungdomspsykiatri på forskellige foredrag.

  • Psykolog Susanne Hart talte om børns udvikling og følelsesmæssige processer i hjernen.
    Oplæg

  • Fysioterapeut Peter Brandt og pædagog Per Hartvig Hansen satte spot på fysisk aktivitet i praksis.
    Oplæg

  • Forfatter og konfliktcoach Lars Mogensen fortalte om kampsport og følelsesregulering med særlig fokus på udadreagerende unge.
    Oplæg

Siden er sidst opdateret 11-3-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring