Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv - Psykiatrien i Region Syddanmark
Lone Bülow Friis er ny ledende oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Fredag den 1. oktober var første arbejdsdag for Lone Bülow Toft Friis på Psykiatrisk Afdeling Vejle – hvor hun er ansat som ny ledende oversygeplejerske. (06.10.2021)
Fremskudt Funktion sætter fokus på unges mentale trivsel efter corona
Projekt Fremskudt Funktion forebygger mistrivsel blandt børn og unge, og nu sætter projektet særligt fokus på unges trivsel efter corona. (30.09.2021)
Region Syddanmark slår dørene op til nyt retspsykiatrisk afsnit i Esbjerg
Tirsdag den 28. september åbner det nye retspsykiatriske afsnit i Esbjerg. I dagene herefter vil patienterne løbende flytte ind. De 15 nye retspsykiatriske sengepladser er en del af Region Syddanmarks Psykiatriplan 2020-2024. (24.09.2021)
Psykiatrien i Region Syddanmark inviterer til Verdensdagen for selvmordsforebyggelse (09.09.2021)
PsykInfos efterårskalender er klar
Hen over efteråret holder PsykInfo i Region Syddanmark en lang række arrangementer, som giver viden om psykisk sygdom. Arrangementerne foregår i hele regionen og sker i samarbejde med kommuner, bruger- og pårørendeforeninger og vores psykiatriske afdelinger. Se arrangementskalenderen her. (18.08.2021)
Sindssyg god søndag er tilbage
Er du til gøgl og spas, god livemusik og personlige foredrag fra kendte danskere? Som en del af Trekantområdets Festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart den 29. august fra kl 10.30-16.00 danne rammen om Sindssyg god søndag. (16.08.2021)
Ny ledende overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Maja Sidelmann Basnov er fra 1. september ansat som ny ledende overlæge hos Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Hun overtager efter Ulla Skov Jørgensen, som fortsætter i Region Hovedstaden. (05.08.2021)
Nyt pårørendecenter med fokus på børn
Nyt Center for Pårørendeinddragelse er klar til at tage imod pårørende til personer med psykisk sygdom eller svær somatisk sygdom. Centeret har særligt fokus på børn og holder åbent flere steder i Region Syddanmark. Selvom fokus er på børn, har alle pårørende mulighed for at møde op eller ringe. (02.08.2021)
Kunstprojekt har været en gave for patienter og personale i Odense
Et nyt kunstprojekt har givet patienter på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense adgang til at se en anden side af sig selv – en side der ikke handler om symptomer, negative følelser og udfordringer. (06.07.2021)
Psykiatrisygehuset er undtaget strejke
Dansk Sygeplejeråd har varslet strejke pr. 19. juni 2021, men sygeplejerskerne i psykiatrien er undtaget. Det betyder, at vi fortsætter patientbehandlingen i psykiatrisygehuset. (17.06.2021)
Over 50 Esbjergensere blev klogere på den kommende retspsykiatri i Esbjerg
Der blev lyttet, stillet spørgsmål og talt om det kommende retspsykiatriske afsnits betydning for lokalområdet, da Region Syddanmark tirsdag aften inviterede til borgermøde om det kommende afsnit i Esbjerg. (16.06.2021)
Region Syddanmark inviterer til borgermøde om nye retspsykiatriske pladser i Esbjerg
Region Syddanmark styrker retspsykiatrien med et nyt retspsykiatrisk sengeafsnit, som integreres på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. I den anledning inviteres alle med interesse til borgermøde med dialog og oplæg på programmet. (09.06.2021)
Direkte linje til sygehusledelsen
I anledning af den årlige ’Hvad er vigtigt for dig’-dag den 9. juni 2021 har patienter og pårørende mulighed for at ringe ind og få en snak med sygehusledelsen i Psykiatrien i Region Syddanmark. (08.06.2021)
Fælles psykiatriprojekt med borgeren for bordenden skaber gode resultater
Borgeren er med til møderne, når psykiatri og kommune i fællesskab koordinerer indsatser i projektet ”Sammen om Psykiatri”. Projektet, der forventes udbredt til samtlige Syddanske kommuner til sommer 2021 modtager stor ros fra både borgere og fagfolk. (02.06.2021)
Ny ledelser på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Sydjylland
Oversygeplejerske Yvonne Reinholt og ledende overlæge Klaus Müller Nielsen er tiltrådt som konstitueret ledelsesteam på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. (25.03.2021)
Mindhelper sikrer digital hjælp til børn og unge
En online-skole om angst og undervisningsmateriale til landets folkeskoler om taknemmelighed er blandt de nye tiltag hos online-projektet Mindhelper.dk, som trods COVID-19 har mulighed for at række ud til landets unge. (21.03.2021)
Nye samarbejdsformer bygger bro
Den seneste undersøgelse af patient- og pårørendetilfredshed på de danske sygehuse viser positive resultater for børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis har målrettede indsatser som projekt Fremskudt Funktion været med til at bygge bro mellem behandling, frivillige tilbud og børn og unges hverdag. (20.03.2021)
Patientundersøgelse viser fremgang i Psykiatrien i Region Syddanmark
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 90% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Svendborg i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet. (18.03.2021)
Patientundersøgelse viser stor fremgang på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på fremgang i tilfredsheden blandt patienterne på Psykiatrisk Afdeling Vejle. Eksempelvis er 72 pct. af de indlagte patienter i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med behandlingen. (18.03.2021)
Psykiatrien i Region Syddanmark i top i patientundersøgelse
Nye tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser tyder på generel tilfredshed blandt patienterne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Eksempelvis er 84% af de indlagte patienter på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa i høj grad eller i meget høj grad tilfredse med indlæggelsesforløbet. (18.03.2021)
Danmarks første professor i retspsykiatri, Frederik Alkier Gildberg, er ansat ved Psykiatrien i Region Syddanmark
Sygeplejerske Frederik Alkier Gildberg er 1. marts udnævnt som den første danske professor i retspsykiatri med et stærkt forskningsfokus på retspsykiatri, retspsykiatrisk sygepleje og reduktion af tvang og vold. Gildberg er bl.a. med baggrund i sin ph.d. og en efterfølgende omfattende forskning netop blevet udnævnt som professor i retspsykiatri og retspsykiatrisk sygepleje ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, Syddansk Universitet. (05.03.2021)
2020 gav et boom i videokonsultationer
Samtaler mellem patient og behandler over video kom for alvor til sin ret i 2020 – og det har været til stor glæde for både medarbejdere og patienter. Videokonsultationer forventes fremover at blive et værdifuldt supplement til det fysiske fremmøde. (19.02.2021)
Psykiatrisygehuset styrker specialistrådgivningen
Fra 1. januar har Psykiatrien i Region Syddanmark udvidet tilbuddet om specialistrådgivning til praktiserende læger. Med det nye tilbud kan læger på alle hverdage få rådgivning om psykiatriske problemstillinger til gavn for patienterne. (15.02.2021)
En af specialpsykologernes pionere takker af
I sidste uge havde psykolog Dorte Brink haft sin sidste arbejdsdag hos Psykiatrien i Region Syddanmark, hvor hun har været siden 1985. Hun kigger tilbage på en dejlig tid, hvor hun har haft en stor andel i arbejdet med specialpsykologuddannelsen som uddannelsesansvarlig i Esbjerg og med en position i det centrale Uddannelsesudvalg. (08.02.2021)
Adgang til behandling i juletiden fortsat normal hos Psykiatrien i Region Syddanmark
Trods den skærpede situation med COVID19-patienter i hele landet og tilgang af patienter fra Sjælland til behandling på de somatiske sygehuse i Region Syddanmark er adgangen til behandling i psykiatrien ikke påvirket. (23.12.2020)
Psykiatrisygehuset har fået en strategi for digital psykiatri
Strategien skal være med til at skabe bedre tilbud til mennesker med psykiske lidelser gennem brug af digitale løsninger. Strategien skal også sætte retning for, hvordan digitale løsninger kan indgå i støtte og behandling i Psykiatrien i Region Syddanmark nu og i fremtiden. (13.11.2020)
Pletfri rengøring hos Psykiatrisk Afdeling Vejle
Fejlfri rengøring har været resultatet på alle eksterne kontroller ved Psykiatrisk Afdeling Vejle. Rengøringen leveres af et privat firma, men skellet mellem det offentlige og det private er skrubbet rent, da fokus for begge i sidste ende er patienterne. (11.11.2020)
Særlige psykiatripladser åbner i Odense
Den 2. november flytter de særlige psykiatripladser fra Psykiatrisk Afd. Vejle til Psykiatrisk Afd. Odense. Det er en del af en større sengerokade i psykiatrisygehuset, som samlet set giver flere sengepladser. Personalet har den seneste måned arbejdet på at gøre afsnittet klar til at kunne byde patienterne velkommen. (02.11.2020)
Husk mundbind
Patienter og pårørende skal bære mundbind, når de opholder sig på sygehuset og i lokalpsykiatrien. (29.09.2020)
Psykiatrisk Afdeling Svendborg får ny konstitueret ledende overlæge
Carsten Blus-Pedersen er fra første oktober konstitueret som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Her vil han blandt andet bruge erfaringer fra sin tid som uddannelsesansvarlig overlæge til at arbejde mere med rekruttering. (30.09.2020)
Psykiatrien i Region Syddanmark er klar til at styrke indsatsen for psykiatriske patienter med et misbrug
Der er mere hjælp på vej til de psykiatribrugere med dobbeltdiagnoser, efter Regionsrådet i Region Syddanmark har vedtaget at afsætte 4 millioner kroner til tre nye projekter, der skal styrke indsatsen for psykisk sårbare og psykiatriske patienter med et alkohol- eller stofmisbrug. (25.09.2020)
Besøgsrestriktioner i Odense og Vejle
På grund af smittetrykket i Odense og Vejle Kommune er der pt besøgsrestriktioner på psykiatrisygehusets afdelinger i byerne. (15.09.2020)
To medarbejdere hos Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland smittet med COVID19 - ambulante patienter er overgået til virtuel behandling (15.09.2020)
Region Syddanmark har prækvalificeret 4 til OPP-udbuddet på Voksenpsykiatrien i NytOUH
Region Syddanmark, har. juni 2020 udbudt en kontrakt vedr. Voksenpsykiatrien i Nyt OUH som Offentligt Privat Partnerskab (OPP). I den forbindelse har Region Syddanmark nu prækvalificeret 4 mulige OPP-leverandører til at afgive tilbud. (10.09.2020)
Tættere samarbejde bidrager til færre indlæggelser og mindre tvang
Faste kontaktpersoner og større koordinering mellem psykiatri, bosteder og kommuner har skabt gode resultater for en række udsatte børn og unge i Region Syddanmark. (09.09.2020)
Fremskudt funktion samarbejder med frivillige organisationer
Det tværsektorielle projekt Fremskudt funktion har hen over sommeren indgået samarbejdsaftaler med fem frivillige organisationer. Aftalerne skal styrke indsatsen for børn og unge med henblik på at undgå, at de ender i mistrivsel. (04.09.2020)
Vi vil gerne høre din mening!
I disse uger kan du som patient eller pårørende i psykiatrien få tilbud om at udfylde et spørgeskema og give din mening til kende. (01.09.2020)
Psykiatrien styrker indsatsen for et godt og trygt arbejdsmiljø
Et arbejdsmiljø handler om den fysiske, sociale og psykiske del af det, at gå på arbejde. For arbejdspladsen er et sted, hvor mange ansatte bruger størstedelen af deres tid i hverdagene. Arbejdsmiljøet er et højt prioriteret område i Psykiatrien i Region Syddanmark, som vi kontinuerligt arbejder på at forberede. Derfor er det for os en rigtig god nyhed, at vi har fået midler til at styrke vores arbejdsmiljø. (31.08.2020)
Psykiatriske patienter fra Billund drejes mod Vejle
Som et resultat af den politisk besluttede Psykiatriplan skal patienter fra Billund Kommune i fremtiden høre under Psykiatrisk Afdeling Vejle i stedet for afdelingen i Esbjerg. Det vil give lettere transport til behandling, og derudover arbejdes der på at etablere en satellitafdeling i kommunen, så der er mulighed for hjælp helt tæt på. (28.08.2020)
Nu skal hele Syddanmark være sammen om psykiatri
Projektet Sammen om psykiatri udbredes nu til samtlige 22 kommuner i Region Syddanmark. Sammen om psykiatri handler om, at psykiatrien og kommunen samarbejder tæt om nogle af de mest udsatte borgere, som førhen er faldet mellem to stole. Udrulningen sker efter succesfulde forløb i de tre pilotkommuner Odense, Haderslev og Aabenraa. (21.08.2020)
Arrangementer i Psykinfo
En kalender der viser de arrangementer, som man kan melde sig til i efterårssæsonen (21.08.2020)
Regler for besøg lempes
Pårørende kan fra 2. juli 2020 frit komme på besøg i sygehusets afdelinger. (01.07.2020)
Hvad er vigtigt for dig?
Den 9. juni var det den årlige 'Vigtigt-for-dig'-dag, hvor vi spørger patienter og pårørende om, hvad der er vigtigt i kontakten med Psykiatrien i Region Syddanmark. (11.06.2020)
Direkte linje til sygehusledelsen
I anledning af den årlige ’Vigtigt-for-dig’-dag den 9. juni har patienter og pårørende mulighed for at ringe ind og få en snak med sygehusledelsen (08.06.2020)
Direkte linje til sygehusledelsen
I anledning af den årlige ’Vigtigt-for-dig’-dag den 9. juni har patienter og pårørende mulighed for at ringe ind og få en snak med sygehusledelsen. (08.06.2020)
Ny konstitueret ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg
Lilli Sørensen tiltræder den 15. april på den psykiatriske afdeling i Svendborg, hvor hun det kommende år er konstitueret ledende overlæge. En opgave hun går ind til med glæde, ydmyghed og nysgerrighed. (14.04.2020)
CORONA: Psykiatrien i Region Syddanmark oplever en tredobling af video- og telefonkonsultationer i løbet af to uger
Anvendelse af video- og telefonkonsultationer er gået fra at være en mulighed til at blive en nødvendighed i løbet af de seneste uger med corona epidemiens spredning i Danmark. (27.03.2020)
Opfordring til pårørende: Minimer jeres besøg på hospitalerne
Region Syddanmark og de øvrige regionerne anbefaler nu, at pårørende til patienter på sygehusene minimerer deres besøg. Det sker for at mindske risikoen for Corona-smitte af patienter og personale på landets sygehuse. (12.03.2020)
Neurologiske sygdomme øger risikoen for selvmord
Mennesker med visse neurologiske sygdomme har en højere risiko for at begå selvmord. Nyt studie har undersøgt alle større neurologiske sygdomme. (05.02.2020)
Tolv spændende forskningsprojekter baner vejen for fremtidens psykiatriske behandling
Hvad er omfanget af ”vedvarende sorglidelse”, virker VR mod socialfobi, og kan man i det hele taget måle ECT behandling på testhjerner i et laboratorie? Tre vanskelige spørgsmål, men svarene er på vej. Hvad er omfanget af ”vedvarende sorglidelse”, virker VR mod socialfobi, og kan man i det hele taget måle ECT behandling på testhjerner i et laboratorie? Tre vanskelige spørgsmål, men svarene er på vej. For de nævnte projekter har sammen med en række andre fået støtte ved den seneste uddeling af forskningsmidler fra Psykiatriens Forskningsfond. I alt blev 6,6 mio. delt ud til 12 vidt forskellige projekter. Lige fra en undersøgelse af omfanget af den nye diagnose ”vedvarende sorglidelse” i den psykiatriske patientgruppe, til en dybere forståelse af, hvad det er, som giver effekten af ECT behandling – testet på minihjerner dyrket i et laboratorie. - Vi lægger altid vægt på kvaliteten i de projekter, vi tildeler støtte, og det er en stor fornøjelse at være vidne til den markante stigning i både kvalitet og kreativitet, vi ser i disse år, hvor forskningsområdet betyder stadig mere i forhold til udvikling af nye behandlingsmuligheder for vores patientgrupper, siger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen. Forskning i psykiatri tager til i disse år, og Psykiatrien i Region Syddanmark er en del af denne tendens. Formålet på tværs af forskningsprojekterne er at finde bedre og mere skånsomme behandlingsmetoder, som vil gøre de forskellige patientgrupper i stand til at få et godt liv, på trods af deres lidelser. - Når jeg kigger ned over listen med de projekter, som har fået penge denne gang og gennem de seneste år, springer det også i øjnene, at megen af vores forskningsindsats er centreret om teknologiske muligheder opstået på andre felter. Og det er jo både logisk, men samtidig meget glædeligt, siger Anders Meinert Pedersen. Samtidig er forskningsområdet et kerneområde, fordi Psykiatrien i Region Syddanmark er blevet et universitetshospital, hvilket stiller flere krav til forskningsproduktion og den organisatoriske opbakning. - De nye krav, forventer jeg også, vil smitte af på den interesse, vi ser for at søge job i psykiatrisygehuset, siger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen. De tildelte halvårsmidler fra forskningsfoden er ofte kun en del af den samlede økonomi i et forskningsprojekt. Resten af finansieringen kommer i hus via eksterne ansøgninger eller genansøgning om flere midler fra fonden. Titler på de støttede projekter 1. Vedvarende sorglidelse hos patienter med en affektiv lidelse 2. Models, methods and challenges in coordination of pathways for vulnerable patients 3. Forbedret diabetesomsorg til patienter med type 2 diabetes og skizofreni 4. Hvordan kan patienter involveres i psykiatrisk pleje? 5. VRaid (VR8) - Virtual Reality for Anxiety Disorders: A feasibility study 6. Effectiveness of Internetpsykiatrien - What works for whom? A prospective cohort study. 7. Fysioterapeutisk behandling til patienter med stofmisbrugslidelser og samtidig psykisk lidelse i en retspsykiatrisk kontekst 8. Reduktion af bæltefikseringer i retspsykiatrien 9. In searching of personalized treatment of autism - a multiomics approach 10. Brain organoids: Revealing the role of environment and epigenetics in ASD pathogenesis 11. Electroconvulsive therapy- a multiomics study 12. Prevalence and significance of bipolar disorder in patients seeking treatment for alcohol use disorder Yderligere oplysninger • Anders Meinert Pedersen: 20 10 19 31 • Olaf Magnus Svenningsen: 29 33 65 54 (04.02.2020)
Ny ledende overlæge ansat på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Efter en periode med stedfortrædende ledende overlæge er ledelseskabalen på afdelingen i Vejle gået op med ansættelse af ny ledende overlæge, der starter i jobbet den 1. maj 2020. (29.01.2020)
Millionbevilling skal nedbringe sygefraværet og øge trivslen i psykiatrisygehuset
Sygefraværet skal nedbringes, mens nærværet og trivslen skal styrkes blandt medarbejderne i Psykiatrien i Region Syddanmark. Det er hvad en bevilling på 1,7 mio. kr., som psykiatrisygehuset har fået fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, under Beskæftigelsesministeriet, skal gå til. (24.01.2020)
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, afholder i løbet af året en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. Disse foregår i hele regionen, så om du sidder i Svendborg eller Esbjerg, så er der mulighed for at deltage. Få arrangementskalenderen her. (17.01.2020)
Forældrekurser skal hjælpe børn i mistrivsel
Som et led i kampen for bedre mental sundhed og mindre mistrivsel blandt Region Syddanmarks børn og unge, vil der i samarbejde med alle syddanske kommuner tilbydes forældrekurser i starten af 2020. Målgruppen for kurserne er forældre til børn, som grundet mistrivsel er henvist til psykiatrien af fx PPR-medarbejder eller egen læge, men hvor barnet ikke tilbydes et behandlingsforløb i psykiatrisygehuset. (14.01.2020)
De særlige pladser gør en forskel for patienterne
Det er snart 2 år siden, at de særlige pladser åbnede som et nyt behandlingstilbud i Region Syddanmark. Pladserne har siden etableringen været omdiskuteret, men når man taler med både fagfolk og patienter, står det klart, at de særlige pladser giver gode resultater. (07.01.2020)
Psykiatrisk Afdeling Middelfart ansætter 5 nye peer-medarbejdere
Med ansættelsen af fem nye medarbejdere med brugerbaggrund, de såkaldte peer-medarbejdere, er Psykiatrisk Afdeling Middelfart godt i gang med at styrke peer-indsatsen, som er en af anbefalingerne i den nye psykiatriplan. (03.01.2020)
Sonja Rasmussen tager vagten som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle
Psykiatrisk Afdeling Vejle har fået den erfarne ledende overlæge Sonja Rasmussen tilknyttet i en overgangsperiode, til der igen er ansat en fast ledende overlæge i Vejle. (27.12.2019)
Ny alkoholbehandling vil bryde tabu og foregår både på nettet og ved personligt fremmøde
Det er ofte forbundet med skam og skyld at gå i behandling for alkoholmisbrug. Det betyder, at mange som har behov behandling for deres alkoholproblem ikke opsøger den nødvendige hjælp. Det skal nyt behandlingskoncept råde bod på ved at kombinere fremmøde med behandling online. (11.12.2019)
Telepsykiatrisk Center skal udvikle landsdækkende tjek af sundhedsapps
Sundhedsministeriet her bedt Telepsykiatrisk Center i Region Syddanmark om at udvikle en løsning til kontrol og mulig certificering af de mange sundhedsapps, vi omgiver os med. (11.12.2019)
Arbejdsmiljø: Psykiatrien i Region Syddanmark er et godt sted at arbejde
Det Norske Veritas (DNV-GL) har kigget arbejdsmiljøet efter i sømmene i psykiatrisygehuset, og resultatet er forbedret. Psykiatrien i Region Syddanmark er rykket et niveau op, hedder det i DNV-rapporten, hvor der også peges på mulige forbedringer. (12.11.2019)
Ny chefkonsulent til forskerstøtte
Med ny status som Syddansk Universitetshospital øger Psykiatrien i Region Syddanmark forskningsindsatsen. Psykiatrisygehuset har ansat Olaf Svenningsen som ny chefkonsulent til forskerstøtte. Han har mere end 20 års erfaring med forskningsstøtte fra både ind- og udland. (08.11.2019)
Åbent Hus på Psykiatrisk Afdeling Vejle d. 3. november 2019
Hvad er moderne psykiatrisk behandling anno 2019? Mange af svarene kan du få, når vi inviterer alle interesserede indenfor til åbent hus på Psykiatrisk Afdeling Vejle på næste søndag fra kl. 11 til kl. 14. (28.10.2019)
Ny PsykInfo i Fredericia
Den 8. oktober blev snoren klippet til en ny PsykInfo i sundhedshuset i Fredericia. Samtidig gav region og kommune hinanden håndslag på et endnu tættere samarbejde på psykiatriområdet. (09.10.2019)
Låsbyhøj vinder arkitekturpris
Psykiatrien i Region Syddanmark og Kolding Kommunes om- og tilbygning af det tidligere plejehjem Låsbyhøj har vundet Kolding Kommunes arkitekturpris 2019. GPP Arkitekt A/S har været med til at tegne projektet. (04.10.2019)
Tilbage til Skole vinder innovationspris
​En enig jury udpegede i dag projektet 'Tilbage Til Skole' som vinder af prisen NYT SAMMEN BEDRE, der i dag blev uddelt til Innovationsdagen i Horsens. (05.09.2019)
Lad dine erfaringer komme andre til gode
Den årlige undersøgelse af patienttilfredshed starter op i september (26.08.2019)
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, afholder i løbet af året en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. Disse foregår i hele regionen, så om du sidder i Svendborg eller Esbjerg, så er der mulighed for at deltage. Få arrangementskalenderen her. (08.08.2019)
Psykiatrien i Region Syddanmark og Fyns Politi går sammen om at styrke hjælpen til psykisk syge og sårbare borgere
Fyns Politi og Psykiatrien i Region Syddanmark er med i et pilotprojekt igangsat af Rigspolitiet, hvor fire andre politikredse og regioner deltager. Projektet hedder Fælles Udrykningsteam (FUT) og handler om, at psykiatri og politi fra i dag rykker ud sammen i en særlig, fælles patrulje, når der opstår situationer med sårbare borgere eller borgere med psykisk sygdom, hvor politiet plejer at blive tilkaldt. (06.08.2019)
Frivillige skal besøge psykiatriske patienter i Vejle
Et nyt projekt i samarbejde med psykiatrisygehuset og SIND Vejle skal medvirke til, at den enkelte patient med en psykisk sygdom kommer sig hurtigere og bedre, når de har et menneske at dele oplevelser med. Besøgsvenner søges til at gøre en forskel for afdelingens patienter fra efteråret 2019. (05.08.2019)
Sindssyg god søndag vender tilbage til september
Som en del af trekantens festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart den 1. september kl 11-16 danne rammen om Sindssyg God Søndag, der ved hjælp af kunst, debat, foredrag, historie og meget mere kaster lys over psykiatrien i Danmark og forsøger at gøre de besøgende klogere på, hvad det vil sige at have en psykisk sygdom. Der er aktiviteter for personer i alle aldre, og det er gratis at deltage. (02.08.2019)
Studerende er rigtig glade for praktikophold i syddansk psykiatri
En ny evaluering tegner et billede af meget tilfredse studerende og elever, der har haft et uddannelsesforløb i Psykiatrien i Region Syddanmark (26.07.2019)
Ny sengestue med inputs fra patienter, pårørende og medarbejdere
Når Psykiatrisk Afdeling Odense flytter placering i forbindelse med etableringen af Nyt OUH, får afdelingen nye sengestuer. En kommende mulig sengestue har de seneste uger været vist frem til afdelingens patienter, pårørende og medarbejdere, og deres kommentarer til stuen kommer til at få stor betydning for det endelige resultat. (04.07.2019)
Patienter og pårørendes ideer fører til nyt tiltag i syddansk psykiatri
Den internationale dag med fokus på ”Hvad er vigtigt for dig?” resulterede i et væld af kommentarer og forslag fra både patienter og pårørende. De munder nu ud i en række nye tiltag i Psykiatrien i Region Syddanmark. Blandt andet en ny forældrecafe på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. (01.07.2019)
Louise Schwartz tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT)
Specialpsykolog Louise Schwartz bliver 1.7. leder af regionens specialiserede behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og veteraner. (28.06.2019)
Tæt samarbejde mellem bosteder og behandlingspsykiatri forhindrer indlæggelser
Syddansk psykiatri og syddanske bosteder for unge er sammen om satspuljeprojektet ”Styrket sundhedsfagligt samarbejde”, hvor psykiatrien rykker ud til bostedet. (17.06.2019)
Parkering ved Psykiatrisk Afdeling Svendborg pga. ombygning
Psykiatrisk Afdeling Svendborg bygger om i perioden 2019-2021 og bruger p-pladserne til pavilloner for genhusning af patienterne. (17.06.2019)
Nyt tværsektorielt sundhedshus åbner i Kolding
Et nyt samarbejde mellem Kolding Kommune og Region Syddanmark skal skabe en bedre behandling for borgere med psykisk sygdom, misbrug eller udsathed. Samarbejdet skal foregå i det nye sundhedshus Låsbyhøj, hvor regionale og kommunale tilbud er samlet under et tag. (14.06.2019)
Første uddannelsesforløb for tidligere patienter vel overstået
Det første hold på et helt nyt uddannelsesforløb for tidligere patienter i Psykiatrien i Region Syddanmark har færdiggjort peer-uddannelsen. Peer-medarbejdere er tidligere psykiatribrugere, som bruger deres erfaringer til at hjælpe nuværende patienter. Første hold blev færdige 4. juni, og de skal nu ud på sengeafsnit eller i den ambulante psykiatri. (03.06.2019)
Tvangsoverspisning bliver nu behandlet i Psykiatrien i Region Syddanmark
Personer der lider af Binge Eating Disorder (BED) – også kendt som tvangsoverspisning – kan nu se frem til at få hjælp enten på Psykiatrisk Afdeling Odense eller via et online tilbud. Behandlingerne er et projekt, der løber frem til udgangen af 2021. (31.05.2019)
Ph.d. forsvar om infektion og skizofreni i Aabenraa (06.05.2019)
Monitorering af tvang i Psykiatrien i Region Syddanmark 2018 (29.04.2019)
Over 4.000 patienter og pårørende har bidraget
I alt 4.287 patienter og pårørende har taget sig tid til at deltage i undersøgelsen. (15.03.2019)
Louise Schwartz konstitueret som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (01.03.2019)
Overlæge Rikke Laulund Schultz konstitueret som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg (28.02.2019)
Rikke Sveistrup Andersen tiltræder 1. marts som oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Odense (28.02.2019)
Røde Kors besøgstjeneste starter op hos Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart
Et helt nyt samarbejde er blevet indgået mellem Røde Kors og Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart. Samarbejdsaftalen er netop blevet underskrevet, og man er nu klar til at rekruttere frivillige, der har lyst til og mod på at blive besøgsven for et menneske indlagt på afsnit P6. Der er tale om et helt nyt koncept, der så vidt vides, ikke eksisterer noget andet sted i landet. (04.02.2019)
PsykInfo står klar med forårets arrangementskalender
I løbet af året afholder PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. De er nu klar med forårets program. (14.01.2019)
Psykiatrien i Region Syddanmark anerkendes for arbejdsmiljøindsatser
I løbet af efteråret har samtlige afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark haft besøg af Det Norske Veritas (DNV GL), som har undersøgt arbejdsmiljøet. Nu har psykiatrisygehuset modtaget deres arbejds-miljøcertificering for de kommende tre år. (11.01.2019)
Tværsektoriel koordinering styrker fremmødet til ambulant psykiatrisk behandling
Patienters udeblivelser fra ambulant psykiatrisk behandling er et velkendt problem. Det har Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Sygehus Sønderjylland og fire sønderjyske kommuner forsøgt at tage hånd om ved hjælp af et projekt med fokus på tværsektorielt samarbejde omkring videokonsultationer. (10.01.2019)
Særlige pladser åbner i Esbjerg (03.01.2019)
Psykisk krisehjælp tilbydes borgere, der enten selv eller som pårørende er påvirket af togulykken
Psykiatrien i Region Syddanmark tilbyder krisehjælp til ramte borgere, der var involveret i togulykken den 2. januar på Storebæltsbroen. Hjælpen foregår telefonisk og gives også til pårørende. (03.01.2019)
Tværsektoriel indsats kan forhindre skolefravær
En evaluering fra Sundhedsstyrelsen viser, at to projekter i Psykiatrien i Region Syddanmark med titlen Tilbage til Skole har haft stor succes med at få børn og unge, der har været i kontakt med behandlingspsykiatrien, tilbage i en stabil skolegang. Begge projekter fortsætter i en lidt anden konstruktion. (21.12.2018)
Region Syddanmark bruger færrest fastholdelser (14.12.2018)
Funktionsleder fra Svendborg vinder fornem pris
Susanne Falck Schmidt fra Psykiatrisk Afdeling Svendborg afsnit P3 modtog fredag den 7. december prisen som årets overskudsleder. Prisen blev overrakt på Christiansborg. (07.12.2018)
Monika Pankiewicz vandt titlen som årets forskertalent
Psykiatriens Forskningsdag blev afholdt den 6. december i Fredericia. Her fik fire forskere fra Psykiatrien i Region Syddanmark tildelt priser for deres arbejde. Hovedprisen gik til Monika Pankiewicz fra Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. (07.12.2018)
Syddansk tilbud til børn og unge med psykiske vanskeligheder rulles ud i hele landet (26.11.2018)
Oplæg med Silas Holst: Min far er dement
Midt i november besøger Silas Holst Psykiatrisk Afdeling Odense for at fortælle om livet som pårørende til et menneske med demens. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. (24.10.2018)
Ny kampagne: Lad os sammen skrue op for taknemmeligheden
29. oktober skyder Mindhelper.dk i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark kampagnen Tak Nemli’ i gang. Formålet er at sætte fokus på taknemmelighed og dermed bane vej til mere glæde og mindre stress i hverdagen. (23.10.2018)
Åbent Hus hos Psykiatrisk Afdeling Vejle
Søndag d. 28. oktober åbner Psykiatrisk Afdeling Vejle dørene og byder velkommen til en dag fyldt med oplæg, musik og masser af ny viden om psykiatrien. (19.10.2018)
Forløb skal give fremtidens læger indsigt i mennesket bag en psykisk sygdom
PsykInfo i Region Syddanmark har stillet en række af deres ambassadører, der selv lever med eller har levet med en psykisk sygdom, til rådighed for SDUs medicinstuderende i forløbet ’Mennesker først’. Formålet er, at de fremtidige læger skal se mennesket bag den psykiske eller somatiske sygdom. (17.10.2018)
Flere arrangementer på Sindets dag
Siden 1992 har WHO markeret ’World mental health day’, der på dansk har fået navnet Sindets dag. Dagen har til formål at sætte fokus på psykiatri og psykiske sygdomme, foregår som altid den 10. oktober, og Sindets dag markeres flere steder i Syddanmark med flere PsykInfo-arrangementer. (05.10.2018)
Schweizisk topforsker adjungeret Børne- og Ungdomspsykiatrisk Forskningsenhed i Odense
Torsdag d. 4. oktober holdt professor Hans–Christoph Steinhausen sin tiltrædelsesforelæsning om “Langtidsvirkninger af psykisk sygdom opstået i barndom og ungdom”. (05.10.2018)
Gode resultater fra projekt Viden viser vej
De foreløbige resultater fra udviklingsprojektet Viden viser vej i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark blev præsenteret til et arrangement tirsdag den 25. september, og der er meget godt at tage med videre i det fremtidige arbejde. Projektet har været muligt takket være en bevilling fra VELUX FONDEN. (02.10.2018)
Retspsykiatrien opgraderer sikkerheden
Region Syddanmark højner sikkerheden for at reducere muligheden for rømninger i Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart. Regionsrådet har netop godkendt en model for opgradering af de fysiske rammer. (02.10.2018)
Vi vil gerne høre din mening!
Psykiatrien i Region Syddanmark har taget hul på den årlige undersøgelse af tilfredshed blandt patienter og pårørende. (14.08.2018)
Søndag blev sindssyg god
For tredje år i træk var der søndag den 26. august sindssyg god søndag i Middelfart. Det blev en dejlig dag for de fremmødte fyldt med personlige beretninger, kunst, dans, forskning, litteratur, gøgl og historie om psykiatrien. (30.08.2018)
Populær psykiatri-festival arrangeres igen 26. august
Som en del af trekantens festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart danne rammen om Sindssyg God Søndag, der ved hjælp af kunst, debat, foredrag, historie og meget mere kaster lys over psykiatrien i Danmark og forsøger at gøre de besøgende klogere på, hvad det vil sige at have en psykisk sygdom. (03.08.2018)
Ny arrangementskalender klar fra PsykInfo
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, afholder i løbet af året en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. Disse foregår i hele regionen, så om du sidder i Svendborg eller Esbjerg, så er der mulighed for at deltage. Her kan du få et overblik over efterårets program. (08.08.2018)
Presseinvitation: Indvielse af retspsykiatrisk afsnit P2 i Middelfart
Afsnit P2 på Psykiatrisk Afdeling Middelfart blev i juli 2018 omdannet til et retspsykiatrisk afsnit. Afsnit-tet består af 14 døgnpladser og bliver officielt indviet den 20. august. (02.08.2018)
Marie Paldam Folker bliver afdelingschef i Telepsykiatrisk Center
Det bliver Marie Paldam Folker, der skal fortsætte den positive fremgang for telepsykiatri både regionalt og nationalt. Hun er fra 6. juli ansat som afdelingschef for Telepsykiatrisk Center, hvor hun siden marts 2018 har været konstitueret afdelingschef. (10.07.2018)
Region Syddanmark afbryder samarbejde med it-leverandør
Mails fra it-leverandør til patienter, der er i behandling via internettet, er ved en fejl sendt i kopi til en ubeskyttet mail-adresse. Fejlen er nu blevet rettet, og de berørte patienter er blevet underrettet. Region Syddanmark afbryder samarbejdet med CCBT, der er leverandør af det pågældende behandlingsprogram. (05.07.2018)
Hurtigere indsats på vej til børn og unge med psykiske vanskeligheder
Psykiatrien i Region Syddanmark har sammen med de 22 kommuner fået tilsagn om 52 mio. kroner fra satspuljen over en fireårig periode til opsporing af og hjælp til børn og unge med psykiske vanskeligheder. (03.07.2018)
International hæder til psykiatribyggeriet i Vejle
Arkitekturen på Psykiatrisk Afdeling Vejle, modtog tirsdag aften international hæder ved European Healthcare Design Awards 2018 i London. I konkurrence med psykiatriske sygehuse fra hele verden blev Psykiatrisk Afdeling Vejle hædret for den bedste arkitektur i kategorien Mental Health Design. (13.06.2018)
Tvang på de psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark er fortsat på vej ned
De seneste tal for forebyggelse af tvang i psykiatrien viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark er i mål på ét område, og nærmer sig på et andet. Men der er stadig udfordringer. (11.06.2018)
Over 100 borgere fik et blik ind bag murene i retspsykiatrien (08.06.2018)
Syddansk psykiatri lever fortsat op til hurtig udredning
De seneste offentliggjorte data fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark i meget høj grad leverer udredninger til tiden trods en mindre nedgang i overholdelse af udredningsretten på 30 dage, men tallene er stadig gode. (08.06.2018)
Tværsektorielt samarbejde sikrer bedre behandling til borgere med psykisk sygdom og et misbrug
Psykiatrien i Region Syddanmark og regionens 22 kommuner mødtes torsdag den 7. juni til konference omhandlende borgere med psykisk sygdom og et samtidigt misbrug. Formålet var at udveksle erfaringer og arbejde videre på det tværsektorielle samarbejde, der har kørt siden 2015. (07.06.2018)
Mød psykiatrien til en snak på gaden i Odense
På lørdag d. 9. juni rykker personale fra psykiatrien i Odense traditionen tro udendørs for at snakke med interesserede borgere om psykisk sygdom og behandling i selskab med deres samarbejdspartnere. (07.06.2018)
Borgermøde om Retspsykiatri Syddanmark
Torsdag den 7. juni klokken 19-21 inviterer Psykiatrien i Region Syddanmark til et borgermøde om retspsykiatrien i Middelfart. Mødet arrangeres på grund af udvidelsen af Retspsykiatri Syddanmark. (30.05.2018)
Presseinvitation: Indvielse af Lokalpsykiatri Odense
Gennem de seneste år har Psykiatrien i Region Syddanmark åbnet lokalpsykiatrier i de fleste større byer i regionen. Og nu fejrer vi færdiggørelsen af endnu én – Lokalpsykiatri Odense, som vi nu indvier. (25.05.2018)
Ny ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Middelfart
Den 1. juli 2018 tiltræder Louise Ahrendt som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Middelfart. (24.05.2018)
Et år med forbedringer
Neuroteamet i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense afsluttede tidligere på året sidste workshop i arbejdet med Den Syddanske Forbedringsmodel. Det betyder, at de i et helt år har haft fokus på forbedringer og arbejdet intensivt med dem igennem tre workshops. Og selvom man i nogle tilfælde har lagt vejen, mens man er gået, så er der generel tilfredshed med udbyttet af forbedringsarbejdet. (09.05.2018)
Vellykket nabomøde i Odenses nye lokalpsykiatri
Psykiatrisk Afdeling Odense og Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere (ATT) var torsdag den 3. maj værter for et arrangement i den nye lokalpsykiatri på Odense havn. Lokalpsykiatrien vil fremover huse cirka 190 medarbejdere og mange patienter. Naboerne var inviteret til at se bygningen og få et større indblik i psykiatrisygehuset. (04.05.2018)
PsykInfo-ambassadører vandt frivillighedsprisen
Region Syddanmarks frivillighedspris 2018 blev uddelt onsdag den 25. april, og det blev de dygtige En Af Os-ambassadører fra PsykInfo, der løb med titlen. Dermed blev en indsats i psykiatrien hædret for andet år i træk. (26.04.2018)
Nyt ph.d.-studie vil forebygge livstilssygdomme hos retspsykiatriske patienter
Der er et problem med livsstilssygdomme hos patienter med psykiske sygdomme, og det vil et syddansk forskningsprojekt forsøge at forebygge ved at undersøge retspsykiatriske patienters sundhedsvaner. (26.04.2018)
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland arver millionbeløb
En afdød mand fra Rødekro har valgt at tildele 1.4 millioner kroner af sin arv til Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, da han har været glad for den behandling, hans søn i sin tid fik på den daværende afdeling i Augustenborg. Patienterne får indflydelse på, hvad pengene skal bruges til. (23.04.2018)
PsykInfo-ambassadører talte 270 gange i 2017
Ambassadørerne i PsykInfo har selv oplevet hvordan det er at have en psykisk lidelse eller være pårørende til en, og den erfaring brugte de 270 gange sidste år til at fjerne tabuiseringen af at have en psykisk sygdom og øge vidensniveauet de steder, hvor de holdte oplæg. (16.04.2018)
CoLab Recovery & Rehab er nomineret til Welfare Tech Award 2018
Blandt 198 indsendte forslag er CoLab Recovery & Rehab (CoLab) – en enhed i Psykiatrien i Region Syddanmark - udvalgt som en af tre til årets Welfare Tech pris. (10.04.2018)
Psykiatrien i Region Syddanmark er flot repræsenteret ved Forskningens Døgn 2018
I år kan du kan vælge mellem 17 forskere fra Psykiatrien i Region Syddanmark, når de holder foredrag i fire forskellige syddanske byer. (10.04.2018)
Bedre patientrammer på nyt psykiatribyggeri i Vejle
Mere plads, bedre muligheder og patienten i centrum er blandt konklusionerne efter det første år i drift på Danmarks første OPP-psykiatribyggeri i Vejle. (28.03.2018)
Det særlige samarbejde fortsætter de gode takter
Samarbejdet mellem region og de 22 syddanske kommuner om de særlige pladser har fra start været godt, og det fortsatte med en workshop, hvor man i fællesskab med medarbejdere fra det nye afsnit i Vejle og repræsentanter fra patient- og pårørendeorganisationer fik udvalgt succeskriterierne for det nye behandlingstilbud. Efter workshoppen er der kommet flere anmodninger, som skal behandles af visitationsforummet. (27.03.2018)
Retspsykiatriske ambulante patienter har nu mulighed for videokonsultation
Med tilladelse fra Sundhedsstyrelsen kan syddansk psykiatri nu tilbyde retspsykiatriske ambulante patienter behandling via video. (13.03.2018)
Tilfredshed blandt psykiatriske patienter
De fleste patienter har en positiv oplevelse af mødet med Psykiatrien i Region Syddanmark. Voksne ambulante patienter i Region Syddanmark har en væsentlig højere samlet tilfredshed, sammenlignet med landets øvrige regioner. Samtidig har en fokuseret indsats ført til en markant stigning i svarprocenten. (12.03.2018)
Patienttilfredshed i Psykiatrien i Region Syddanmark
De fleste patienter har en positiv oplevelse af mødet med Psykiatrien i Region Syddanmark. De voksne ambulante patienter er mest tilfredse, 85 procent svarer at de i høj eller meget høj grad er tilfredse med kontakten til psykiatrisygehuset. (12.03.2018)
Fuldt hus til konference om selvmordsforebyggelse
​For 13. gang arrangerede Center for Selvmordsforebyggelse i Odense onsdag den 7. marts den årlige konference om selvmordsforebyggelse. 165 klinikere, ledere og andre fagfolk var mødt op i Kolding til en vellykket dag med mange spændende oplæg. (19.03.2018)
Syddansk psykiatri lever op til hurtig udredning
Netop offentliggjorte data på esundhed.dk viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark ligger i top hvad angår overholdelse af udredningsretten på 30 dage. (09.03.2018)
Psykiatrien i Region Syddanmark er stærkt repræsenteret i opløbet til Årets Borgerinddragende Initiativ
Psykiatrien i Region Syddanmark har fået indstillet to projekter til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2018. (05.03.2018)
Region Syddanmarks særlige pladser står klar 1. marts
Psykiatrien i Region Syddanmark har etableret 15 særlige pladser på Psykiatrisk Afdeling Vejle, og medarbejderne står klar til at tage imod de borgere, som kommunerne visiterer, og som indlægges frivilligt i de særlige pladser. (13.03.2018)
500 dage uden brug af bæltefiksering på bæltefrit afsnit i Aabenraa
I dag er det 500 dage siden, at en patient har været tvangsfikseret på bæltefrit afsnit på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. (28.02.2018)
Åben dialog Årsmøde 2018 i Odense
Den 8.-9. februar blev der holdt Åben dialog årsmøde i Odense, hvor deltagere fra Danmark og Norge udvekslede erfaringer og fik inspiration fra amerikanske Harlene Anderson og australske Flick Grey. (13.02.2018)
Syddansk ph.d.-studie skal forbedre forståelsen af anoreksi - og måske behandlingen
Et nyt ambitiøst forskningsprojekt er startet i Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Odense Universitetshospital (OUH) og Syddansk Universitet. Ph.d.-studiet tager udgangspunkt i, hvordan vægtøgning påvirker kognitive evner hos patienter med svær grad af anoreksi. Det kan på sigt være med til at ændre den måde, sygdommen forstås og behandles på. (07.02.2018)
Forsat fokus på samarbejde om hjælp til danske krigsveteraner
Den 5. februar 2018 mødtes ledere fra landets specialiserede behandlingstilbud til krigsveteraner med en PTSD-diagnose i Middelfart for at udveksle erfaringer. (07.02.2018)
PsykInfo-konference skal hjælpe med at knække stress-kurven
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, arrangerer torsdag den 8. februar i samarbejde med Cabi en halvdagskonference, der for alvor skal hjælpe med at få knækket stress-kurven hos de syddanske virksomheder. Nøglen er at kigge på de mange faktorer, der spiller ind i en stress-sygdom. (05.02.2018)
Nu begynder arbejdet med at skabe et mentalt sundhedscenter på Låsbyhøj i Kolding
Det er udtryk for en fremsynet løsning, når Kolding Kommune og Region Syddanmark samler en stribe tilbud under ét tag i et mentalt sundhedscenter. (23.01.2018)
PsykInfos nye arrangementskalender er klar
Psykiatrien i Region Syddanmarks PsykInfo holder året rundt en række spændende arrangementer i hele regionen, der alle sammen giver ny viden om psykisk sygdom og forsøger at nedbryde tabuer. Nu er arrangementskalenderen for foråret 2018 klar, og du kan få hele overblikket over programmet her. (05.01.2018)
PsykInfos trivselsindsats fortsætter i 2018
Der arbejdes fortsat i det kommende år med at sætte trivsel på skoleskemaet på alle ungdomsuddannelser i Syddanmark. Den regionale PsykInfo-afdeling fortsætter den store indsats overfor ledere, lærere og elever, så der forhåbentlig er færre unge, der dropper ud af deres uddannelse som et resultat af dårlig mental trivsel. (29.12.2017)
Videokonsultationer har fået sin egen retningslinje
Se den retningslinjen for videokonsultationer i psykiatrien (20.12.2017)
Nedbringelse af tvang: Vi er godt på vej, men vi er ikke i mål (18.12.2017)
Stor interesse for de særlige pladser i Syddanmark
Regionsrådet i Region Syddanmark har godkendt placeringen af i første omgang 15 særlige pladser på det disponible afsnit på Psykiatrisk Afdeling Vejle og efterfølgende 16 pladser på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. (07.12.2017)
Frivillige rykker ind på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Café Lærken er et helt nyt indslag i hverdagen for børn og unge, der er indlagt på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Caféen er et frirum fra sygdom og behandling og drives af unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors. For første gang har de fået adgang til et ellers lukket univers forbeholdt sundhedsfagligt personale. (07.12.2017)
Psykiatriens forskningsdag 2017: Mød op og stil spørgsmål til psykiatriforskningen i Region Syddanmark (05.12.2017)
Bliv klogere på de særlige pladser til jobinfomøde 5. december
De særlige pladser etableres i Region Syddanmark i starten af 2018. Forberedelserne er i fuld gang, og tirsdag den 5. december er der jobinfomøde, hvor interesserede kan blive klogere på pladserne og de cirka 40 nye medarbejdere, der skal bruges. (30.11.2017)
Vinderen af Psykiatriens Yngre Lægers Uddannelsespris 2017 er fundet
Elva Björk Harðardóttir fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart fik mandag den 20. november Psykiatriens Yngre Lægers Uddannelsespris. Prisen fik hun for konceptet ”Sammen til samtale”. (21.11.2017)
Fagligt festfyrværkeri på CPS-konference 2017
CPS - konference 2017 var en regulær succes på flere måder. Fagligt var dagen i absolut topklasse med oplæg af de dygtigst indenfor psykiatrisk sygepleje lige nu. (16.11.2017)
ADHD Konference skal bygge bro og sikre job og uddannelse
AHDH Centeret vil bygge bro mellem sundvæsen og kommuner for at sikre unge med ADHD diagnoser uddannelse og arbejde (16.11.2017)
Hvem skal have psykiatriens forskningspris 2017?
Nu kan du indstille kandidater til Psykiatriens forskningspris 2017. Prisen, indstiftet af Psykiatriens Forskningsfond, bliver uddelt til en juniorforsker, der har udvist et særligt forskertalent og har været dygtig til at promovere den psykiatriske forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark. (13.11.2017)
Syddansk net-behandling af angst og depression bliver landsdækkende
Region Syddanmark har haft stor succes med at behandle patienter med angst og let til moderat depression via internettet. Derfor vil Danske Regioner nu udbrede internetbaseret psykologbehandling til borgere i hele landet. (31.10.2017)
Psykiatrisk Efterårsskole på Hindsgavl Slot i Middelfart
Psykiatrien i Region Syddanmark har fra den 25.-27. oktober holdt Psykiatrisk Efterårsskole på Hindsgavl Slot i Middelfart. 24 medicinstuderende og yngre læger fik muligheden for at få et større indblik i psykiatri, og efterårsskolen var en positiv oplevelse for både deltagere og undervisere. (30.10.2017)
Ros til syddansk psykiatri for fortsat nedbringelse af tvang
Psykiatrien i Region Syddanmark har nedbragt anvendelsen af bæltefikseringer og beroligende medicin gennem det seneste år. Resultaterne udløser anerkendelse i Sundhedsstyrelsens rapport ”Monitorering af tvang i psykiatrien, 1. juli 2016 – 30. juni 2017”, som er offentliggjort 25. oktober. Der er dog stadig områder, hvor syddansk psykiatri har en udfordring (26.10.2017)
Prins Harry hørte om syddansk trivselsindsats
Der blev torsdag morgen lyttet med royale ører, da Prins Harry som en del af sit besøg i Danmark blandt andet hørte om den syddanske trivselsindsats for unge under uddannelse. PsykInfo-konsulent Liselene Pedersen var inviteret af den landsdækkende En Af Os-organisation, og hun er glad for at have haft muligheden for at fortælle om det store arbejde, der er blevet lavet de seneste år. (26.10.2017)
Sindets dag markeres flere steder i Syddanmark
Tirsdag den 10. oktober finder Sindets dag sted, og den årlige begivenhed har igen til formål at sætte fokus på mennesker med psykiske lidelser og stigmatiseringen af dem. PsykInfo og Psykiatrien i Region Syddanmark har en lang række arrangementer på dagen. (06.10.2017)
Åbent hus på Psykiatrisk Afdeling Odense
Lørdag den 7. oktober åbner Psykiatrisk Afdeling Odense dørene for borgerne. (04.10.2017)
Presseinvitation: Sundhedscenter Haderslev rykker tættere på
Torsdag 5. oktober kl. 14 bliver der holdt rejsegilde for Sundhedscenter Haderslev. Alle er velkomne til at komme og se Haderslev Kommune og Region Syddanmarks nye sundhedscenter på Clausensvej. (04.10.2017)
Frivillighedsdag i headspace
Headspace og Psykiatrien i Region Syddanmark løb tilbage i maj med Region Syddanmarks årlige frivillighedspris. (27.09.2017)
Opmærksomhed på kost er vigtig ved brug af antipsykotisk medicin
Det er vigtigt at sørge for, at unge mennesker, der behandles med antipsykotisk medicin, støttes i ikke at få vægtøgning. Der er stor risiko for overvægt det første år efter en psykose og start på antipsykotisk medicin. Det viser et nyt projekt fra Forskningscenter for Udviklingsforstyrrelser (FOCUS), Børne- og ungdomspsykiatri, Psykiatrien i Region Syddanmark. (21.09.2017)
Tilmeld dig Psykiatriens forskningsdag
Brug en dag på forskning sammen med patienter, pårørende kolleger og forskere. Vi disker op med et tætpakket, spændende program. Og så kigger Peter Lund Madsen forbi. (20.09.2017)
Mere end 100 dage uden brug af bælte hos børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg
Bestræbelserne på at nedbringe anvendelse af tvang i børne- og ungdomspsykiatrien i Esbjerg er tilbage på sporet. Det er nemlig mere end 100 dage siden, det sidst var nødvendigt for personalet på døgnafsnittet at anvende bæltefiksering. Og dermed er afsnittet tilbage i en dagligdag uden brug af bælter. (19.09.2017)
Autister opfanger ikke lyde normalt
Ny forskning viser, at autister er markant dårligere til at registrere ændringer i lydbilledet. Syddansk psykiatri står sammen med forskere fra Købehavn og Holland bag forsøget, og det åbner i fremtiden op for en bedre forståelse af autisme og måske behandling. (07.09.2017)
Psykiatrien i Region Syddanmark lancerer ambitiøs forskningsstrategi
Patienter og pårørende skal inddrages i forskning. Det er et af målene for Psykiatrien i Region Syddanmarks nye forskningsstrategi, der sætter kursen for forskningen i perioden 2017-2020. Strategien blev drøftet i psykiatri- og socialudvalget på mødet 29.august. (30.08.2017)
Førende forsker i nedbringelse af tvang ansat i Psykiatrien
Den britiske professor Joy Ann Duxbury er pr. 1. juli 2017 blevet ansat hos Psykiatrien i Region Syddanmark i tre år med mulighed for forlængelse. Tilknytningen skal styrke psykiatrisygehusets forskningskvalitet og hjælpe med at halvere brugen af tvang. (18.08.2017)
Journal Club højner fremtidens forskning
Psykiatrien i Region Syddanmark har ambitioner om forskning i international topklasse. Derfor har ph.d.-studerende og andre unge forskere muligheden for at højne niveauet ved at sparre med hinanden og en internationalt anerkendt forsker i Journal Club i Odense. (11.08.2017)
Psykiatribyggeri i Aabenraa får international arkitekturpris
Børne- unge og voksenafdelingerne i Aabenraa har fået den fornemme internationale arkitekturpris Design & Health i kategorien Mental Health Project. (17.07.2017)
Psykiatrien i Region Syddanmark har knækket koden på bæltetvang
Tallene taler deres tydelige sprog. 250 dage uden brug af bælter på vores bæltefri afsnit i Aabenraa og 316 dage uden brug af bælter på sygehusets lignende afsnit i Esbjerg viser, at både medarbejdere og afdelingsledelser ved, hvad der skal til for at behandle alvorligt psykisk syge patienter uden brug af bæltefiksering. (26.06.2017)
Bedre og hurtigere hjælp til borgere på socialpsykiatriske botilbud
Hurtigere udredning og undervisning af medarbejderne er nogle af de tiltag, der i de kommende tre år skal medvirke til færre genindlæggelser, mindre tvang, et fald i voldsepisoderne og større effekt af den psykiatriske behandling. (26.06.2017)
Ny ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Aabenraa
Den 1. juni 2017 tiltrådte Lene Høgh som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa. Her skal hun blandt andet videreføre arbejdet med at gøre hele afdelingen bæltefri. (02.06.2017)
Nyt OUH i udbud
Region Syddanmark sender nu store dele af det nye universitetshospital i Odense i udbud. Psykiatrisygehusets del er ikke indbefattet. Her følger udbud senere. (11.05.2017)
Patienterne bliver samarbejdspartnere i fremtidens psykiatri
Oplæg og debat gik op i en højere enhed, da Psykiatrisk Dialogforum holdt minitopmøde. Tendensen er, at patienterne skal være med til at definere kvalitet og bidrage i behandlingen. (11.05.2017)
Frivillige i headspace løb med Frivillighedsprisen
Det blev de frivillige i headspace, et rådgivningscenter for børn og unge der har det svært, som løb med Region Syddanmarks Frivillighedspris. (04.05.2017)
Nye initiativer i gang i kampen mod tvang
Brugen af tvang på de psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark går fortsat nedad. Flere initiativer ser ud til at virke, blandt andet indsatsen med bæltefrit afsnit. (01.05.2017)
Rejsegilde på Lokalpsykiatri Odense
Psykiatrien i Region Syddanmark holdt rejsegilde, hvor der traditionen tro var taler og pølser og brød til alle gæster. (01.05.2017)
Psykiatrisk Afdeling Vejle har fundet opskriften på god uddannelse
Psykiatrisk Afdeling Vejle har godt tag om uddannelsen af yngre læger, viser en ny inspektorrapport. Det er blandt andet en bedre struktur på vejledning og en god introduktion til de yngre læger, der har været med til at skabe et tilfredsstillende resultat. (28.04.2017)
Psykiatrien i Aabenraa åbnede dørene op
Torsdag den 27. april var der åbent hus på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, hvor alle blev inviteret indenfor til at blive opdateret på den nyeste forskning og behandling i psykiatrien. (28.04.2017)
Rejsegilde på regionens største lokalpsykiatri i Odense
Psykiatrien i Region Syddanmark holder rejsegilde på byggeriet til Lokalpsykiatri Odense, der bliver regionens største lokalpsykiatri med ambulant behandling. (25.04.2017)
Fire indsatser er nomineret til Frivillighedsprisen
Fire frivillige indsatser er nomineret til at dyste om to priser, når Region Syddanmark 3. maj uddeler Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé. (21.04.2017)
Patient- og pårørenderåd fordeler legatkroner
Psykiatrisk Afdeling Odense har modtaget 120.000 kroner fra ”Dr. med. G. Neves Mindelegatet”, der bliver nedlagt. Beslutningen om, hvad pengene skal bruges til, er lagt over til afdelingens patient- og pårørenderåd. (21.04.2017)
Åbent hus i Aabenraa
Psykiatrien i Region Syddanmark holder åbent hus i Aabenraa i næste uge, hvor gæster kan høre mere om, hvordan sygehuset arbejder med forskning, tvang og patient- og pårørendesamarbejde. (18.04.2017)
Internetpsykiatrien bliver model for hele landet
Danske Regioner har besluttet at tage udgangspunkt i Psykiatrien i Region Syddanmarks tilbud ”Internetpsykiatrien” til behandling af borgere med angst eller let til moderat depression. (06.04.2017)
headspace giver luftrum til unge i Aabenraa
Nu kan børn og unge i Aabenraa modtage gratis hjælp og rådgivning om alt fra kærestesorger til mere alvorlige psykiske problemer. I dag åbnede headspace Aabenraa nemlig dørene for første gang. (03.04.2017)
160 dage uden brug af bælter
Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder med at minimere brugen af tvang, og der er gode resultater, blandt andet i Aabenraa. Tvang sætter sig dybe spor i et menneske og skal helst undgås. Det kan Pia Nielsen fra Nyborg skrive under på. (29.03.2017)
Grønt lys til 14 nye retspsykiatriske sengepladser
Den regionale retspsykiatriske afdeling i Middelfart skal ombygges, så den kommer til at rumme 14 nye sengepladser. Regionsrådet har nu nikket til, at ombygningen går i gang. (28.03.2017)
Brugere udvikler ny kommunikationsplatform
Brugere og fagfolk mødes i dag for at sætte gang i udviklingen af et nyt dialogværktøj, der skal hjælpe børn og unge med spiseforstyrrelser og andre psykiske lidelser til en bedre hverdag. (16.03.2017)
Et hjerterum i Aabenraa
Forleden indviede patienter, pårørende og medarbejdere et nyt indretningsmiljø på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Aabenraa. Et såkaldt hjerterum... (15.03.2017)
Succes-projekt med frivillige hjælper ensomme patienter
To gange om ugen kommer frivillige fra Røde Kors på besøg hos Psykiatrisk Afdeling Odense for at være sammen med patienterne. Det sociale samvær hjælper med at komme ensomhed til livs. (15.03.2017)
Videokonsultationer er indstillet til Digitaliseringsprisen 2017
Region Syddanmarks tiltag i psykiatrien med videokonsultationer er netop blevet nomineret til Digitaliseringsprisen 2017 (14.03.2017)
Hjerterum i Odense er nomineret som Årets borgerinddragende initiativ
Indretningsmiljøet ”Hjerterum” på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense er blevet nomineret blandt fem andre sygehusprojekter til Danske Regioners pris for det mest borgerinddragende projekt i landet. (08.03.2017)
Penge til unges trivsel på uddannelser
En indsats for at styrke unges trivsel har vist gode resultater. Regionsrådet har derfor sat penge af til at fortsætte indsatsen. (01.03.2017)
Psykiatrien i Region Syddanmark udvider samarbejdet med headspace
Region Syddanmark har valgt at afsætte et fast årligt beløb til at fortsætte og videreudvikle samarbejdet med det frivillige rådgivningscenter for unge, headspace. Det har det syddanske regionsråd besluttet på mødet i dag. (27.02.2017)
Mikkel modtog fornem pris
Den medicinstuderende i Region Syddanmark Mikkel Højlund kunne rejse særligt glad hjem fra Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde. Her vandt han den såkaldte poster-konkurrence. (24.02.2017)
Bæltefri inspirationsdag
Psykiatrisygehuset holdt en inspirationsdag om bæltefri tilgang for alle afdelinger. Her blev medarbejderne inspireret af andre afdelingers måder at arbejde med forebyggelse af tvang. (10.02.2017)
Så blev Lokalpsykiatri Sønderborg indviet
Psykiatrien i Region Syddanmark har flyttet lokalpsykiatrien fra Augustenborg til Sønderborg, og i dag blev den ambulante funktion officielt indviet. (09.02.2017)
Byggeri i Haderslev går snart i gang
Den 23. februar tages første spadestik til et helt nyt sundhedscenter i Haderslev. Centret vil indeholde både tilbud fra region og kommune og give mulighed for at tilbyde borgerne en fælles indgang til sundhedsydelserne. (08.02.2017)
Så blev snoren klippet
I fredags blev den officielle indvielse af den nye afdeling i Vejle fejret. Se de fine billeder og læs mere her. (06.02.2017)
Byggeriet i Vejle står snart klar
Den nye psykiatriske afdeling i Vejle åbner lige om lidt. Den 3. februar er der officiel indvielse og ugen efter rykker patienter og medarbejdere ind. Vi har været en tur rundt i huset. Se de nye billeder fra byggeriet. (25.01.2017)
Psykisk sårbare får guide til gode apps
Psykiatrien i Region Syddanmarks nye hjemmeside Mindapps.dk hjæper psykisk sårbare med at finde gennemtestede apps, hvor datasikkerheden og indholdet er i orden. (18.01.2017)
Australsk forskningsleder til Telepsykiatrisk Center
15 års forskningserfaring, international gennemslagskraft og stor viden om, hvordan man bruger digitale værktøjer i psykiatrien. Sådan kan man opsummere de kernekompetencer australske Rhonda Wilson bringer med sig til sit nye job som forskningsleder hos Telepsykiatrisk Forskningsenhed. (17.01.2017)
Børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger fusionerer og får nyt navn
De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Aabenraa og Esbjerg samt børne- og ungeambulatoriet i Kolding skifter navn pr. 1. januar 2017 som følge af fusion. (28.12.2016)
Projektforslaget for Nyt OUH er nu på plads
Region Syddanmarks innovationsudvalg godkendte torsdag 15. december de sidste dele af projektforslaget for det nye universitetshospital i Odense. (19.12.2016)
Klædt ekstra godt på til praksis
17 social- og sundhedsassistenter har efteruddannet sig. Det blev fejret med taler, blomster og eksamensbeviser. Tillykke til hold 3! (13.12.2016)
Viden viser vej for psykisk syge børn og unge
Psykiatrien i Region Syddanmark har modtaget en bevilling fra VELUX FONDEN til et projekt i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, der skal bidrage til at børn og unge føler sig mere trygge i patientforløbet. (12.12.2016)
SYDTALENT har gavnet på flere niveauer
Psykiatrisygehusets SYDTALENTER har netop præsenteret deres projekt i sygehuset på en fælles talentkonference i Vejle. De havde fokus på udeblivelser i psykiatrien. (09.12.2016)
Nyt PS!
Så er årets sidste temanummer af medarbejderbladet PS! her. Denne gang handler bladet om kompetenceudviklingsspillet Flashpoint. (08.12.2016)
Nye kurser giver fælles viden og forståelse om psykisk sygdom
Psykiatrifonden og Psykiatrien i Region Syddanmark har indgået et nyt samarbejde i form af kurser i fælles grundlæggende viden om psykiatriske diagnoser. (08.12.2016)
Fællesskabsfølelse på regional vidensdag
Psykiatrisygehuset holdt fælles netværksdag i Vejle, hvor medarbejdere, som arbejder med forebyggelse af tvang til dagligt, mødte frem til en dag med workshops og fælles indslag. (07.12.2016)
Forskning i øjenhøjde
Psykiatriens forskningsdag bød på en bred vifte af spændende oplæg fra psykiatrisygehusets egne forskere, men også fra gæster, som selv har haft psykiatrien tæt inde på livet. (02.12.2016)
Flere bæltefri afsnit på vej i Psykiatrien i Region Syddanmark
Psykiatrisygehuset har haft så stor succes med et bæltefrit afsnit i Aabenraa, at tiltaget nu bredes ud til hele regionen. (30.11.2016)
Med psykiatrien som livsværk
Speciallægekonsulent ved Psykiatrien i Region Syddanmark, Povl Munk-Jørgensen, har fået tildelt hæderstitlen adjungeret professor i psykiatri ved SDU, det blev onsdag fejret ved et tiltrædelsesseminar på Psykiatrisk Afdeling Odense. (24.11.2016)
Fra forskning til bedre psykiatri
Al den nyeste viden om, hvordan man undgår at bruge tvang og i det hele taget skaber en bedre psykiatri, var samlet på stor konference i Middelfart. (15.11.2016)
Ny professor budt behørigt velkommen ved tiltrædelsesseminar
Fredag blev der afholdt tiltrædelsesseminar for Rene Klinkby Støving, der tiltræder som klinisk professor på Center for Spiseforstyrrelser og SDU. Et seminar med stort fokus på forskning og viden. (14.11.2016)
International gigant på besøg i Odense
Der var et flot fremmøde, da præsidenten for World Psychiatric Association Dinesh Bhugra gæstede Odense, som et led i Psykiatrisygehusets workshoprække med internationale forskningsprofiler. (10.11.2016)
Fysisk aktivitet er også behandling
Idræt og fysiske aktiviteter skal fortsat være en struktureret del af hverdagen på de psykiatriske afdelinger. Derfor uddanner sygehuset lige nu en række fysiske aktivitetskonsulenter, der skal få sport og idræt mere på banen. (08.11.2016)
Nyt OUH projekt tilpasset
De syddanske politikere har fundet tilpasninger i Nyt OUH budgettet for 425 millioner kroner, uden at det påvirker grundtanken bag projektet. (26.10.2016)
Forebyggelse af tvang er fortsat et fokusområde
Brugen af tvang på de psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark går fortsat nedad. Det viser de nyeste tal på eSundhed.dk, som offentliggøres i dag, 24. oktober 2016. (24.10.2016)
Slik er vejen til de studerendes hjerter
Psykiatrien i Region Syddanmark var sammen med alle de andre specialer mødt op på ”Specialernes Dag” i Odense for at bejle til yngre læger og medicinstuderende, der leder efter den rigtige vej i lægelivet. (17.10.2016)
Lokalpsykiatrien i Augustenborg flytter til Sønderborg
Psykiatrien i Region Syddanmark flytter nu fra de sidste lokaler i Augustenborg. Fra tirsdag i uge 43 holder lokalpsykiatrien fremover til i Sønderborg. (14.10.2016)
Patienter og pårørende sidder med til ledelsesmøder i psykiatrien
Ledelsen på Psykiatrisk Afdeling Kolding -Vejle har det sidste halve år haft en patient- og en pårørenderepræsentant med til alle ledelsesmøder. Projektet er så succesfuldt, at man nu forlænger det. (12.10.2016)
Leg skal understøtte behandlingen i Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa
I dag blev en legeplads i Aabenraa indviet, og mødt op var afdelingens patienter, medarbejdere, samarbejdspartnere og regionspolitikere. (10.10.2016)
Bedre forløb for borgere med angst
Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder sammen med tre sønderjyske kommuner, Aabenraa, Tønder og Sønderborg, om et projekt, der skal sikre sårbare borgere bedre hjælp til at blive i job. (07.10.2016)
Medalje til dygtig social- og sundhedsassistent
Social- og sundhedsassistent hos Psykiatrien i Region Syddanmark Marianne Rasch modtager medalje for sit empatiske og omsorgsfulde arbejde med patienter, som lider af psykisk sygdom. (05.10.2016)
Mere støtte til veteraner med posttraumatisk stress syndrom
Der er mere støtte på vej til syddanske veteraner, der lider af posttraumatisk stress syndrom (PTSD). (05.10.2016)
Frivillige skal hjælpe til i psykiatrien i Odense
Som den første psykiatriske sengeafdeling i Danmark inviterer Psykiatrisk afdeling Odense nu frivillige indenfor. Derfor har de indledt et samarbejde med Røde Kors i Odense, som holder orienteringsmøde for mulige frivillige den 5. oktober (03.10.2016)
Psykiatrisk Afdeling Aabenraa vinder Arkitekturpris
Psykiatrisk Afdeling Aabenraa har sammen med Aabenraa Statsskole vundet Aabenraa Kommunes Arkitekturpris 2016. (04.10.2016)
Psykiatrisk Afdeling Odense fejrede 50 års jubilæum
Afdelingen i Odense fejrede forleden 50 års fødselsdag med reception for godt 100 inviterede gæster, og dagen efter slog de dørene op til åbent hus med foredrag og oplysning om psykisk sygdom. (03.10.2016)
Lene blev hyldet med ny pris for sin ekstra indsats
For første gang i år har Psykiatrien i Region Syddanmark uddelt ”Yngre Lægers Uddannelsespris i Region Syddanmark”. Prisen er dedikeret til en afdeling eller person, som har gjort et særligt stykke arbejde i forhold til uddannelsen af yngre læger. (29.09.2016)
Nyt PS!
Så er det nye medarbejderblad PS! kommet. Denne gang handler bladet om uddannelse. Læs om kliniske vejledere, interviews med studerende og patienterne om det at have studerende med i behandlingsforløbet. (21.09.2016)
Jubilæum og åbent hus i Odense
Psykiatrisk Afdeling Odense fylder 50 år og fejrer det blandt andet med reception og åbent hus. (20.09.2016)
10 firmaer skal bygge nyt sundhedshus
Byggeriet af nyt sundhedscenter i Haderslev går i gang til foråret. 10 forskellige firmaer skal være med til at bygge huset, der skal rumme tilbud fra Haderslev Kommune og Psykiatrien i Region Syddanmark. (19.09.2016)
Leder af psykiatrisygehusets nye forbedringsteam ansat
Det bliver 50-årige Claus Thor, som den 1. oktober tiltræder som leder for Psykiatrien i Region Syddanmarks nye forbedringsteam. (19.09.2016)
Første spadestik til ambulant og samlet lokalpsykiatri i Odense
Region Syddanmark sætter gang i Lokalpsykiatri Odense, der bliver regionens største lokalpsykiatri med ambulant behandling. (13.09.2016)
Byggeri i Aabenraa er nomineret igen
Den nye psykiatriske afdeling i Aabenraa er blevet nomineret til Aabenraa Kommunes Arkitekturpris 2016. (08.09.2016)
Første spadestik til Lokalpsykiatri Odense
Region Syddanmark sætter gang i Lokalpsykiatri Odense, der bliver regionens største lokalpsykiatri med ambulant behandling. (08.09.2016)
Undersøgelse af patientoplevelser
Har du kontakt med din behandler i perioden kan du blive bedt om at udfylde spørgeskema. Vi har brug for din viden, giv dig tid til at blive hørt. (06.09.2016)
Nye billeder fra byggeri i Vejle
Den nye afdeling i Vejle - det såkaldte OPP byggeri - skrider godt frem. Se de nye luftfotos. (06.09.2016)
Stor interesse for psykiatri i Middelfart
Flere end fem hundrede gæster valfartede trods regn til det gamle sindssygehospital i Teglgårdsparken i Middelfart, søndag 28. august, hvor der blev fortalt om psykiatri før og nu. (29.08.2016)
Vi har ingen regler - og det virker
På afsnit 55 i Aabenraa har de ingen regler eller restriktioner overfor patienterne. Det betyder færre konfrontationer, men kræver også en sikker faglighed, fortæller funktionsleder Lis Thomsen. (25.08.2016)
Når vi bliver afmægtige...
...får vi lyst til at styre. Afmægtighed skaber hårdhed mener cand. psyk. Dorthe Birkmose. Hun var forleden i Middelfart for at holde foredrag om forråelse for psykiatrimedarbejdere i Psykiatrien i Region Syddanmark. (20.08.2016)
Region og kommune sammen om sundhedshus i Fredericia
Region Syddanmark og Fredericia Kommune går sammen om at etablere et nyt fælles sundhedshus i Fredericia, som skaber et stort udbud af sundhedsydelser tæt på borgerne. (19.08.2016)
En sindssyg god søndag
I forbindelse med Trekantområdets Festuge sætter Psykiatrien i Region Syddanmark og flere samarbejdspartnere i Middelfart fokus på det gamle sindssygehospital i Teglgårdsparken med en kulturfestival om psykiatri. (12.08.2016)
Syddansk hjerne på stor international konference
Psykiater Monika Pankiewicz-Dulacz fremlagde forleden sin forskning om sammenhæng mellem skizofreni og alvorlige infektioner på Europas største internationale konference for hjerneforskning i København. (06.07.2016)
Temadag i august om etik og forråelse
Psykiatrien i Region Syddanmark har inviteret psykolog og forfatter Dorthe Birkmose indenfor til en dag om etik og forråelse. Læs flere bud på hvad forråelse er, og hvorfor den opstår. (06.07.2016)
Børne- og Ungdomspsykiatri deler viden
De børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Aabenraa, Esbjerg og Odense har lavet en arbejdsgruppe, hvor de mødes og udveksler viden og erfaring. (04.07.2016)
Fin anerkendelse i London
Der bliver lagt mærke til det psykiatriske byggeri i Aabenraa. Også i udlandet. Forleden fik det sønderjyske byggeri en fin anerkendelse ved en konference i London. (04.07.2016)
Nyt OUH bliver for dyrt
Totalrådgiveren for Nyt OUH – Medic OUH – har netop afleveret sit projektforslag for Nyt OUH, som Region Syddanmark nu vil have set nøje efter i sømmene. (01.07.2016)
Et hjerterum i Odense
Torsdag 30. juni blev et nyt indretningsmiljø åbnet i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Miljøet har brugere og medarbejdere selv været med til at designe. (01.07.2016)
Specialsygeplejersker med smil og solsikker
24 færdiguddannede specialsygeplejersker fik eksamensbeviser overrakt på Comwell Middelfart i går. Der var taler, buffet og en enkelt herre i dametøj. (30.06.2016)
Telepsykiatrisk Center bliver permanent
Regionsrådet har vedtaget, at Telepsykiatrisk Center får en permanent plads i regionens budget. (29.06.2016)
Nyt PS! om børn i psykiatrien
Så er der nyt PS! på gaden, og denne gang er temaet Børn i Psykiatrien (27.06.2016)
Nyt PS! om børn i psykiatrien
Så er der nyt PS! på gaden, og denne gang er temaet Børn i Psykiatrien (27.06.2016)
Inspiration til beroligende metoder
Psykiatrisygehuset har fået udviklet en inspirationsbog til beroligende metoder. (12.10.2016)
Psykisk sårbare sikres hjælp til at blive i job
Borgere med angst og depression skal sikres hjælp så tidligt, at de ikke falder ud af arbejdsmarkedet. Psykiatrien i Region Syddanmark og tre sønderjyske kommuner står bag nyt projekt. (14.06.2016)
Bliv klogere på PTSD og traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Arbejder du med flygtninge, indvandrere eller veteraner, som er ramt af PTSD, og vil du blive klogere på, hvad PTSD er og hvordan det kan behandles, så kom til temaeftermiddag hos Afdeling for Traume- og Torturoverlevere i Psykiatrien i Region Syddanmark. (10.06.2016)
Mere fra messen i Middelfart
Se et par video fra Safewards-messen i Middelfart i sidste uge samt interviews med deltagere. (06.06.2016)
Naboer spurgte ind til P-pladser til borgermøde om fælles sundhedshus i Kolding
Borgermøde om sundhedshus, som kommer til at rumme Lokalpsykiatri Kolding. (02.06.2016)
Mød psykiatrien på åben gade
Hvis du er på gågaden i Odense lørdag 4. juni 2016, så slå et smut forbi Ove Sprogøes Plads. (01.06.2016)
Afdelinger deler viden for at komme tvang til livs
Inspirationsdag om forebyggelse af tvang og Safewards på Psykiatrisk Afdeling Middelfart, hvor flere end 200 psykiatriske medarbejdere fra hele landet deltog. (31.05.2016)
Åben Dialog blev vendepunktet for Bente
Åben Dialog er en behandlingstilgang, der inddrager patienterne selv og deres netværk i behandlingen. At blive mødt af Åben Dialog betød et vendepunkt for Bente Vester, der efter at have været indlagt på psykiatrisk fire gange nu er rask og selv ansat på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. (26.05.2016)
Nyt lys på ECT behandling
På det psykiatriske afsnit i Kolding indgår et beroligende lysmiljø som en del af behandlingen i forbindelse med elektrochok. (20.05.2016)
Psykiatriens talenter
For første gang nogensinde afholder Region Syddanmark Sydtalent, som har til formål at finde og styrke morgendagens ledertalenter i regionen samt udvikle sundhedsvæsnet. Og psykiatrisygehuset er med. (17.05.2016)
Projektsygeplejersker forebygger tvang
På Psykiatrisk Afdeling Odense er der ansat tre projektsygeplejersker, der alle arbejder fuldtids med at forebygge tvang. Mød Helene, Rikke og Anette. (12.05.2016)
Glæde på menuen: TV-kokken Claus Holm besøgte de unge i Aabenraa
Det kan være hårdt at være indlagt på en psykiatrisk afdeling som ung, men tirsdag eftermiddag blev rutiner sat til side for en stund, da TV-kokken Claus Holm gæstede B&U Aabenraa og lavede burgere med de unge. (11.05.2016)
Fortsat støtte til unges trivsel
En række indsatser for at styrke de unges trivsel på ungdomsuddannelserne fortsætter, selvom projektperiode udløber. (09.05.2016)
TrygFonden støtter gode oplevelser i en svær tid
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har modtaget 50.000 kr. fra TrygFonden, som de har brugt til indkøb af legetøj, spil og møbler til afdelingens børn og unge. Det har vakt stor glæde på afdelingen. (06.05.2016)
Så er Nyt OUH i gang
Fire børn tog i dag første spadestik til det nye universitetshospital i Odense. Når det står færdigt i 2022, bliver det Danmarks største helt nye sygehus. (28.04.2016)
Nyt OUH spadestik
Region Syddanmark er klar til at begynde på Danmarks største nybyggede sygehus. Første spadestik på torsdag i Odense. (25.04.2016)
Fortsat syddansk indsats mod brug af tvang og beroligende medicin
Brugen af tvang på de psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark går fortsat nedad. Udfordringen er nu at fastholde faldet i bæltefikseringer og få knækket kurven i forhold til beroligende medicin under tvang. (08.04.2016)
Ingen Danish Design Award til psykiatrisengen
En seng til psykiatriske patienter, som Region Hovedstaden og Region Syddanmark har udviklet sammen, var nomineret til en Danish Design Award i kategorierne better work og feel good. (08.04.2016)
Budgetforlig 2016
De børne- og ungdomspsykiatrisk døgn- og dagfunktioner i Esbjerg bevares. Samtidig fusioneres Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg og Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa. (05.04.2016)
Nyt PS!
Medarbejderbladet PS! er udkommet med tema om alle de faggrupper, vi er i psykiatrisygehuset. (22.03.2016)
Tillykke til Glasgow
Det blev desværre ikke det nye psykiatribyggeri i Aabenraa, der løb af med den fonemme pris i kategorien "Best healthcare Development". Vinderen ved MIPIM messen blev et hospital i Glasgow. (18.03.2016)
Bæltefrit afsnit løber maraton
Afsnit 61 og 63 løber fredag maraton på løbebånd. Medarbejdere og patienter er sammen om det sunde arrangement. (18.03.2016)
Ny økonomi- og planlægningschef i Psykiatrien I Region Syddanmark
Fra 1. marts 2016 er Berit Matzen tiltrådt stillingen som økonomi- og planlægningschef i administrationen i Psykiatrien i Region Syddanmark (16.03.2016)
Ny administrationschef i Psykiatrien i Region Syddanmark
Fra. 1. marts 2016 tiltrådte Anita Lykke stillingen som administrationschef i Psykiatrien i Region Syddanmark (16.03.2016)
Også et træ i Odense
På Psykiatrisk Afdeling Odense er de også begyndt at implementere Safewards, og her er ikke mindre end otte træer skudt op, som alle skal fungere som udskrivelsesvæg med hilsner. (16.03.2016)
Champagne vækker sanserne
Forleden blev der holdt temadag om sanseintegration i Kolding. En af foredragsholderne var den amerikanske ergoterapeut Tina Champagne, som har inspireret mennesker over hele verden. (15.03.2016)
Ny psykiatriseng nomineret til Danish Design Award
Region Hovedstaden og Region Syddanmark har udviklet en ny psykiatriseng i samspil med medarbejdere, patienter og pårørende i psykiatrien. Og nu er sengen nomineret i to kategorier til Danish Design Award. (14.03.2016)
Når et menneske tæt på ikke trives
Ny tilfredshedsundersøgelse understreger vigtigheden af at engagere patienten og de pårørende i behandling og forebyggelse af psykisk sygdom. (11.03.2016)
Vi skal uligheden i sundhed til livs
I Danmark er psykisk sygdom ofte lig med markant højere dødelighed, fordi psykisk syge ikke får tilstrækkelig hjælp til deres fysiske sygdomme. Det var fokus på konferencen Lige Sund? (11.03.2016)
Metabolisk klinik hjælper patienter i sønderjylland
Det kan være svært at tale om rygning, overvægt og livsstil, samtidig med at man er i gang med en behandlingssamtale om sin psykiske sygdom. Derfor har lokalpsykiatrien i Tønder oprettet en såkaldt metabolisk klinik. (08.03.2016)
Et byggeri skyder op
Se nye billeder af byggeriet til ny Psykiatrisk Afdeling Vejle. (07.03.2016)
Safewards-træer i Kolding og Vejle
Safewardstræerne skyder op i psykiatrisygehuset. Nu har afsnit i både Kolding og Vejle også fået træer, hvor patienterne kan skrive hilsner til hinanden. (04.03.2016)
Uddannelse skal virke på patienterne
Regionsrådet har i perioden 2015-2018 bevilliget 43 mio. kr. til kompetenceudvikling af medarbejderne. Mange har været på kursus med fokus på forebyggelse af tvang og patientsamarbejde. (02.03.2016)
Et træ med hilsner og håb
Afsnit 61-63 på den psykiatriske afdeling i Aabenraa er ved at lave et udskrivelsestræ i metal, hvor patienterne kan skrive hilsner til hinanden. (26.02.2016)
Ny ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Esbjerg
Fra 1. marts 2016 starter Agnete Larsen som ledende overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. (15.02.2016)
Lokalplan i høring
Lokalplanforslag til grunden hvor den kommende Lokalpsykiatri Odense skal være, er godkendt i kommunen og nu sendt i høring. (10.02.2016)
Telepsykiatrisk Hjemmebehandling indstillet til Digitaliseringsprisen 2016
Indførelsen af Telepsykiatrisk Hjemmebehandling er netop blevet nomineret til Digitaliseringsprisen 2016. (10.02.2016)
Drone-video fra Aabenraa
Har du set den nye psykiatriske afdeling i Aabenraa. Se her en video over psykiatribyggeriet. (09.02.2016)
PS! om tvang
Seneste nummer af medarbejderbladet PS! ligger klar. Nummeret handler om forebyggelse af tvang og du kan læse om Safewards i England og hvordan det går med at forebygge tvang i Region Syddanmark. (02.02.2016)
Psykiatrisk Afdeling Aabenraa indstillet til international pris
Psykiatrisk Afdeling Aabenraa er indstillet til en MIPIM Award i kategorien ”Best Healthcare Development.” (02.02.2016)
Nyt OUH går fra papir til virkelighed
Nyt OUH flytter nu fra tegnebrættet ud i virkeligheden. Regionsrådet har godkendt bevilling til to delprojekter, hvor psykiatri også er en del. Spadestik holdes i april. (01.02.2016)
Millioner til forskning i telepsykiatri
Sammen med en række partnere har Psykiatrien i Region Syddanmark fået 19 millioner kroner fra Innovationsfonden til et nyt forskningsprogram indenfor telepsykiatri. Dermed cementerer regionen sin position som landets førende indenfor området. (22.01.2016)
Psykiatriske patienter udsættes i mindre grad for tvang i Region Syddanmark
Arbejdet med at forebygge tvang i psykiatrien bærer frugt. Nye initiativer som døgnrytmelys, multibaner og sanserum ser ud til at have en gavnlig effekt. Særlig antallet af lange fikseringer er faldet markant. (21.01.2016)
Officiel åbning af CPS
Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning – i daglig tale CPS - er nu officielt indviet og klar til at bidrage med vigtig viden omkring pleje og behandling af borgere med psykisk sygdom. (19.01.2016)
Mere forskning i spiseforstyrrelser
Center for spiseforstyrrelser har fået næsten to millioner kroner til at forske i, hvordan man kan måle ændringer i livskvalitet hos patienter med nervøse spiseforstyrrelser. (11.01.2016)
Ny ledende overlæge til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Fra d. 1. februar 2016 starter Ulla Skov Jørgensen som ledende overlæge ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. (07.01.2016)
Lokalpsykiatri Kolding på vej
Region Syddanmark vil placere den nye lokalpsykiatri i Kolding i Låsbyhøj, og sammen med Kolding Kommune skabe et fælles sundhedscenter med fokus på psykiatri. (22.12.2015)
Medarbejdere om forebyggelse af tvang
Her er seks medarbejderes bud på, hvordan vi kan arbejde med Ned med Tvang. (21.12.2015)
Ny psykiatriseng skabt sammen med brugerne
Region Hovedstaden og Region Syddanmark har udviklet en ny psykiatriseng, der er tilpasset og udviklet sammen med privat virksomhed og i samspil med brugere og pårørende i psykiatrien. (18.12.2015)
Inspiration på tværs
Regional netværksdag i Middelfart om partnerskabsaftalerne gav inspiration til forebyggelse af tvang. (17.12.2015)
Indvielse i Esbjerg: fysisk aktivitet og gode medarbejdere forebygger tvang
Psykiatrisk Afdeling Esbjerg står nu helt færdigt, og de ny renoverede bygninger blev i dag officielt indviet. Sportshal og nye udearealer skal understøtte indsatsen for at forebygge tvang (15.12.2015)
Safewards handler om håb og meget mere inddragelse
National Safewards dag om forebyggelse af tvang satte flot punktum for engelsk besøg rundt på regionens psykiatriske afdelinger. Nu bliver Safewards metoden implementeret i hele Psykiatrien i Region Syddanmark. (08.12.2015)
Tvang på dagsordenen
Psykiatrisygehuset holder endnu en netværksdag om forebyggelse af tvang. Denne gang skal det handle om partnerskabsaftalerne. (07.12.2015)
Billeder fra Safewards konference (07.12.2015)
Besøg fra Safewards
Psykiatrisygehuset har haft besøg fra England, hvor man har gode erfaringer med forebyggelse af tvang. De fem dage blev sluttet af med en national Safewards konference i Middelfart. Se billeder og video. (07.12.2015)
Kunst med brugerne i centrum
Nyt OUH, Psykiatrien i Region Syddanmark og SDU Nyt SUND har sat gang i fire fælles kunstprojekter. (03.12.2015)
Første specialpsykologer færdige
De første ordinært uddannede specialpsykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark er netop blevet færdige. De har færdiggjort den fireårige videreuddannelse og specialiseret sig i psykiatri. (02.12.2015)
Pernille Kempel Ellegaard er Årets forskertalent
Sygeplejerske og ph.d-studerende Pernille Kempel Ellegaard har fået prisen som ’Årets forskertalent 2015’ ved Psykiatrien i Region Syddanmark. (27.11.2015)
Safewards besøg
Psykiatrisygehuset får besøg af fem englændere i uge 49. De skal hjælpe afdelingerne med at implementere Safewards og torsdag 3. december deltager de på en national Safewards netværksdag i Middelfart. (27.11.2015)
Psykiatriens festdag
Forskere fra hele regionen var i går samlet for at fejre Psykiatriens Forskningsdag, som er en årlig begivenhed og et led i psykiatrisygehusets indsats for at øge fokus på forskning. (27.11.2015)
Tidsplan for spareprocessen i forbindelse med budget 2016 ligger nu fast
Politikerne i regionsrådet er blevet enige om, hvordan processen skal foregå, når de skal beslutte og godkende konkrete besparelser for i alt 200 millioner kroner i budgettet for 2016. (26.11.2015)
Nye og gamle rammer i Esbjerg
Psykiatrisk Afdeling Esbjerg er blevet ombygget gennem de seneste år. Se billeder af den "nye" afdeling. (13.11.2015)
De skal bygge Lokalpsykiatri Odense
Psykiatrien i Region Syddanmark har udpeget en vinder til opførelse af Lokalpsykiatri Odense, der bliver den største lokalpsykiatri i hele Region Syddanmark. (11.11.2015)
Landets første Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning
Danmark får nu sit første Center for Psykiatrisk Sygepleje- og Sundhedsforskning. Centeret er forankret i Psykiatrien i Region Syddanmark, og målet er at udvikle og styrke behandlingen af borgere med psykiske lidelser. (11.11.2015)
Et lille skub kan flytte bjerge
Kursus i patient empowerment sætter skub i patientinddragelse og - involvering på afdelingerne. (09.11.2015)
Byggeri i Vejle
Se billeder af kommende psykiatrisk afdeling i Vejle. Sådan skrider byggeriet frem... (02.11.2015)
Ny pris til årets forskertalent
Psykiatrien i Region Syddanmark satser på forskning og vil fremover hædre årets forskertalent og den, der bedst promoverer den psykiatriske forskning. (30.10.2015)
Rejsegilde på OPP byggeri i Vejle
Der var rejsegilde i dag på det offentlige-private byggeri, der skal rumme Psykiatrisk Afdeling Vejle (30.10.2015)
Mød psykiatriens forskere
Den 26. november afholdes Psykiatriens Forskningsdag. Her er der mulighed for at møde psykiatrisygehusets forskere og høre om nogle af de mange forskningsprojekter, der er gang i. (29.10.2015)
Angsten vil altid være en del af mig
Åbent hus på Psykiatrisk Afdeling Odense og foredrag med tidl. håndboldspiller Lars Christiansen. Se også indslag fra TV2Fyn... (26.10.2015)
Byggeri i Vejle
Se billeder af hvordan byggeriet til ny Psykiatrisk Afdeling Vejle skrider frem. (22.10.2015)
Virtuel hjælp til autisme vandt førstepladsen
Psykolog og forsker ved Psykiatrien i Region Syddanmark, Cathriona Cantio, vandt i går førstepladsen i en europæisk innovationskonkurrence i telemedicin. (22.10.2015)
Øget hjælp til psykisk sårbare unge med misbrugsproblemer
Et tæt samarbejde mellem region, kommune og rådgivningscentret headspace skal hjælpe unge med psykoser og misbrugsproblemer med at komme tilbage på sporet (20.10.2015)
Ny ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Svendborg
Fra 1. december starter Niels Erik Petersen som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. (16.10.2015)
Ny oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Vejle-Kolding
Peter Jezek er ansat som oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Vejle-Kolding. (14.10.2015)
Åbent hus i Odense
Psykiatrisk Afdeling Odense byder lørdag 24. oktober indenfor til en dag med foredrag, en snak med medarbejdere og patienter og stande om psykisk lidelse. (09.10.2015)
Alle 22 kommuner med i behandlingskæden
Alle 22 kommuner i Region Syddanmark er nu med i Behandlingskæden. Behandlingskæden er et samarbejde på tværs af sektorer i kommune og region, der skal skabe et bedre og mere sammenhængende forløb for selvmordstruede børn og unge. (09.10.2015)
Tvang er på vej ned i Esbjerg
I Region Syddanmark har de på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg haft stor succes med at nedbringe tvang. (05.10.2015)
Få styr på dine alkoholvaner
Psykiatrien i Region Syddanmark står sammen med en række andre parter bag et nyt netbaseret værktøj, hvor danskerne kan tjekke deres alkoholvaner og få gratis og anonym vejledning. (28.09.2015)
Nyt PS!
Så er efterårets nummer af medarbejderbladet PS! her - med et tema om REKRUTTERING. Find det på din arbejdsplads eller læs det her. (25.09.2015)
Arbejdsmiljø i udvikling
Fredag den 18. september 2015 blev Psykiatrien i Region Syddanmark re-certificeret af Det Norske Veritas (DNV), der de seneste uger har været rundt og se på udviklingen af arbejdsmiljøet i psykiatrisygehusets afdelinger. (18.09.2015)
FAM i Aabenraa er i gang
I dag mødte to glade og forventningsfulde psykiatriske sygeplejersker ind i fælles akutmodtagelse i Aabenraa. (17.09.2015)
Psykisk sårbare børn og unge er med til at indrette afdelingen
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense sætter gang i et indretningsprojekt, hvor patienter og medarbejdere sammen skal skabe bedre fysiske rammer. (17.09.2015)
Flere billeder fra indvielse
Her kan du se flere billeder fra den flotte indvielse i Aabenraa. Find dig selv eller din kollega... (11.09.2015)
Hold to starter op
Hvis du er social- og sundhedsassistent og gerne vil have en efteruddannelse. Så er det nu, du skal søge. (10.09.2015)
Syddansk indsats mod lange bæltefikseringer og medicin
Brugen af tvang går støt nedad i Region Syddanmark. Det viser de nyeste tal på eSundhed.dk, som offentliggøres i dag. (10.09.2015)
Sjov og samvær med Safeward
Der var høj sol og godt humør blandt medarbejderne på Psykiatrisk Afdeling Middelfart, da de forleden indviede den nye, udendørs multibane og i samme ombæring stiftede bekendtskab med SafeWard. (10.09.2015)
Nye psykiatriske rammer med håb om en lys fremtid
Psykiatrien i Region Syddanmark har netop indviet en ny afdeling i Aabenraa, som er det første og største psykiatri-nybyggeri i regionen. (02.09.2015)
Safewards
Psykiatrisygehuset implementerer i efteråret 2015 den engelske, evidensbaserede metode til forebyggelse af tvang – ”Safewards”. (01.09.2015)
Lokalpsykiatri Sønderborg
Psykiatrien i Region Syddanmark er i gang med at etablere en lokalpsykiatri i Sønderborg i forbindelse med lukning af Augustenborg. (31.08.2015)
Pårørende skal have en bedre hverdag
Psykiatrien i Region Syddanmark søger sammen med Aabenraa Kommune penge til at børn og unge med psykisk syge forældre. (27.08.2015)
Indvielse af psykiatrisk døgnfunktion i Aabenraa
Tirsdag 1. september er der officiel indvielse af det nye byggeri i Aabenraa. (27.08.2015)
Dokumentar om Retspsykiatri Syddanmark
Den 24. og 31. august kan seerne på DR1 få et sjældent indblik i arbejdet på en retspsykiatrisk afdeling. Gennem næsten 1 år har Danmarks Radio fulgt livet blandt medarbejdere, patienter og pårørende i Retspsykiatri Syddanmark. (24.08.2015)
Nu tør Mathias tro på fremtiden
I Esbjerg ligger rådgivningscentret headspace, hvor sårbare unge kan komme og få vejledning og hjælp. Det gjorde 23-årige Mathias, og kombineret med et fire måneders praktikophold hos Rambøll, fik han troen på sig selv og et mål med fremtiden. (20.08.2015)
Kom med i historien om psykiatrien i Augustenborg
En fortælling om 83 års psykiatri slutter, når Augustenborg Sygehus lukker i september 2015. Patienter, pårørende og tidligere ansatte kan være med til at bidrage til historien. (04.08.2015)
Første hold færdig
Det første hold social- og sundhedsassistenter har netop afsluttet deres efteruddannelse med både teori og klinisk praktik. (09.07.2015)
Sidste dag med benzin i blodet
Motorsport for Life kom forbi dagtilbuddet i børne- og ungdomspsykiatrien i Kolding. Det var sidste dag, inden afsnittet i denne uge flytter til den nye afdeling i Aabenraa. (03.07.2015)
Nyt PS!
Så er sommerens nummer af medarbejderbladet kommet. Læs tema om dobbeltdiagnoser. (03.07.2015)
Jacob Stengaard forlader Region Syddanmark
Psykiatri- og socialdirektør i Region Syddanmark - Jacob Stengaard Madsen - har fået nyt job som regionsdirektør i Region Midtjylland. (24.06.2015)
OPP Vejle rejser sig
Ny Psykiatrisk Afdeling Vejle er så småt ved at tage form. Se de helt nye billeder af byggeriet fra luften. (23.06.2015)
Ny medicinrådgivning skal give større sikkerhed
Korrekt dosering og håndtering af medicin, undervisning af personale på bosteder og rådgivning til praktiserende læger – det er nogle af de opgaver, som psykiatrisygehusets nyetablerede medicinrådgivning skal tage sig af. Målet er større sikkerhed og bedre kvalitet i behandlingen af patienterne. (22.06.2015)
De dårlige tanker flød væk med musikken
Børne- og ungdomspsykiatrien i Aabenraa-Augustenborg har brugt musik som et redskab til at give unge psykisk sårbare energi, ro og kontakt. For de unge har det været en glæde og befrielse, ikke kun at tale sygdom. (17.06.2015)
Psykiatribyggeri i Aabenraa står snart færdigt
Se nye billeder fra byggeriet i Aabenraa - læs om lysprojektet og se hvornår afdelingen flytter ind i de nye bygninger. (11.06.2015)
Mød psykiatrien på åben gade
Medarbejdere fra Psykiatrisk Afdeling Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense går på gaden for at fjerne tabuer om psykiske sygdomme (05.06.2015)
Akut hjælp i hjemmet
Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle har netop søsat et nyt tilbud til akut syge patienter. (29.05.2015)
Fra bjergbestigning til ekspedition Ned med Tvang
Anne-Mette Nørregaard har besteget det højeste bjerg på Antarktis og været på adskillige ski- og bjergbestigningsture. Næste ekspedition er nu at forebygge tvang i Psykiatrien i Region Syddanmark. (20.05.2015)
Hjælp til unge der mistrives under uddannelse
Psykiatrien i Region Syddanmark har udviklet et undervisningsprogram til skoler, så de kan hjælpe unge, der mistrives. (15.05.2015)
Mennesket først - systemet bagefter
Foreningen Det Sociale Netværk besøgte 12. maj syddansk psykiatri i Esbjerg, hvor der blev talt patient- og pårørendesamarbejde og forebyggelse af tvang. (13.05.2015)
Behandling som Åben Dialog
Åben Dialog er en del af behandlingen i Børne- og Ungdomspsykiatri Aabenraa. Det fik udenrigsminister Martin Lidegaard og regionsrådsformand Carl Holst en snak med medarbejderne om 4. maj hos syddansk psykiatri i Aabenraa. (04.05.2015)
Startskud for meget mindre tvang i syddansk psykiatri
Fra 4. maj 2015 kan borgere i Region Syddanmark via eSundhed.dk følge med i, hvordan det går med at halvere brugen af tvang i behandlingspsykiatrien. (04.05.2015)
Første trialogmøde skudt i gang
Psykiatrien i Region Syddanmark indviede sit første trialogmøde fredag 24. april med emnet ”psykotisk lidelse og tvang”. (30.04.2015)
Lokalpsykiatri Vejle i nye omgivelser tæt på borger og by
Solen og panoramaudsigten ud over byen var prikken over i ’et på en ellers ganske almindelig tirsdag, da Lokalpsykiatri Vejle fejrede de nye lokaler i Sundhedshuset på Vestre Engvej i Vejle. (29.04.2015)
Milepæl for telepsykiatrisk behandling
Psykiatrien i Region Syddanmark vil fremover honorere telepsykiatrisk behandling. Det betyder lettere adgang til behandling for borgere, der ellers har svært ved at få hjælp på grund af eksempelvis angst, og kan i det hele taget åbne op for mere tilgængelighed og sammenhæng i behandlingen. (29.04.2015)
Syddansk psykiatri har styr på kvaliteten
Et evalueringsteam fra det nationale Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet har kigget Psykiatrien i Region Syddanmark efter i sømmene, og de er tilfredse med, hvad de så. (29.04.2015)
Psykiatribyggeri på Nyt OUH skal bygges som OPP projekt
Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, hvilken del af det kommende psykiatribyggeri på Nyt OUH i Odense, der skal udbydes som et offentligt-privat partnerskab. (29.04.2015)
PS! i nyt format
Årets første medarbejderblad er kommet - og vi har ændret lidt på udseendet. Læs tema om den nye patient- og pårørendepolitik. (23.04.2015)
Mærsk donerer millioner til uddannelse i Åben Dialog
Psykiatrisk Afdeling i Svendborg har netop modtaget en bevilling på 3 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden. Pengene skal bruges til en miniuddannelse i Åben Dialog. (07.04.2015)
Fejl i eJournaler på Fyn er rettet
Godt 7.500 fynboer har haft fejl i deres eJournal. Region Syddanmark har rettet fejlen, der ikke har haft betydning for borgernes behandling. (27.03.2015)
KPF Arkitekter AS vinder Sundhedscenter Haderslev
Region Syddanmark og Haderslev Kommune har i fællesskab valgt det team, der skal stå for projektering af det kommende fælles sundhedscenter i Haderslev. (27.03.2015)
Millionansøgning til mere psykiatri i nærområdet
Med en ansøgning på 207 millioner kroner til satspuljen vil Region Syddanmark styrke indsatsen overfor sindslidende borgere ved blandt andet at opføre lokalpsykiatrier i flere byer. (24.03.2015)
43 millioner til forebyggelse af tvang
Over de næste fire år vil Psykiatrien i Region Syddanmark gennemføre et stort uddannelsesløft målrettet forebyggelse af tvang. (23.03.2015)
Debat om inddragelse
Kick off på den nye patient- og pårørendepolitik i alle psykiatriske afdelinger i går. Debat og foredrag om hvad det vil sige at inddrage og samarbejde med patienter og pårørende. Se de mange billeder. (18.03.2015)
Patient- og pårørendepolitik i gang
Med små events i hele sygehuset sætter Psykiatrien i Region Syddanmark fokus på samarbejdet med patienter og pårørende. (16.03.2015)
Sammen om sundhed
Psykiatrien i Region Syddanmark skruer op for samarbejdet med patienter og pårørende. (12.03.2015)
Debat og stort engagement
Godt 400 fagfolk, politikere og patientrepræsentanter var samlet i Nyborg mandag og tirsdag til en konference om Ned med Tvang. Inspirerende indlæg fra både ind- og udland og debat, netwalkning og videndeling prægede de to dage. (11.03.2015)
Tvangen er på vej ned
Fysiske aktiviteter, patientinddragelse, nye arbejdsgange og kulturvaner er med til at bringe tvangen ned, viser resultatet af et nationalt satspuljeprojekt. (05.03.2015)
Regioner sætter fokus på tvang i psykiatrien
På en national konference i Nyborg 9. og 10. marts vil flere end 400 fagfolk, ledere, patienter og politikere diskutere, hvordan brugen af tvang i psykiatrien kan forebygges. (04.03.2015)
Legeplads og fristed til syge børn
Psykiatrien i Region Syddanmark samarbejder med Designskolen Kolding om et udendørs fristed til bevægelse, leg og fordybelse. Forleden modtog Sygehus Sønderjylland 500.000 kr. af TrygFonden, som skal bruges til udemiljøet i Aabenraa (25.02.2015)
Endnu mere patientsamarbejde i syddansk psykiatri
Der skal skrues op for samarbejdet med patienter og pårørende. 23. februar godkendte regionsrådet en ny patient- og pårørendepolitik. (24.02.2015)
Konstitueret ledende overlæge til Psykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe
Agnete Larsen er fra 1. marts konstitueret som ledende overlæge. (24.02.2015)
Ledende overlæge til Kolding-Vejle
Psykiatrien i Region Syddanmark har ansat Connie Thurøe Nielsen som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle pr. 1. marts 2015. (13.02.2015)
Regionen inviterer til borgermøde om bedre sygehuse
Regionsrådspolitikerne skal diskutere kommunikation og service på fremtidens sygehuse. (06.02.2015)
Undervisning til lærere og vejledere skal hjælpe sårbare unge
Psykiatrien i Region Syddanmark har udviklet et undervisningsprogram, der skal mindske frafald på ungdomsuddannelserne. (03.02.2015)
Kunst leder tankerne væk
Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding har gennem et par måneder haft besøg af en designstuderende, der har undervist de unge i at lave kunst. (01.02.2015)
Social- og sundhedsassistenter på skolebænken
Social- og sundhedsassistenter er i disse dage startet på et efteruddannelsesforløb. Det er det første hold i Psykiatrien i Region Syddanmark. (21.01.2015)
Forsinkelser på psykiatribyggeri
Psykiatrisygehusets byggerier i Aabenraa og Esbjerg er ramt af forsinkelser. (20.01.2015)
Knap 4.000 gæstede åbent hus i Aabenraa
Mange borgere gæstede søndag 18. januar det nye akutsygehus i Aabenraa, hvor sygehuset og Psykiatrien i Region Syddanmark bød indenfor til åbent hus. (19.01.2015)
Åbent hus i Aabenraa
Psykiatrien i Region Syddanmark og Sygehus Sønderjylland holder i anledning af afslutningen på fase 1 byggeriet i Aabenraa åbent hus søndag 18. januar. (15.01.2015)
Konference om tvang
Psykiatrien i Region Syddanmark holder en konference om forebyggelse af tvang til marts i Nyborg. Du kan stadig nå at tilmelde dig - mere end 150 har allerede gjort det. (14.01.2015)
H.K.H. Prinsesse Marie kom forbi
Repræsentanter fra Sygehus Sønderjylland og Psykiatrien i Region Syddanmark var mødt op for sammen med HKH Prinsesse Marie at indvie nybyggeriet på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. (13.01.2015)
CoLab i gang
CoLab recovery og rehab, der er det første projektlaboratorium ud af fem, blev skudt i gang i går. (18.12.2014)
PS! medarbejderblad
Så er årets sidste nummer her med tema om flere penge til psykiatri, om CoLab - det nye samarbejde om borgernære teknologier og et portræt af Bente Vester fra afdelingen i Svendborg. (18.12.2014)
Psykiatrisk hjælp på gadeplan
Psykiatrien i Region Syddanmark er gået i tæt samarbejde med headspace Esbjerg, om at rådgive psykisk sårbare unge mellem 12 og 25 år. (17.12.2014)
Bedre rehabiliteringsforløb
Sindslidende skal sikres et mere sammenhængende rehabiliteringsforløb. Derfor vil Sønderborg Kommune og Region Syddanmark øge samarbejdet inden for psykiatrien. Visionsdag var startsskud. (09.12.2014)
Et bedre liv til udviklingshæmmede med sindslidelser
Kommunerne, praktiserende læger og Psykiatrien i Region Syddanmark har indgået en aftale, der præciserer, hvordan samarbejdet omkring psykisk syge udviklingshæmmede skal foregå. (27.11.2014)
Koordineret indsats over for psykisk syge misbrugere på vej
Ny samarbejdsaftale skal forhindre, at psykisk syge misbrugere ender i et ingenmandsland, hvor kommunen afviser dem, fordi de er psykisk syge, og psykiatrien ikke tilbyder noget, fordi de er misbrugere. (26.11.2014)
Selvmordsforebyggelse virker
Region Syddanmark er den region, der er længst fremme med hjælp til selvmordstruede borgere. Nu viser et banebrydende forskningsprojekt, at hjælpen har stor effekt og kan mindske selvmordsrisikoen med 27 procent. (24.11.2014)
Konference om tvang
Psykiatrien i Region Syddanmark holder en national konference om forebyggelse af tvang i foråret. Sæt allerede nu kryds i kalenderen. (20.11.2014)
Ny metode hjælper børn i familier med traumer
Afdeling for Traume og Torturoverlevere har i samarbejde med Varde kommune udviklet en metode, der hjælper børn, hvis forældre er ramt af traumer. (17.11.2014)
Psykiatrien i Region Syddanmark akkrediteret
Akkrediteringsnævnet har tildelt Psykiatrien i Region Syddanmark status som 'midlertidigt akkrediteret'. (13.11.2014)
Kunsten at komme sig
Konference satte fokus på det at komme sig efter psykisk sygdom. At det godt kan lade sig gøre at få et velfungerende liv på trods af et sårbart sind, men at det kræver omverdenens respekt og forståelse for det hele menneske. (06.11.2014)
Sindets Dag
I anledning af World Mental Health Day, også kaldet Sindets Dag 10. oktober holdes hvert år en række arrangementer. I år kunne PsykInfo i Region Syddanmark bl.a. byde velkommen til Chris MacDonald. (10.10.2014)
Tre satspuljeprojekter
Sundhedsministeriet har bevilliget penge til tre satspuljeprojekter. Et ambulant akutteam i Kolding-Vejle, et bæltefrit afsnit i Haderslev og en regional rådgivningsfunktion, der skal sikre bedre medicinsk behandling. (09.10.2014)
Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT) i Vejle flytter
ATT i Vejle flytter ind i nyt Sundhedshus. Hele afdelingen får i den anledning nyt fælles telefonnummer. (08.10.2014)
Åbent hus i Odense
Omkring 300 besøgende mødte frem på Psykiatrisk Afdeling Odense, da der var åbent hus med cafe, stande og foredrag med blandt andre Anders Lund Madsen. (06.10.2014)
Vitaminindsprøjtning til psykiatri
Et flertal i regionsrådet indgik 29. september budgetforlig. For psykiatrisygehuset betyder forliget blandt andet 58 mio. kroner ekstra i 2015 og 100 mio. kroner årligt fra 2016. (01.10.2014)
Leder til Afdeling for Traume- og Torturoverlevere
Psykiatrien i Region Syddanmark har ansat Ulla Wernberg-Møller som leder af Afdeling for Traume- og Torturoverlevere (ATT). (30.09.2014)
Kvalitetskonsulenter på besøg
Lokalpsykiatrien og de psykiatriske sengeafdelinger i Region Syddanmark får i uge 40 besøg af kvalitetskonsulenter fra IKAS (29.09.2014)
PS! Medarbejderblad
Så er efterårets nummer af PS! her. Med tema om forskning, reportage om flytning af to museumssamlinger i Augustenborg og Hviding og portræt af uddannelseskonsulent Azra Hasanbegovic. God læselyst! (29.09.2014)
Psykiatrien i Vores Vejr
At tale om vejret kan være et vigtigt redskab i kommunikationen med patienterne. Derfor var forskningsleder Frederik Gildberg fra Psykiatrisk Afdeling Middelfart søndag aften med i udsendelsen Vores Vejr på DR1. (08.09.2014)
Patienter har glæde af udredningsret
Psykiatrien i Region Syddanmark overholder fortsat udredningsretten på 30 dage, og det kommer patienterne og deres pårørende til gode, at de kan få en afklaring på deres sygdom allerede indenfor en måned. Den 1. september får patienterne også 30 dages behandlingsret. (22.08.2014)
Vejle sygehusbyggeri i gang
Første spadestik blev i dag taget til Danmarks første offentlig-private sygehusbyggeri. En ny psykiatrisk afdeling i Vejle, der skal stå klar i 2017. (22.08.2014)
Indvielse i Esbjerg
Flot og festlig indvielse på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg. Der var lys og højt til loftet, taler og snoreklip i den nye flotte sportshal. (21.08.2014)
Ingen patienter smittet med listeria
OPDATERING: Intet tyder på, at der i psykiatrien er blevet serveret pålæg med bakterien listeria. (18.08.2014)
Den nationale akuthjælp-app fejrer 1 års fødselsdag
Den populære nationale akuthjælp-app, som Region Syddanmark fik idéen til, fejrer nu 1 års fødselsdag. Det sker med en større opdatering, der blandt andet kommer blinde og svagsynede til gode. (13.08.2014)
Nye kursustilbud om Sygefravær og Trivsel efterår 2014
Se oversigt over kurserne forår 2014 i Sygefravær & Trivsel (11.08.2014)
2-dages kursus i Information Mapping (IMAP)
Skriver du politikker, retningslinjer, instrukser m.v. – hvor det handler om at kortlægge information, så den bliver lettere at finde og forstå, så er IMAP-kurset en mulighed for dig. (06.08.2014)
PS! Medarbejderblad
Så er sommerens nummer af PS! her. Med tema om patientkommunikation, arbejdspladsportræt af det nye ambulatorium i Aabenraa og portræt af socialpædagog Ronnie Sydbøge fra Esbjerg. God læselyst! (10.07.2014)
Matchmaking mellem udenlandske læger og danske praksis
Det er ikke svært at få kvalificerede udenlandske læger til at søge job i områder med lægemangel, hvis bare man griber det rigtigt an. Det viser erfaringen fra praksisafdelingen i Sundhedsstaben. (03.07.2014)
Har du et dilemma om arbejdsmiljø, du vil dele?
Mads Steffensen fra P3-programmet "Mads og monopolet" er vært på Region Syddanmarks arbejdsmiljøkonference. Mads indtager scenen med et panel fuld af spændende deltagere. Send et dilemma, som du gerne vil have vendt af panelet. (01.07.2014)
Markant ressourceløft til børne- og ungdomspsykiatrien
8,4 millioner kroner - så meget tikker der nu ind på kontoen hos de tre børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark. (27.06.2014)
Gratis e-læringskurser i Office 2010 og Windows 7
Region Syddanmark går over på Office 2010 og Windows 7 i den nærmeste fremtid, og du kan finde mange gode tilbud for at lære at bruge de nye programmer (25.06.2014)
Vinder din afdeling arbejdsmiljøprisen i år?
På Region Syddanmarks Arbejdsmiljøkonference 25. september 2014 uddeles arbejdsmiljøprisen. Prisen går til en afdeling, der har gjort en særlig indsats for arbejdsmiljøet. Vær med i kapløbet om prisen (25.06.2014)
Test af kommende afdeling i Vejle
Fordele og ulemper blev prøvet af, da medarbejdere testede en række funktioner i den kommende psykiatriske afdeling i Vejle - i Odense. (24.06.2014)
Vejen banet for videoløsninger
Formålet med en netop underskrevet aftale er at forbedre patientkontakt og effektivisere patientkonsultationer via videoløsninger på syddanske hospitaler og i psykiatrisygehuset. (23.06.2014)
Undersøgelse af inklusion i støbeskeen
Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg går nu i gang med at fastlægge rammerne for en stor undersøgelse af, hvordan den øgede inklusion i folkeskolen påvirker den psykiske sundhed hos unge på ungdomsuddannelserne. (23.06.2014)
Etik skal sidde på rygraden
13 dilemmaer hentet direkte i hverdagen er i det forløbne år blevet behandlet af medlemmerne i Klinisk Etisk Komite (20.06.2014)
Ledige pladser på kursus om sygefravær
Afdelings-, funktionsledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter tilbydes kursus om sygefravær, "Sproget, som skabes af fælles kultur og trivsel". (20.06.2014)
Få hjælp til depression på nettet
Fra mandag den 16. juni er der igen mulighed for at borgere i Region Syddanmark kan benytte sig af internetpsykiatrien.dk. Her er kan man få hjælp til behandling af let til moderat depression på nettet. (16.06.2014)
Snoreklip og fejring af Retspsykiatri Syddanmark
Flere års projektering og byggeri er veloverstået, og Region Syddanmark kunne fejre samling og indvielse af Retspsykiatri Syddanmark. (16.06.2014)
Bliv klar til Office 2010 og Windows 7
Region Syddanmark går over på Office 2010 og Windows 7 i den nærmeste fremtid, og du kan finde mange gode tilbud for at lære at bruge de nye programmer (11.06.2014)
Pølser og brød på en varm dag i Aabenraa
Psykiatrien i Region Syddanmark fejrede rejsegilde på anden etape af psykiatribyggeriet i Aabenraa, som skal indeholde nye døgnfunktioner og ambulatorier. (10.06.2014)
Fyraftensmøde om arbejdsglæde - nu også som video
Se og hør Jon Kjær Nielsen fortælle om, hvordan man selv kan være med til at skabe arbejdsglæde fra fyraftensmødet 2. juni 2014. (04.06.2014)
Hvordan hænger lykke og sundhed sammen?
Tirsdag den 17. juni kl. 14-16 er der sundhed og lykke på programmet i Eftermiddagsuniversitetet. Husk at du også kan følge oplægget fra din pc, smartphone eller en storskærm. (04.06.2014)
Hvordan har du det?
Psykiatrien i Region Syddanmark lancerer nyt digitalt tilbud til psykisk sårbare, syge og deres pårørende. (02.06.2014)
Mød psykiatrien på åben gade
Medarbejdere fra Psykiatrisk Afdeling Odense og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense går på gaden for at fjerne tabuer om psykiske sygdomme. (28.05.2014)
Legat til ergoterapeuter
To ergoterapeuter fra Augustenborg og Aabenraa har fået 25.000 kr. til udvikling af et sanseprofil program, der kan være med til at mindske brugen af tvang. (28.05.2014)
Aftale om ny psykiatrisk afdeling i Vejle
Parterne bag den nye psykiatriske afdeling i Vejle satte underskrift på aftalen, der gøres til virkelighed senest januar 2017. (27.05.2014)
Børne- og ungdomspsykiatri på politisk dagsorden
Psykiatri- og socialudvalget har på et møde drøftet organisering og drift af børne- og ungdomspsykiatrien. Regionsrådet skal senere tage stilling til udvalgets anbefalinger. (23.05.2014)
Psykiatriseng bliver en oase for patienten
Region Syddanmark og Region Hovedstaden har fundet frem til, hvilken virksomhed de ønsker, skal færdigudvikle og levere deres nye psykiatriseng. (21.05.2014)
PS! Medarbejderblad
Det nye nummer af sygehusets medarbejderblad PS! er her! Med tema om fusion og forandring, portræt af projektet om nedbringelse af tvang og interview med psykiater Christian Reby, der arbejder på deltid. (09.05.2014)
Test af virkeligheden i Vejle anno 2017
Medarbejdere testede rum i realistiske omgivelser for at give byggerådgivere viden om, hvordan hverdagen leves på en psykiatrisk afdeling. Erfaringerne skal bruges i forhold til den kommende afdeling i Vejle. (08.05.2014)
Fremmødte borgere havde mange spørgsmål
Interessen var stor, da Psykiatrien i Region Syddanmark inviterede indenfor til borgermøde om den kommende Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart. (07.05.2014)
Fyraftensmøde nu muligt at deltage fra din PC
Fyraftensmøde om Arbejdsglæde - en del af Sygefravær & Trivsel 2015 (06.05.2014)
Christian Schacht-Magnussen ny socialdirektør i Region Syddanmark
Christian Schacht-Magnussen afløser Jens Jørn Bøvling som driftsdirektør på socialområdet i den syddanske region. (02.05.2014)
Behandling af PTSD
Fagfolk fra hele landet fik sparring og input til behandling af veteraner med Posttraumatisk Stress Disorder. Konference i Kolding med fokus på hvordan hjælpen kan blive endnu bedre. (01.05.2014)
Region Syddanmark sælger gamle psykiatribygninger
Mandag besluttede regionsrådet i Region Syddanmark at sælge ejendommene i Augustenborg og Hviding til statens ejendomsselskab, Freja ejendomme A/S. (30.04.2014)
Medarbejdere med brugerbaggrund
Psykiatrien søger pt. medarbejdere, der tidligere har været psykisk syg. De skal arbejde i regionens lokalpsykiatrier og vil være et bevis på, at det er muligt at komme sig ovenpå en psykisk lidelse. (29.04.2014)
Fortsat tilfredshed med syddansk psykiatri
LUP Psykiatri 2013: Patienter og pårørende giver den psykiatriske behandling i Region Syddanmark gode karakterer. Det viser nyeste nationale spørgeundersøgelse. (28.04.2014)
Fyraftensmøde med fokus på arbejdsglæde
Fyraftensmøde om Arbejdsglæde - en del af Sygefravær & Trivsel 2015 (16.04.2014)
Psykiatriforskning styrkes med ny enhed
Ny fokuseret Forskningsenhed i Sønderjylland intensiverer psykiatriforskning udenfor universitetshospitalet. (11.04.2014)
Psykiatrisygehusets brandberedskab stopper effektivt påsatte brande
I fem ud af fem tilfælde bekæmpede personalet brande, som opstod på døgnafsnit på meget kort tid. (08.04.2014)
Politikere vil undersøge inklusion
Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg ønsker en nærmere undersøgelse af, om den øgede inklusion i folkeskolen påvirker den psykiske sundhed hos unge, der starter på ungdomsuddannelserne. Undersøgelsen bør laves i samarbejde med kommunerne. (07.04.2014)
10 forslag til at styrke psykiatrien
Carl Holst og Bent Hansen - næstformand og formand i Danske Regioner - har 3. april en kronik i Politiken med 10 pejlemærker til en bedre behandling. (03.04.2014)
Sammenhæng i lokalpsykiatrien
Orienteringsmøde om kommende Lokalpsykiatri i Odense. Samarbejde på tværs og sammenhæng for patienten var omdrejningspunktet i mødet, hvor også Fredericia Kommune bidrog med deres erfaringer. (01.04.2014)
HR-udviklingschef til Psykiatrien i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark har fra 1. april 2014 ansat Jane Kaas som HR-udviklingschef. (27.03.2014)
Lokalpsykiatri på vej i Odense
Psykiatrien i Region Syddanmark vil i de kommende år bygge en ny lokalpsykiatri i Odense, der skal samle flere ambulante regionale funktioner. Projekt i udbud og informationsmøde om det kommende byggeri. (25.03.2014)
Nick Hækkerup åbner dørene for tættere samarbejde
Sundhedsministereren støtter det videre arbejde i Integrated Care, som vil gavne borgerne og forbedre deres vej gennem sundhedssystemet. (25.03.2014)
Danmarks første OPP-sygehus
Regionsrådet har udpeget privat partner til Danmarks første OPP-sygehus. (24.03.2014)
Internetpsykiatrien.dk er forsinket
Psykiatrisygehusets digitale behandlingstilbud til borgere med depression er forsinket til 16. juni. Patienter, der er tilknyttet tilbuddet, tilbydes andre former for telepsykiatrisk behandling i ventetiden. (20.03.2014)
Vil du være specialpsykolog?
Nye uddannelsesstillinger indenfor specialpsykologuddannelsen i børne- og ungdomspsykiatri kan søges fra 21. marts. (20.03.2014)
Styrket indsats i Aabenraa
Aabenraa Kommune og Psykiatrien i Region Syddanmark styrker indsatsen over for unge med psykiske vanskeligheder. (20.03.2014)
Ordning til forebyggelse af selvmord udvides
Team for selvmordsforebyggelse i Esbjerg udvider sit konsultationsområde i håb om at kunne hjælpe endnu flere trængte mennesker i en svær situation. (14.03.2014)
Mobning, trusler om vold og fysisk vold
Medarbejdere i Region Syddanmark har i MTU 2013 angivet, at de har været udsat for vold og trusler om vold fra kolleger og ledere. (12.03.2014)
Stressede syddanskere
Et stigende antal syddanskere føler sig stressede. Det viser den nye sundhedsprofil, som netop er offentliggjort. (10.03.2014)
Åbenhedsprisen: Her er de nominerede
Dommerkomiteen har nu valgt fem projekter, som skal kæmpe om en kvart million. Og en af de nominerede er...fra psykiatrisygehuset! (10.03.2014)
Konference om mindre tvang
Midtvejsevaluering af satspuljeprojektet om nedbringelse af tvang. Konference i Odense med foredrag, status - og dans. (07.03.2014)
Veteraner med PTSD - konference
Skal du med til national konference i Kolding 23. april? På dagen får du seneste viden om behandling af veteraner med PTSD. (04.03.2014)
Leder til Telepsykiatrisk Center
Psykiatrien i Region Syddanmark har pr. 1. april 2014 ansat Claus Færch som leder af Telepsykiatrisk Center. (01.03.2014)
Sundhedscenter i Haderslev rykker nærmere
Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark støtter ideen om, at der etableres et sundhedscenter i Haderslev med fokus på mental sundhed. (01.03.2014)
Klar til samlet ambulant behandling
Region Syddanmark fejrede åbningen af Lokalpsykiatri Esbjerg i et nyt hus i centrum af Esbjerg. Her er flere ambulante funktioner nu samlet eet sted. (28.02.2014)
Søg Psykiatriens Forskningsfond
Så er det nu, du skal søge midler til dit forskningsprojekt. Ansøgningsfrist 1. april. (27.02.2014)
Overblik på storskærm
Esbjerg bruger som den første psykiatriske afdeling i Danmark et klinisk logistiksystem på storskærm i akutmodtagelsen. Det giver overblik over patientflow og sikrer mere effektiv koordinering mellem afsnit. (27.02.2014)
Patienter bliver udredt inden for 30 dage
Region Syddanmark er stort set i hus med at sikre, at syddanske psykiatriske patienter maksimalt venter 30 dage fra de bliver henvist til de bliver udredt. Det viser nye tal fra Psykiatrien i Region Syddanmark. (24.02.2014)
Børneprojekt skal forske i børns psykiske forhold
Psykiatrien i Region Syddanmark er nu en del af Odense Børnekohorte, hvor børn bliver fulgt fra fosterstadie til de er 18 år. (21.02.2014)
Den Trygge Vej har forbedret samarbejdet på tværs
Et projektsamarbejde mellem Kolding Kommune og børne- og ungdomspsykiatrien i Kolding har forbedret koordinering og samarbejde på tværs. Nu skal projektet sættes i drift. (19.02.2014)
PowerPoint 2010 med mundtlig og skriftlig præsentation
Lær at bruge PowerPoint 2010 og forbedre din mundtlig præsentation (18.02.2014)
Sygefravær og Trivsel udbud af kurser forår 2014
Se oversigt over kurserne forår 2014 i Sygefravær & Trivsel (17.02.2014)
Byggeriet i Aabenraa er forsinket
Af forskellige årsager bliver byggeriet af både akutsygehuset og det psykiatriske sygehus i Aabenraa forsinket. (07.02.2014)
Kom godt i gang med Excel 2010
Lær at bruge Excel 2010 afholdes i Vejle og Odense forår 2014 (06.02.2014)
Når kontoret er bilen
Et pilotforsøg med udlevering af iPads til udkørende medarbejdere, har vist sig at være en stor succes og udvides nu til andre afdelinger i regionen. (31.01.2014)
Regionalt samarbejde om ny seng til psykiatrien
Region Syddanmark og Region Hovedstaden er som de første i Danmark ved at udvikle en ny seng til fremtidens psykiatriske patienter. Nu kan virksomheder ansøge om at blive prækvalificerede. (29.01.2014)
Thies Mathiasen ny formand
Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg har i dag konstitueret sig og valgt Thies Mathiasen (DF) til formand og Bente Gertz (S) til næstformand. (27.01.2014)
Veteraner med PTSD - konference
23. april samler psykiatrisygehuset fagfolk til national konference om veteraner med PTSD. Læs mere og tilmeld dig. (24.01.2014)
Nordisk Mentaliseringskonference i maj
Bateman, Karterud, Harder og Wallroth præsenterer nye forskningsresultater og ny viden om mentalisering som begreb og om mentaliseringsbaserede terapier for forskellige kliniske grupper. (17.01.2014)
Indsats skal forbedre livet for mennesker med psykisk sygdom
Mennesker med psykisk sygdom dør generelt tidligere end gennemsnittet af befolkningen. Nu vil Psykiatrien i Region Syddanmark forbedre livet for dem ved hjælp af nye metoder. (15.01.2014)
Retspsykiatri på uddannelse
Kompetenceløft i retspsykiatri og forandringsprocesser kvalificerer 22 sygeplejersker til fremtidens retspsykiatri. (14.01.2014)
Symptomer og årsager til børns depression
Cand.med. Rikke Wesselhöft fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har forsket i årsager og symptomer på depression hos børn og har netop forsvaret sin ph.d. (09.01.2014)
Ny psykiatriprofessor med speciale i ældre og alkohol
Overlæge, ph.d., MSc (epidemiologi) Kjeld Andersen tiltræder 1. januar 2014 en kombinationsstilling som klinisk professor og overlæge ved Syddansk Universitet (SDU) og Psykiatrisk Afdeling Odense. (07.01.2014)
Psykiatriske patienter indlægger sig selv
Psykiatrien i Region Syddanmark stiller fra årsskiftet fire senge til rådighed for udvalgte patienter. Der er tale om et pilotprojekt med økonomisk støtte fra Sundhedsstyrelsen. (21.12.2013)
Middelfart Museum samler psykiatriens historie i Syddanmark
Region Syddanmarks Kulturpulje støtter opbygningen af en unik udstilling om psykiatrisk behandling gennem tiderne på Middelfart Museum. (21.12.2013)
Mindre tvang i syddansk psykiatri
Psykiatrien i Region Syddanmark er nået langt i bestræbelserne på at forebygge tvang. Flere projekter er i gang, og sygehuset er tæt på at nå Danske Regioners mål om 20 procents reduktion. (20.12.2013)
PS! Medarbejderblad
Årets sidste udgave af sygehusets medarbejderblad PS! er her! Med tema om Telepsykiatrisk Center, et arbejdspladsportræt af Psykiatrisk Afdeling Esbjerg og interview om arbejdet med regeringens psykiatriudvalg. (19.12.2013)
Konflikthåndtering med træning i selvforsvar
Et kursus i konflikthåndtering, hvor du opnår en bedre indre ro, der i en given situation kan medvirke til at nedtrappe eller endog afværge en potentiel konflikt. (18.12.2013)
DIPA deler ud af sin viden
Psykiatrisk Afdeling Odense fortalte, hvordan de har arbejdet med nedbringelse af tvang gennem tre år, på en temadag om projektet DIPA. (18.12.2013)
Depression hos børn
Rikke Wesselhöft forsvarer 3. januar sin Ph.d. "Depressive tilstande hos børn". (10.12.2013)
Internetpsykiatri mod depression
Internetpsykiatrien.dk er et nyt tilbud fra psykiatrisygehuset til mennesker med let til moderat depression. (08.12.2013)
Lysprojekt i gang
Workshop i Forskerparken med præsentation af psykiatrisygehusets forskningsprojekt lys i psykiatrien og med gæsteforedrag om erfaringer med lys og stressreduktion. (06.12.2013)
Medarbejder i internationalt projekt
Psykolog Kim Juul Larsen fra Center for Selvmordsforebyggelse er udpeget til at deltage i et internationalt EU-projekt om depression og selvmord. (05.12.2013)
Psykiatrisygehuset gør klar til at smide bæltet
Med udsigt til 20 millioner kroner fra satspuljen, gør Region Syddanmark nu klar til at omsætte politiske ambitioner til handling. Blandt andet skal psykiatrisygehuset afprøve tvangsfri afdelinger. (28.11.2013)
Syddansk psykiatri i top
Psykiatrien i Region Syddanmark er mest produktiv. Det viser ny undersøgelse. (27.11.2013)
Mange har svaret på årets MTU
Medarbejderne giver arbejdsglæden 3,9 ud af 5 mulige points. Social kapital scorer samlet 3,6. (22.11.2013)
Esbjerg fandt cyklerne frem
Byggeriet i Esbjerg gør, at der er rift om p-pladserne. Konkurrence fik medarbejderne til at finde cyklerne frem, og i fredags blev vinderen af en ny cykel afsløret. (20.11.2013)
Mange til Psykiatriens Forskningsdag
Medarbejdere fra psykiatrisygehuset mødtes 20. november i Fredericia. (20.11.2013)
Opbakning fra Genbrugsbiksen
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har netop modtaget 30.000 kr. af Genbrugsbiksen, der er en del af CSD- Aktivitetshuset i Odense. (18.11.2013)
I spidsen for EU-projekt om telepsykiatri
EU har udpeget regionen til at stå i spidsen for et projekt om psykoterapi over nettet til mennesker med depression i 11 europæiske lande. (17.11.2013)
Danmarks første telepsykiatriske center
Psykiatrien i Region Syddanmark har netop åbnet Danmarks første telepsykiatriske center - et regionalt dækkende center, der skal sikre let adgang til psykiatrisk behandling i alle dele af regionen. (15.11.2013)
Åbent hus i Lokalpsykiatri Aabenraa
Gæsterne fik et kik ind i hverdagen og fik gode råd med hjem af skuespilleren Farshad Kholghi, der også er et af de mennesker, der har angst og psykisk sårbarhed tæt på. (12.11.2013)
Mænd i gråzonen
Konference på KoldingHus om mænd og deres psykiske sårbarhed, som alt for sjældent opdages eller behandles. (08.11.2013)
Christinas tegninger lever videre
Børn fra klub Valhalla i Vonsild overrakte forleden 5.000 kr. til Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding. Pengene kom fra tegninger lavet af en afdød tidligere patient. (06.11.2013)
Åbning af Telepsykiatrisk Center
Der er få ledige pladser til indvielsen 15. november. Tilmeld dig, deltag i symposium og oplev det telepsykiatriske udviklingslaboratorium. (05.11.2013)
Pris for Åben Dialog
Åben Dialog Netværket har fået årets pris for psykosocial rehabilitering ”Den flyvende gris”, der uddeles af Dansk Selskab for Psykosocialrehabilitering (30.10.2013)
Forskningsdagen nærmer sig
Psykiatriens Forskningsdag finder sted 20. november i Fredericia. (29.10.2013)
Indvielse af rehabiliteringsafsnit i Middelfart
Psykiatrien i Region Syddanmark åbnede 24. oktober et rehabiliteringsafsnit for langtidsindlagte retspsykiatriske patienter. (24.10.2013)
Familiebehandler vinder integrationspris
Nytænkende indsats for PTSD-ramte familier udløser Integrationsprisen 'Årets medarbejder' til Knud Eschen, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark. (11.10.2013)
Psykiatriens Forskningsdag 2013
Mød nogle af dine kolleger, der forsker, hør om rehabilitering af psykisk syge med mere. Det er 20. november i Fredericia. (10.10.2013)
Åbent hus med succes
Cafe, stande og foredrag med blandt andre skuespiller Henning Jensen var blandt oplevelserne for de 400 gæster, der besøgte Psykiatrisk Afdeling Odense 5. oktober. (07.10.2013)
Mere fysisk aktivitet
Afdelingerne i Psykiatrien i Region Syddanmark har sat fuld speed på de fysiske aktiviteter. Formålet: At styrke velværet for patienterne og nedbringe tvang i psykiatrien. (04.10.2013)
Syddanske retspsykiatriske patienter skal være mere tilfredse
Arbejdsgruppe skal se på, hvordan patienternes oplevelse af behandlingen på de retspsykiatriske afsnit kan gøres bedre. (04.10.2013)
Åbent hus i Odense
Psykiatrisk Afdeling Odense holder åbent hus lørdag 5. oktober. Blandt foredragsholderne er bl.a. skuespiller Henning Jensen og hjerneforsker Peter Lund Madsen. (16.09.2013)
Seks spørgsmål til ledelsen
De største udfordringer, krav og forventninger. De største succeser og den sværeste beslutning. Læs psykiatriledelsens svar og hør hvad de spurgte hinanden om. (03.10.2013)
Gik du glip af Syddanske Dage?
Så snyd ikke dig selv for en lille videoreportage. (02.10.2013)
PS! Medarbejderblad
Efterårets udgave af sygehusets medarbejderblad PS! er her med tema om sammenhæng og samarbejde på tværs. Læs portrætter af de fire i psykiatriledelsen og hør om patientsikkerhed og utilsigtede hændelser. (30.09.2013)
Syddanske Dage i Middelfart
Med humor, fællessang, P.S. Krøyer og hård rock nedbrød psykiatrisygehuset tabuer om psykisk sygdom for godt 200 fremmødte i Middelfart. (30.09.2013)
Hurtigere udredning fra årsskiftet
Budgetforlig 2014: Turbo på ligestilling af patienter med fysisk og psykisk sygdom med udredning inden for fire uger. (25.09.2013)
Familiebehandler nomineret til integrationspris
Social-, børne-, og integrationsministeriet har nomineret Knud Eschen, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere, til integrationsprisen i kategorien "Årets medarbejder". (20.09.2013)
Indspark til fælles samarbejde i Haderslev
Medarbejdere fra region og kommune mødtes for få forståelse for hinanden og for borgerens situation. Teatergruppen Møllen sparkede diskussionen i gang (10.09.2013)
Telepsykiatrisk Center på vej til hele regionen
Psykiatrien i Region Syddanmark kunne i dag holde rejsegilde på et byggeri i Odense, der skal huse det fremtidige arbejde med telepsykiatri (06.09.2013)
En lys og farverig indvielse
En solrig gårdhave, farverige facader og en kommende multibane til fysiske aktiviteter. Velkommen til udvidelsen af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense (06.09.2013)
Syddanske mål - og mål for psykiatrisygehuset
Kvalitet, sammenhæng, tilgængelighed og effektivitet er i fokus i årene 2013 – 2016. (30.08.2013)
Fælles psykiatriindsats i Haderslev
Op af sofaen og ud af komfortzonen. Borgerens behov frem for systemets rutiner. Det var beskeden i går på en kick off konference, der skød samarbejdet på tværs af region og kommune i gang. (30.08.2013)
Specialpsykologer skal styrke behandlingen
National konference 27. august: Cykelmyggen specialpsykologen - en "lille læge" eller et helt nyt indspark i regionspsykiatrien? (28.08.2013)
Søg Psykiatriens Forskningsfond
Så er det nu, du skal søge midler til dit forskningsprojekt. Ansøgningsfrist 24. september. (13.08.2013)
Ny landsdækkende akuthjælp indtager førstepladsen
Kun to dage efter lanceringen er den nye landsdækkende akuthjælp-app den mest downloadede gratis app i App Store og Google Play. (19.08.2013)
Verdensdag for selvmordsforebyggelse
10. september er der temadag i Odense med selvmord som omdrejningspunkt. Hør blandt andet om ensomhed, unges og ældres selvmordsforsøg - og om medierne og selvmord. (14.08.2013)
Konference: Pas På Din Hjerne
Tirsdag den 3. september kan du komme til en spændende konference om hjernens trivsel på Hindsgavl Slot i Middelfart. (14.08.2013)
Arrangementer, efterår 2013
PsykInfo er klar med ny aktivitetskalender. (14.08.2013)
Akutapp i ny og bedre version
Region Syddanmarks akutapp bliver nu relanceret i en ny og forbedret udgave, der giver syddanskerne mulighed for at finde akuthjælp i hele landet. (14.08.2013)
Psykiatrisk byggeri på vej i Esbjerg
Blandt containere og byggekraner var en pølsevogn rykket ud på byggepladsen i Esbjerg. Der var nemlig indbudt til rejsegilde. (13.08.2013)
Multibane til børn i Odense
Donation fra Trygfonden har givet Børne- og Ungdomspsykiatri Odense mulighed for at fremme fysisk aktivitet for børn og unge. (30.07.2013)
Specialpsykolog i behandlingspsykiatrien
Psykiatrien i Region Syddanmark inviterer til national konference om specialpsykologens rolle i behandlingspsykiatrien. Der er tilmeldingsfrist 12. august. (26.07.2013)
Lys som en del af behandlingen
Grønt lys til døgnrytmelys i Esbjerg, Middelfart og Aabenraa. Regionsrådet har øremærket 20 mio. kroner til projekt "Lys i Psykiatrien". (18.07.2013)
Psykiatriens Forskningsdag 2013
Er du forsker i Psykiatrien i Region Syddanmark, så send dit abstract senest 15. september og bliv en del af programmet - enten med oplæg eller poster. (16.07.2013)
Portugisisk psykiater i Danmark
De to portugisiske speciallæger Ana og Susana er kommet til Syddanmark for at arbejde og for at få mere tid til familien. Men det danske sprog er svært – endnu (03.07.2013)
Retspsykiatri Syddanmark får sikkerhedspersonale
Medarbejderne kan koncentrere sig om at behandle patienterne. Regionsrådet besluttede 24. juni, at Retspsykiatri Syddanmark skal have sikkerhedspersonale udefra. (02.07.2013)
PS! Medarbejderblad
Sommerens udgave af sygehusets medarbejderblad PS! er her med tema om helende arkitektur, emner om netbaseret selvhjælpsprojekt og telepsykiatri. (27.06.2013)
Klinisk Etisk Komite får ny formand
Fra august sætter speciallæge i psykiatri, Henriette Bruun, sig for bordenden i Klinisk Etisk Komite. (20.06.2013)
Charlotte Rosenkrantz Josefsen ny direktør
Region Syddanmark har pr. 1. august ansat Charlotte Rosenkrantz Josefsen som administrerende direktør i psykiatrisygehuset. (13.06.2013)
National konference om specialpsykologens rolle
Om 10 år udgør specialpsykologer 75 pct. af det samlede antal psykologer i Psykiatrien i Region Syddanmark. (13.06.2013)
Psykiatrisk Afdeling Odense mødte fynboerne i gågaden
Årets vindere af åbenhedsprisen satte igen fokus på åbenhed og dialog om psykiske sygdomme. (10.06.2013)
Millioner til alkoholforskning
Psykiatrien i Region Syddanmark og Syddansk Universitet i tæt forskningssamarbejde om projekt, der skal skabe grobund for bedre behandling af mennesker med alkoholmisbrug. (31.05.2013)
Vil du være specialpsykolog?
Så er det nu, du kan søge om et 4-årigt uddannelsesforløb, der senere munder ud i en ansættelse i psykiatrien. (31.05.2013)
PsykInfo i Jelling
Succes for Farmors Stue på Jelling Musikfestival. PsykInfo-medarbejdere og EN AF OS' unge-ambassadører inviterede festivalgæster på snak, kaffe og kage. (27.05.2013)
Første skridt mod nyt psykiatribyggeri i Aabenraa
Mere end 70 medarbejdere, pårørende, patienter og politikere havde lagt vejen forbi for at overvære første spadestik, fredag 24. maj 2013. (24.05.2013)
Psykiatri og jobcenter hjælper psykisk syge i arbejde
Lokalpsykiatri Odense har inviteret kommunens jobkonsulenter indenfor. Det nye samarbejde skal hjælpe psykisk syge i arbejde. (24.05.2013)
Startskud på specialistuddannelse i MBT
Den første danske specialiserede uddannelse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT) er nu en realitet. Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov åbnede den første undervisningsdag 22. maj 2013. (23.05.2013)
Retspsykiatrien satte fokus på etik
Den 14. og 15. maj 2013 var Psykiatrien i Region Syddanmark vært for et netværksseminar for plejepersonale fra retspsykiatrien i hele Danmark. Første dag blev brugt på at diskutere etik og etiske dilemmaer. (15.05.2013)
Fælles Fokus - synergi og samarbejde
Kom til temamøde med fokus på samarbejde omkring borgere med psykisk sygdom. (23.05.2013)
Workshop om Lokalpsykiatri Odense
Lokalpsykiatri Odense skal fremover samles i eet hus, og forberedelserne er i fuld gang. (21.05.2013)
Fra Odense til Australien
Medarbejder fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense er udvalgt til at deltage i International Student Research Forum i Australien. (16.05.2013)
Alkoholforskning
3. juni 2013 markeres åbningen af to store forskningsprogrammer med et videnskabeligt symposium på SDU. (08.05.2013)
Årsberetning om forskning
Så er årsberetningen 2012 for forskning i Psykiatrien i Region Syddanmark kommet, hvor du kan læse om psykiatrisygehusets forskere, projekter og bevillinger. (13.05.2013)
Arbejdstilsynet tilbagekalder afgørelse
Afsnit 601 på Psykiatrisk Afdeling Odense har løst problemer med stor arbejdsmængde og tidspres. (02.05.2013)
Patienterne er tilfredse
Over 90 pct. af de syddanske patienter oplever mødet med psykiatrien som godt eller virkelig godt. (30.04.2013)
Ridderkors til Kirsten Hørder
Overlæge Kirsten Hørder fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har været hos HKH Dronning Margrethe for at modtage Ridderkorset. (26.04.2013)
Spørgeundersøgelse fra Psykiatrifonden
Psykiatrifondens landsdækkende indsats om skizofreni undersøger i april og maj 2013, hvordan mennesker med skizofreni oplever psykiatrien. (25.04.2013)
Indvielse af almenpsykiatri i Middelfart
Der bygges på Psykiatrisk Afdeling Middelfart. Nu er almenpsykiatriske afsnit klar - senere følger de retspsykiatriske afsnit. (25.04.2013)
To snoreklipninger og en indvielse
25. april blev de nye rammer til to almenpsykiatriske afsnit på Psykiatrisk Afdeling Middelfart indviet. (25.04.2013)
Rejsegilde i Aabenraa
Rejsegilde 23. april for håndværkerne, der har trodset vintervejret og knoklet igennem på byggeriet til det Børne- og Ungdomsspykiatriske Ambulatorium i Aabenraa. (24.04.2013)
Tvang på dagsordenen
Flere afdelinger fra Psykiatrien i Region Syddanmark var samlet til læringsseminar om forebyggelse og nedbringelse af tvang. Aktivitet og motion skal være redskabet, og deltagerne skulle selv op af stolen og være aktive. (19.04.2013)
Psykologer i Byggecentrum
Godt 70 psykologer var mødt op i Middelfart for at høre mere om den nye specialpsykologuddannelse. (17.04.2013)
Billeder fra Aabenraa
Se hvordan byggeriet til det kommende børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium i Aabenraa skrider frem. (17.04.2013)
PsykInfo hjælper Ungdommens Røde Kors
PsykInfo var med, da frivillige fra Ungdommens Røde Kors var på kursus og fik hjælp til, hvordan de kan omgås og hjælpe psykisk sårbare børn og unge. (16.04.2013)
Fire millioner kroner skal hjælpe sårbare unge
Samarbejdssucces om sårbare unge på Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg skal nu spredes ud til hele regionen. (15.04.2013)
Lokalpsykiatri på vej til Esbjerg
Ambulant behandling samles inden længe i centrum af Esbjerg. 12. april var der rejsegilde på byggeriet. (12.04.2013)
Byggeri i Middelfart skrider frem
Her kan du se billeder af, hvor langt byggeriet i Middelfart til det kommende Retspsykiatri Syddanmark er kommet. (10.04.2013)
Lys skal hjælpe psykiatriske patienter
Psykiatrisygehuset vil fremover benytte sig aktivt af lys i behandlingen af psykiatriske patienter. (04.04.2013)
PsykInfo har fået nyt telefonnummer
99 44 45 46 er det nye nummer til PsykInfo. (20.03.2013)
PS! Medarbejderbladet
Forårets udgave af sygehusets medarbejderblad PS! er på vej med emner om ulighed i sundhed, portræt af en ambulant brobygger og et interview med årets Åbenhedsprisvinder. (20.03.2013)
Vil du være specialpsykolog?
Så er det nu, du kan søge om et 4 årigt uddannelsesforløb, der senere munder ud i en ansættelse i psykiatrien. (22.03.2013)
Årets bedste praktikplads
Lokalpsykiatri Brørup er blevet kåret til årets praktikplads af tidligere SOSU elev. (21.03.2013)
Er vi klar til fremtiden?
Syddansk Sundhedsinnovation og Psykiatrien i Region Syddanmark holdt visionsdag for medarbejdere om fremtidens sygehusbyggeri. Kan vi undgå at tænke fortiden ind i fremtiden? (20.03.2013)
Nye numre til afdelinger og funktioner
22. marts 2013 får dele af Børne- og Ungdomspsykiatri Odense nye numre. (15.03.2013)
Det handler om relationer
Vigtigheden af relationer gik igen som en rød tråd på mødet i Psykiatrisk Dialogforum den 5. marts. Mødet bød blandt andet på en god debat om tvang. (08.03.2013)
Administrerende sygehusdirektør Peter Henriksen fratræder sin stilling
Den 6. marts 2013 indgik Region Syddanmark en aftale med administrerende sygehusdirektør for psykiatrisygehuset i Region Syddanmark, Peter Henriksen, om, at han fratræder sin stilling med virkning fra i dag. (07.03.2013)
Designtemadag gav masser af inspiration
Psykiatrisygehusets og Sygehus Sønderjyllands fælles designkoncept ventes klar inden sommerferien. Temadag forleden i Aabenraa. (02.03.2013)
Byggeri i Aabenraa skrider frem
Se de nyeste billeder af byggeriet til det kommende børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium i Aabenraa. (02.03.2013)
Vokseværk og rejsegilde i Odense
Byggeriet på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense skyder frem i raketfart, og mindre end fire måneder efter spadestik kunne der holdes rejsegilde. (01.03.2013)
Shared Care på vej til Vestjylland
Styrket samarbejde mellem egen læge og psykiatri skal sikre tidlig indsats ved depression og angst. (21.02.2013)
Bedre overblik på storskærm
Pilotprojekt i Esbjerg skal afprøve et klinisk logistiksystem, der kan sikre et bedre overblik over patientflow og mere effektiv koordinering mellem afsnit. (20.02.2013)
Læger har sagt ja
De udenlandske læger, der i januar var på besøg i Augustenborg, har sagt ja tak til et job i Psykiatrien i Region Syddanmark. (20.02.2013)
Så ruller COSMIC
Psykiatrien i Region Syddanmark er i fuld gang med at implementere det elektroniske journalsystem COSMIC. Det er her al booking af aftaler foregår, og her patientoplysninger lagres. (12.02.2013)
Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg i toppen
Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospital placerer psykiatrisygehusets afdelinger i både top og bund. (08.02.2013)
Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg i toppen
Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospital placerer psykiatrisygehusets afdelinger i både top og bund. (08.02.2013)
Svømmeklub støtter psykisk syge
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense fik overrakt 51.000 kr. af svømmeklubben FREM. Pengene bliver i sportens tegn. (08.02.2013)
Ny bog om at være afhængig af træning
Mia B. Lichtenstein, psykolog i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, har netop udgivet bog på baggrund af forskningsprojekt. (07.02.2013)
Søg Psykiatriens Forskningsfond
Så er det nu, at du skal søge midler til dit forskningsprojekt. Ansøgningsfrist 18. marts. (06.02.2013)
Fokus på forskning i sygepleje
Syddanmark vil forske i psykiatrisk sygepleje. Strategi for forskning er på vej. (05.02.2013)
Fem er prækvalificeret til OPP i Vejle
Det første offentligt-private sygehusbyggeri i Danmark er et væsentligt skridt nærmere. (05.02.2013)
Temadag om design i Aabenraa
Medarbejdere i Sønderjylland inviteres til temadag om designkoncept i februar. Kom og sæt dit præg på byggeriet. (04.02.2013)
Får du psykiatrisygehusets nyhedsbrev?
Psykiatrien i Region Syddanmark samler hver måned de vigtigste nyheder for dig, så de lander direkte i din mailboks. (01.02.2013)
PsykInfo arrangementskalender, forår 2013
Så er der igen nye og spændende arrangementer på vej fra PsykInfo. (01.02.2013)
Ny oversygeplejerske til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Lene Granhøj er fra 1. februar oversygeplejerske på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling i Odense. (01.02.2013)
Ny oversygeplejerske til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Lene Granhøj Jensen er fra 1. februar 2013 ny oversygeplejerske på den børne- og ungdomspsykiatriske afdeling I Odense. (31.01.2013)
Byggeriet på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg i gang
Psykiatrien i Region Syddanmark bygger ca. 6100 kvadratmeter til den eksisterende afdeling i Esbjerg. Den sidste dag i januar blev spaden stukket i jorden og byggeriet officielt skudt i gang. (31.01.2013)
Region Syddanmark går i OPP-dialog
Region Syddanmark i dialog om, hvordan en ny psykiatrisk afdeling i Vejle kan etableres i et offentligt-privat partnerskab. (29.01.2013)
Gadgets til unge patienter
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense fik udstyr af IT firma, og det vakte stor glæde blandt afdelingens små og store patienter. (28.01.2013)
Første spadestik til Psykiatrisk Afdeling Esbjerg
Psykiatrien i Region Syddanmark inviterer til første spadestik i Esbjerg. (28.01.2013)
Region Syddanmark går i dialog med OPP-selskaber om ny psykiatrisk afdeling
En dialog med en række OPP-selskaber skal bringe Region Syddanmark tættere på, hvordan en ny psykiatrisk afdeling i Vejle kan etableres i et offentligt-privat partnerskab. (28.01.2013)
Flere specialpsykologer til psykiatrisygehuset
Psykologer skal sammen med speciallæger og specialsygeplejersker sikre patienterne hurtig og god behandling. (28.01.2013)
Psykiatrisk Afdeling Odense fik åbenhedsprisen
Medarbejdernes kamp mod myter og fordomme udløste førsteplads i åbenhed, dialog og borgerinddragelse. (25.01.2013)
Ulighed i sundhed
Mennesker med psykisk sygdom dør 15 - 20 år tidligere end andre. Og mænds middellevetid er godt fire år kortere end kvinders. Konference i Kolding 24. januar satte spot på udfordringer og mulige løsninger. (23.01.2013)
Psykiatrisk Afdeling Middelfart har fået nyt telefonnummer
Det nye nummer er 994 48100. Det træder i kraft 25. januar 2013. (22.01.2013)
Ny psykiatriseng
Psykiatrien i Region Syddanmark er sammen med andre regioner ved at udvikle en seng, der i højere grad passer til psykiatrien. Læs om markedsdag i Odense. (25.01.2013)
Udenlandske læger i Augustenborg
Læger fra Portugal og Italien besøgte voksenpsykiatrien i Sønderjylland for at se, om et job i Danmark kunne være noget for dem. (21.01.2013)
Traume.dk i ny udgave
Vidensportalen traume.dk har fået nyt design, som gør siden mere brugervenlig. Samtidig er alt indhold redigeret og opdateret. På traume.dk kan fagfolk og andre interesserede finde viden om flygtninge med traumer og PTSD. Læs mere. (21.12.2012)
Psykiatrisygehuset er arbejdsmiljøcertificeret
Psykiatrien i Region Syddanmark har arbejdet længe med at blive klar til arbejdsmiljøcertificering. Nu er certifikatet i hus. Overrækkelsen fandt sted i Middelfart 21. december 2012. (21.12.2012)
Psykiatrisygehuset er arbejdsmiljøcertificeret
Psykiatrien i Region Syddanmark har arbejdet længe med at blive klar til arbejdsmiljøcertificering. Nu er certifikatet i hus. Overrækkelsen fandt sted i Middelfart 21. december 2012. (02.01.2013)
Fyraftensmøder om samarbejde og pakkeforløb
For praktiserende læger, uddannelseslæger og praksispersonale i Region Syddanmark. (19.12.2012)
Kunst ved Aabenraa byggeri
Kunstneren, der skal udsmykke hovedindgangene ved Sygehuset i Aabenraa, er netop valgt. (17.12.2012)
Emilie er formand for PSYK-O
Interessen for psykiatrien blev vakt som 14-årig. Hun er medicinstuderende og er med til at fremme interessen og kendskabet til psykiatri blandt de studerende. (17.12.2012)
Bedre føling med det hele
Et påbud fra Arbejdstilsynet har ført til, at afdelingen i Augustenborg fremover vil have ekstra fokus på det psykiske arbejdsmiljø blandt de yngre læger. (14.12.2012)
Esbjerg klar til udbygning
Straks efter årsskiftet går den døgnpsykiatriske funktion i Esbjerg i gang med en omfattende ombygning og udvidelse af faciliteterne. (14.12.2012)
Ny it-chef til Psykiatrien i Region Syddanmark
Flemming Lauemøller er ansat i Psykiatrien i Region Syddanmark som it-chef. Han skal blandt andet være med til at implementere elektronisk patientjournal i sygehuset. (14.12.2012)
Konference om ulighed i sundhed
Hvordan skaber vi øget lighed i sundhed for mennesker med en sindslidelse samt på tværs af køn? Det drøftes 24. januar i Kolding, hvor også Dagens Medicins lighedspris uddeles. (05.12.2012)
Læger lærer dansk
Første hold udenlandske læger er kommet til Esbjerg. Hvordan er de faldet til? Og hvordan går det med at lære dansk? (11.12.2012)
Hviding får pris af byfond
Psykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe har fået en pris af Esbjerg Kommunes Byfond for de bevaringsværdige bygninger i Egebæk-Hviding. (10.12.2012)
Ekstra penge for Åbenhedsprisen
Spiseforstyrrelsesteamet på Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding fik Region Syddanmarks Åbenhedspris tidligere i år. Nu skal den gode idé vokse og brede sig til resten af regionen. (07.12.2012)
Forskningskonference om sygepleje
I starten af det nye år holder Psykiatrien i Region Syddanmark sammen med SDU en konference om forskning i psykiatrisk sygepleje. Tilmeld dig nu. (06.12.2012)
Behandlingspakker på vej
Fra 1. januar 2013 vil en del af de psykiatriske patienter på landets sygehuse få tilbud om at starte op i et såkaldt pakkeforløb. (30.11.2012)
Faglig sparring og fælles frokost (04.12.2012)
Forberedelse til det nye
I Aabenraa er de i fuld gang med forberedelserne til det kommende børne- og ungdomspsykiatriske ambulatorium, der står klar i 2014. (04.12.2012)
Støtte til forskning i psykiatri
To til tre gange om året uddeler Psykiatriens Forskningsfond midler til forskning, og fonden har netop uddelt årets pulje nummer to. (04.12.2012)
Godt tre millioner kroner til at forebygge tvang i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark har netop fået Sundhedsstyrelsens godkendelse af et satspuljeprojekt, der via fokus på fysisk aktivitet skal mindske brugen af tvang i behandlingen. (03.12.2012)
PS! Medarbejderblad
Årets sidste udgave af sygehusets medarbejderblad er kommet med emner om rekruttering, funktionelle lidelser og budget 2013. (03.12.2012)
Godt tre millioner kroner til at forebygge tvang
Psykiatrien i Region Syddanmark har netop fået Sundhedsstyrelsens godkendelse af et satspuljeprojekt, der via fokus på fysisk aktivitet skal mindske brugen af tvang i behandlingen. (02.12.2012)
Godt tre millioner kroner til at forebygge tvang i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark har netop fået Sundhedsstyrelsens godkendelse af et satspuljeprojekt, der via fokus på fysisk aktivitet skal mindske brugen af tvang i behandlingen. (02.12.2012)
Fremtidens psykiatri-seng
Psykiatrisygehuset er i gang med at udvikle en ny seng, der skal anvendes bredt i hele regionen. Workshop i Odense hvor deltagerne skulle lave en prototype. (23.11.2012)
Psykiatri på Tværs
Fire syddanske projekter var blandt de 33 projekter fra hele landet, da der blev delt erfaringer og resultater på Psykiatriens Dag 2012. (22.11.2012)
EPJ i hele Region Syddanmark i løbet af to år
Sundhedsudvalget anbefaler plan, der skal sikre, at en fælles regional elektronisk patientjournal og et patientadministrativt system er udbredt på alle sygehuse i 2014. (21.11.2012)
51.000 kroner til børn og unge
Svømmeklubben FREM samlede ind til fordel for Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. (20.11.2012)
51.000 kroner til børn og unge
Svømmeklubben FREM samlede ind til fordel for Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. (19.11.2012)
MTU 2012 sætter fokus på ledelse
Medarbejderne giver gode karakterer til samarbejde og til forholdet til kollegerne. Tre ud af fire har haft en udviklingssamtale, og 81 pct. er tilfredse eller meget tilfredse med deres job. (17.11.2012)
Skimmelsvamp i Børne- og Ungdomspsykiatri Odenses ambulatorium på Hunderupvej
Psykiatrisygehuset er i gang med at finde nye lokaler efter, at Dansk Bygningsanalyse AS har konstateret skimmelsvamp. Ambulatoriet flyttes først i januar. (12.11.2012)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense får vokseværk
Psykiatrien i Region Syddanmark samler flere børne- og ungdomspsykiatriske døgnpladser i Odense. Mandag 12. november 2012 var der første spadestik til den midlertidige tilbygning. (12.11.2012)
Det rummelige arbejdsmarked - EN AF OS-konference i Middelfart
PsykInfo i Region Syddanmark var 6. november vært ved en dag med fokus på psykisk syge på arbejdsmarkedet. (06.11.2012)
Feltarbejde i Kolding
Medarbejderne på børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium fik kort briefing om feltarbejde i forbindelse med det kommende byggeri i Vejle. (02.11.2012)
Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark
30. oktober 2012 kunne retspsykiatrien i Middelfart holde rejsegilde på det nye hus, der fra efteråret 2013 samler al retspsykiatri i Region Syddanmark. (01.11.2012)
Rejsegilde for Retspsykiatri Syddanmark
Knap otte måneder efter byggestart - tirsdag 30. oktober 2012 - kunne retspsykiatrien i Middelfart holde rejsegilde på det nye byggeri, der fra efteråret 2013 skal samle al retspsykiatri i Region Syddanmark. (30.10.2012)
Visionsdag for medarbejdere i Kolding
Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding var samlet for at høre om det kommende OPP-byggeri i Vejle, som ambulatoriet bliver en del af. (29.10.2012)
Temahøring om sikkerhed
Klinisk Etisk Komite inviterer 7. november 2012 til temaeftermiddag med sikkerhed på dagsordenen. (25.10.2012)
Hjælp til selvmordstruede børn og unge
Trygfonden har doneret 810.000 kr. til Center for Selvmordsforebyggelse i Odense til en klinisk afprøvning af et screeningsredskab til børn og unge i selvmordsrisiko. (24.10.2012)
Næste skridt mod OPP er taget
Regionsrådet har taget næste skridt i sagen om at bygge en ny moderne psykiatrisk afdeling tæt på sygehuset i Vejle. (23.10.2012)
Det rummelige arbejdsmarked - hvor svært kan det være?
PsykInfo sætter med en konference 6. november fokus på, hvordan vi inkluderer og fastholder mennesker med psykisk sårbarhed på arbejdsmarkedet. (01.10.2012)
Volkmar Sippel ny ledende overlæge
Volkmar Sippel er fra 15. november 2012 ansat som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg. (17.10.2012)
Ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg
Volkmar Sippel er fra 15. november 2012 ansat som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg. (17.10.2012)
Visionskatalog om OPP
Der er fuld gang i planlægningen af den psykiatriske afdeling i Vejle. Se visionskatalog, der beskriver den kommende afdeling. (17.10.2012)
Fald i tvang
Den seneste tids fokus i medierne har været, at brugen af tvang på psykiatriske afdelinger er stigende, men 2012 tal i Psykiatrien i Region Syddanmark vidner om fald i tvangsbehandlingen. (16.10.2012)
Ledende overlæge udpeget til regeringens psykiatriudvalg
Klaus Müller-Nielsen fra Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg bliver del af et nationalt udvalg, der skal prioritere den fremtidige psykiatriindsats. (16.10.2012)
Afdeling i Middelfart under ombygning
Byggeriet på Psykiatrisk Afdeling Middelfart tager fart – har du været der for nylig? – ellers læs her og se billeder af byggeriet. (12.10.2012)
Verdens Mentale Sundhedsdag 2012
Over hele regionen markeres Sindets Dag. Blandt andet med arrangementer i Middelfart og Vejle. (10.10.2012)
Psykiatrisk Afdeling Odense holdt åbent hus
Det var lørdag 6. oktober 2012 og Psykiatrisk Afdeling Odense åbnede dørene op og inviterede borgere på snak, kaffe og små foredrag og film om psykisk sygdom. (06.10.2012)
Psykiatrisk Afdeling Odense åbner dørene på lørdag
Kom indenfor og få en snak med medarbejderne! Sådan lyder invitationen fra Psykiatrisk Afdeling Odense, der lørdag den 6. oktober åbner dørene og byder på kaffe, kage, små foredrag og film. (03.10.2012)
Så er psykiatriens byggeri i gang i Aabenraa
Der var lidt overskyet, men så brød solen frem – netop som Psykiatrien i Region Syddanmark tog hul på første del af psykiatribyggeriet i Aabenraa, tirsdag 2. oktober 2012. (02.10.2012)
Overlæge får pris for forskning i demens-sygdomme
Overlæge Kjeld Andersen fra Psykiatrisk Afdeling Odense har fået Alzheimer-Forskningsfondens forskerpris på 100.000 kr. (01.10.2012)
Krigsveteraner får hjælp
For et år siden oprettede Region Syddanmark et specialteam til at behandle veteraner med PTSD. Specialteamet tager over, når ekspertisen i andre behandlingstilbud ikke rækker. (20.09.2012)
Ny erfaring med behandling af psykisk syge veteraner
For et år siden oprettede Region Syddanmark et specialteam til at behandle veteraner med PTSD. Specialteamet tager over, når ekspertisen i andre behandlingstilbud ikke rækker. (20.09.2012)
Ny erfaring med behandling af psykisk syge veteraner
For et år siden oprettede Region Syddanmark et specialteam til at behandle veteraner med PTSD. Specialteamet tager over, når ekspertisen i andre behandlingstilbud ikke rækker. (02.05.2013)
Reception: Specialbehandling af traumatiserede soldater
Psykiatrisygehuset gør status over det sidste års erfaringer med den specialiserede og tværfaglige behandling af soldater med PTSD. (02.05.2013)
Reception: Specialbehandling af traumatiserede soldater
Psykiatrisygehuset gør status over det sidste års erfaringer med den specialiserede og tværfaglige behandling af soldater med PTSD. (18.09.2012)
PS! Medarbejderbladet
Efterårets udgave af psykiatriens medarbejderblad PS! er kommet med emner om tvang, arbejdsmiljøcertificering og specialpsykologuddannelse. (18.09.2012)
Interview med udenlandske læger
Derfor vil vi gerne til Danmark (12.09.2012)
Fra Sydeuropa til Vejle
Fire psykiatere fra Portugal og Italien var i Vejle for at høre om de syddanske jobforhold og -muligheder. (12.09.2012)
Genopslag af uddannelsesstilling - specialpsykolog
Stillingen er ved Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg med frist 1. oktober og start 15. oktober. Læs mere om uddannelsesforløb og hvordan du søger. (11.09.2012)
Lokalpsykiatri Fredericia blev indviet
Den røde snor blev klippet, og der var taler, musik og fest på Vendersgade 49 i Fredericia 10. september 2012. (10.09.2012)
Lokalpsykiatri Fredericia blev indviet
Den røde snor blev klippet, og der var taler, musik og fest på Vendersgade 49 i Fredericia 10. september 2012. (02.05.2013)
Indvielse af Lokalpsykiatri Fredericia
Psykiatrien i Region Syddanmark fejrer åbningen af Lokalpsykiatri Fredericia. (02.05.2013)
Børn og gamle biler
12 veteranbiler tog turen til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense for at give de mindste patienter et afbræk i hverdagen. (04.09.2012)
Stor interesse for sygehusbyggeri i Vejle
Den 29. og 30. august var ti af de store private aktører inden for sygehusbyggeri i Danmark samlet for at tænke nye og epokegørende tanker. (30.08.2012)
Udenlandske læger - nu også på vej til Kolding-Vejle
Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle har ladet sig inspirere af de positive erfaringer i Esbjerg, og været på udkig i udlandet for at rekruttere specialiseret udenlandsk arbejdskraft. (29.08.2012)
Flere senge til børne- og ungdomspsykiatrien i Odense
På regionsrådsmødet den 27. august godkendte regionsrådet, at Børne- og Ungdomspsykiatri Odense får 22 døgnpladser mod otte i dag. En tilbygning, der vil stå færdig i efteråret 2013, skal sikre plads til udvidelsen. (28.08.2012)
Bog om træningsafhængighed på vej
Psykolog Mia Lichtenstein forsker i træningsafhængighed. Det fortalte hun om i Aftenshowet på DR1 22. august. Se indslaget. (21.08.2012)
Kick out på OPP
Medarbejdere og ledere, der deltog i workshops om ny psykiatrisk afdeling i Vejle, mødtes og blev præsenteret for visionskatalog. (15.08.2012)
Der forskes i Esbjerg
Psykiatrien i Esbjerg-Ribe har etableret en forskningsenhed og holder workshops for medarbejdere, der kan få hjælp og vejledning til ideer og projekter. (13.08.2012)
Situationen Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Der arbejdes fortsat på at få afdelingen i Odense på ret kurs. Medarbejderne blev yderligere orienteret om besparelserne i mandags. (08.08.2012)
Søg Psykiatriens Forskningsfond
Psykiatrien i Region Syddanmark opslår hermed nye midler til forskning indenfor psykiatri 2. runde 2012. (06.08.2012)
Traumatiserede familier på sommerlejr
Red Barnet og Afdeling for Traume- og Torturoverlevere er taget på sommerlejr med syv flygtningefamilier med svære traumer. Natur og friluftsliv bruges som et led i behandling og integration af traumatiserede flygtninge. (13.07.2012)
Psykiatrisk Afdeling Haderslev-Augustenborg tager fat på spareplan
Knapt fire mio. kroner skal der hentes inden udgangen af 2012. Det fremgår af handleplanen, der skal bringe den sønderjyske afdelings forbrug i balance med budgettet. (10.07.2012)
Arbejdstilsynet tilbagekalder afgørelse
Afsnit 601 på Psykiatrisk Afdeling Odense har løst problemer med stor arbejdsmængde og tidspres. (09.07.2012)
Arbejdstilsynet tilbagekalder afgørelse
Afsnit 601 på Psykiatrisk Afdeling Odense har løst problemer med stor arbejdsmængde og tidspres. (09.07.2012)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense på ret kurs
Medarbejdere og MED-organisation til møde 6. juli med budgettilpasning og udvikling på dagsordenen. (06.07.2012)
Pakkeforløb til psykiatrien
Danske Regioner har vedtaget ni pakkeforløb, der skal implementeres inden udgangen af året. Pakkerne skal sikre ensartethed, kvalitet og effektivitet i den psykiatriske behandling. (05.07.2012)
PS! Medarbejderbladet
Sommerens udgave af psykiatriens medarbejderblad PS! er kommet med emner om byggeri, lokalpsykiatri og ny patientkommunikation. (28.06.2012)
Salg af sygehuse på vej
Sygehusbygningerne i Hviding og Haderslev skal have nye ejere og Region Syddanmark er tæt på salg. (03.07.2012)
Fusion styrker indsats for mennesker med traumer og PTSD
Psykiatrien i Region Syddanmark etablerer nu en af landets største udviklings- og behandlingsenheder for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner. (02.07.2012)
Esbjergs midlertidige rammer
Frem til udgangen af 2014 bygger psykiatrien omkring 7000 nye kvm til den eksisterende psykiatriske afdeling på Gl. Vardevej i Esbjerg. Læs om flytning af medarbejdere og om psykiatri på højskole. (02.07.2012)
Fusion styrker indsats for mennesker med traumer og PTSD
Psykiatrien i Region Syddanmark etablerer nu en af landets største udviklings- og behandlingsenheder for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner. (29.06.2012)
Fusion styrker indsats for mennesker med traumer og PTSD
Psykiatrien i Region Syddanmark etablerer nu en af landets største udviklings- og behandlingsenheder for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner. (02.05.2013)
Snoren blev klippet
Gaveregn, solskin og kaffe i haven. Psykiatrien i Region Syddanmark holdt indvielse og fejrede åbningen af endnu en lokalpsykiatri. Denne gang i Middelfart. (28.06.2012)
Klare retningslinjer for brug af medicin
Psykiatrien i Region Syddanmark arbejder efter fælles retningslinjer med afsæt i nationale anbefalinger. (26.06.2012)
Indvielse af Lokalpsykiatri Middelfart
Psykiatrien i Region Syddanmark inviterer til åbning af endnu en lokalpsykiatri. Denne gang på Fyn. (02.05.2013)
Dialog om OPP projekt
Regionen indbyder private aktører til dialog om anlæg, finansiering og drift af den nye psykiatriske afdeling i Vejle. (25.06.2012)
Workshop om nybyggeri i Vejle
Fjerde og sidste workshop om den nye psykiatriske afdeling i Vejle: Hvordan kan lys have en helende effekt? Og kan man tænke sig et sygehus uden vægge eller senge? (25.06.2012)
Sommerskole om neurovidenskab
40 studerende er 21. juni på sommerskole i Middelfart. Blandt forelæserne er James Leckmann, gæsteprofessor fra Yale Universitet. (19.06.2012)
Årsrapport om forskning
Fokus på øget kvalitet, samarbejde på tværs af specialerne og stærke internationale netværk. Den psykiatriske forskning er oppe i gear og med målrettet fokus. Se årsrapport 2011. (19.06.2012)
Struktureret leg styrker udsatte børn i Varde
Leg, bevægelse og musik kan hjælpe børn til at forstå egne og andres følelser. Det viser de første erfaringer fra forebyggelsesprojektet NUSSA – et samarbejde mellem Center for Traume- Og Torturoverlevere (CETT) og Varde Kommune. (15.06.2012)
Psykiatrisygehuset undersøger brug af Midazolam
Det beroligende middel Midazolam er ikke en del af den psykiatriske behandling i Region Syddanmark. (15.06.2012)
Nyt fra Psykiatrisk Dialogforum
Der var som altid stor diskussionslyst, da politikere og repræsentanter for psykiatriens foreninger den 7. juni 2012 mødtes i Psykiatrisk Dialogforum. (14.06.2012)
Læger har sagt ja
Psykiatrisk Afdeling Esbjerg er et stort skridt videre i processen med at rekruttere specialiseret udenlandsk arbejdskraft. (13.06.2012)
Flere penge til psykiatri
200 mio. kroner til udbygning af udrednings- og behandlingsgarantien skal give sindslidende samme rettigheder som somatiske patienter. Det er en del af den økonomiaftale, regionerne netop har indgået med staten. (11.06.2012)
Læge tilbage på nedsat tid
Afsnit 302 er nu fuldt genåbnet efter knivepisoden 16. marts 2012. (07.06.2012)
Læge tilbage på nedsat tid
Afsnit 302 er nu fuldt genåbnet efter knivepisoden 16. marts 2012. (07.06.2012)
Hvis sygehuset var en spejderlejr
Workshop i Spinderihallerne i dag, hvor patienter og pårørende skulle tænke den gode patientoplevelse helt ud af boksen. (08.06.2012)
Læge tilbage på nedsat tid
Afsnit 302 er nu fuldt genåbnet efter knivepisoden 16. marts 2012. (02.05.2013)
Patient var frivilligt indlagt på Psykiatrisk Afdeling Odense
Patienten, som 31. maj blev påkørt af toget ved OUH, viste ikke tegn på at være selvmordstruet ved indlæggelsen. (02.05.2013)
Så er Aabenraa i gang
Der blev støbt et fundament og nu er det sønderjyske sygehusbyggeri officielt begyndt. (31.05.2012)
Patient var frivillligt indlagt på Psykiatrisk Afdeling Odense
Patienten, som 31. maj blev påkørt af toget ved OUH, viste ikke tegn på at være selvmordstruet ved indlæggelsen. (01.06.2012)
Patient var frivilligt indlagt på Psykiatrisk Afdeling Odense
Patienten, som 31. maj blev påkørt af toget ved OUH, viste ikke tegn på at være selvmordstruet ved indlæggelsen. (31.05.2012)
Psykiatrien i Region Syddanmark akkrediteret
Et skulderklap til arbejdet for mere kvalitet og sikkerhed i de psykiatriske afdelinger (30.05.2012)
Budget 2012 skal ende i nul
Psykiatrisygehusets seneste økonomiske prognose viser, at der lige nu bruges for mange penge. Derfor reducerer sygehuset her og nu sit forbrug. (30.05.2012)
Ny bog fra børne- og ungdomspsykiatrien og Videnscenter for Psykotraumatologi
I ”Perspektiver på Klinisk psykologi" finder du artikler skrevet af psykologer fra Psykiatrien i Region Syddanmark. Køb bogen hos Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. (30.05.2012)
Sæt dit præg på nyt psykiatrisk hospital
Er du sindslidende, har du været indlagt eller er du pårørende til en sindslidende, så er du én af de eksperter, vi gerne vil have bidrag fra. Deltag i workshop i juni i Vejle. (29.05.2012)
Traumatiserede soldater får specialiseret behandling
Siden september er 33 hjemvendte soldater henvist til den nye højt specialiserede funktion for veteraner med PTSD i Psykiatrien i Region Syddanmark. (25.05.2012)
Sygehuset i Aabenraa er klar med flere P-pladser
Et nyt P-hus med plads til 720 biler blev i dag indviet i Aabenraa. Det første synlige tegn på det nye kommende akutsygehus. (22.05.2012)
Klar med flere P-pladser
Et nyt P-hus med plads til 720 biler blev i dag indviet i Aabenraa. Det første synlige tegn på det nye kommende akutsygehus. (22.05.2012)
Sygehuset i Aabenraa er klar med flere P-pladser
Et nyt P-hus med plads til 720 biler blev i dag indviet i Aabenraa. Det første synlige tegn på det nye kommende akutsygehus. (02.05.2013)
Indvielse af P-hus i Aabenraa
Psykiatrien i Region Syddanmark og Sygehus Sønderjylland inviterer til indvielse af nyt P-hus i Aabenraa tirsdag 22. maj. (02.05.2013)
Ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg
Magnus Petersen, som i dag er overlæge i Odense, søger nye udfordringer i det sydfynske pr. 1. juli. (16.05.2012)
Den gode diagnosticering af psykisk sygdom
Hvordan foregår diagnosticering af psykisk sygdom? Spørgsmålet er aktuelt i forbindelse med DR’s dokumentar ”Gal eller normal”. (15.05.2012)
Gal eller normal?
DR sætter i to programmer fokus på fordomme og uvidenhed om psykiske lidelser. Det sker i forbindelse med den nationale kampagne EN AF OS. Se næste udsendelse 21. maj kl. 20. (13.05.2012)
Psykiatrisk Afdeling Odense mødte borgerne ved Brandts
Det er en sejlivet myte, at psykisk syge er farlige. Oven på knivdramaet i marts gik medarbejderne 12. maj på gaden for at aflive nogle af myterne. Se klip fra TV2 Fyn. (13.05.2012)
Mange besøger skizofrenisite
Børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark har lavet hjemmesiden 'ungmedskizofreni.dk', der på få måneder har haft 9.000 besøg fra både ind- og udland. (10.05.2012)
AT tilfreds med visitationsproceduren på P302
Arbejdstilsynet besøgte 9. maj 2012 Psykiatrisk Afdeling Odense og har efterfølgende sagt god for den måde medarbejderne på P302 visiterer patienter på. (10.05.2012)
Medarbejderbladet PS!
Psykiatriens medarbejderblad PS! er udkommet som et udvidet nummer med ekstra tema om den tragiske hændelse på Psykiatrisk Afdeling Odense i marts. (02.05.2012)
Udenlandske læger til Esbjerg
Speciallæger er en mangelvare i Syddanmark, og Psykiatrisk Afdeling Esbjerg søger nu arbejdskraft i Europa. Forleden var der besøg af ni udenlandske læger. (30.04.2012)
Regionsrådet har tillid til handleplan
Efter knivoverfaldet på Psykiatrisk Afdeling Odense har psykiatrien på regionsrådsmødet 23. april fremlagt hændelsesforløbet og en plan, der skal forhindre lignende tilfælde i fremtiden. (24.04.2012)
Hvordan skal vi bygge OPP?
Kick off i Forskerparken med innovative ideer til det kommende psykiatribyggeri i Vejle. (20.04.2012)
Medarbejdere udskrevet
De tre, der blev såret i forbindelse med knivdramaet i Odense, er alle i bedring og udskrevet fra OUH. (12.04.2012)
Ny psykiatridirektør i Region Syddanmark maner til ro
Ovenpå knivoverfaldet på Psykiatrisk Afdeling Odense er der kommet stort fokus på Arbejdstilsynets almindelige tilsyn af Psykiatrien i Region Syddanmark. Men de to har ingen direkte forbindelse, selvom de i medierne ofte fremstilles som én og samme ting. (03.04.2012)
Stor interesse for ny samarbejdsaftale
Nåede du ikke dialogmøderne om den nye samarbejdsaftale om traumatiserede flygtninge og krigsveteraner i Vejle eller Odense, så har du muligheden i Haderslev den 12. april. (26.03.2012)
Ny fælles instruks for psykiatrisygehuset
Psykiatrien i Region Syddanmark har udarbejdet ny instruks for visitation af patienter og deres ejendele. Instruksen er sendt til Arbejdstilsynet og trådte i kraft 22. marts 2012. (23.03.2012)
Voldsramt afdeling skiller sig ikke ud
Ny forskning og løbende registreringer viser, at afsnit 302 på Psykiatrisk Afdeling Odense ikke har flere tilfælde af vold og trusler end tilsvarende afsnit. (23.03.2012)
Arbejdstilsynet mistænkeliggør medarbejderne
Efter knivoverfaldet på Psykiatrisk Afdeling Odense, har Arbejdstilsynet meldt ud, at de overvejer en politianmeldelse af afdelingens ledelse. En udmelding Region Syddanmark er stærkt utilfreds med, da den mistænkeliggør afdelingens ansatte. (21.03.2012)
Visitationsprocedurer af psykiatriske patienter skal præciseres
Efter knivoverfaldet på Psykiatrisk Afdeling Odense 16. marts er psykiatrisygehuset i gang med at forbedre instruksen for visitering af patienter før indlæggelse. (20.03.2012)
Medarbejdere fandt sten og stålwire i taske
Ved grundlovsforhør 17. marts oplyste patienten, der overfaldt tre medarbejdere på Psykiatrisk Afdeling Odense, at han havde kniven i sin taske. (18.03.2012)
Status - Psykiatrisk Afdeling Odense efter overfald 16. marts
Patienten, der overfaldt tre medarbejdere, er nu indlagt på det retspsykiatriske afsnit i Middelfart. (16.03.2012)
Landsdækkende fokus på klinisk etik
8. juni holder Danske Regioner konference om klinisk etik. Dagen før er der stiftende generalforsamling i Dansk Selskab for Klinisk Etik. (14.03.2012)
Barnets Team til kamp mod ventelister
Barnets Team skal medvirke til kortere ventelister for børn med psykisk sygdom. Sygehus og kommune i samarbejde for patienten. (06.03.2012)
Pige på P - Pernilles kamp mod anorexien
TV2 Fyn har fulgt Pernille Grøn Vallin, der lider af anorexi og er i behandling på Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. Se alle tre afsnit her. (22.02.2012)
Specialpsykolog i børne- og ungdomspsykiatrien
Vil du videreuddanne dig til specialpsykolog? Søg en af de tre stillinger i psykiatrisygehuset senest 30. marts 2012. (08.03.2012)
Ny strategi på vej
Ny strategi med forbedringer og udvikling på vej til psykiatriområdet. (02.03.2012)
Orienteringsmøde i Esbjerg
Naboer til Psykiatrisk Afdeling Esbjerg fik indblik i planerne med det nye psykiatribyggeri, der skal opføres frem til 2014. (01.03.2012)
Ikke kun mursten
Første spadestik på Retspsykiatri Syddanmark, der vil samle retspsykiatrien i Middelfart og skabe nytænkning. (28.02.2012)
Jacob Stengaard Madsen afløser Agnete Philipsen
Region Syddanmarks nye psykiatri- og socialdirektør begynder i jobbet 1. april 2012. Han kommer fra en stilling som social- og sundhedsdirektør i Favrskov Kommune. (28.02.2012)
Alt for meget motion
Hvad får mennesker til at træne så meget, at deres krop på sigt tager varig skade? Det forsker idrætspsykolog Mia B. Lichtenstein fra Børne- og Ungdomspsykiatri Odense i. (21.02.2012)
Ny samarbejdsaftale om traumatiserede flygtninge og indvandrere
Region Syddanmark, kommunerne og almen praksis har indgået en ny samarbejdsaftale. Aftalen følges op med tre dialogmøder i marts og april. (20.02.2012)
Ny hjemmeside giver viden og håb for unge med skizofreni
Nu lanceres www.ungmedskizofreni.dk, der er udviklet af Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding-Augustenborg. (15.02.2012)
Ny hjemmeside giver viden og håb for unge med skizofreni
Et univers af levende billeder, fortællinger og viden. Glæd dig til at stifte bekendtskab med ungmedskizofreni.dk. (01.03.2012)
Søg midler til forskning i psykiatri
Så kan der atter søges midler til at forske i psykiatri. Første ansøgningsrunde 2012 har deadline 22. marts klokken 12. (05.02.2012)
Spiseforstyrrelsesteam får 83.333 kr.
Spiseforstyrrelsesteamet på Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding har fået Region Syddanmarks Åbenhedspris. (01.02.2012)
Psykiatrisk Afdeling Vejle som OPP-projekt
Regionsrådet vil se nærmere på muligheden for at opføre Psykiatrisk Afdeling Vejle som OPP–projekt. (31.01.2012)
Nul huller i patientforløbet
To fynske afdelinger tog initiativ til netværksseminar om sammenhængende patientforløb. (23.01.2012)
Dokumentar om ECT
I gamle dage hed det elektrochok. 18. januar viste DR1 dokumentaren "Et stød i hjernen", hvor Psykiatrien i Region Syddanmark medvirker. (18.01.2012)
Ny ledende overlæge til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense
Kurt Memmert tiltræder 1. april 2012 stillingen som ledende overlæge på den børne- og ungdomspsykiatriske universitetsafdeling i Odense. (02.01.2012)
40 års jubilæum
Distriktssygeplejerske Karin Dalager har 1. januar 2012 arbejdet 40 år i Psykiatrien i Region Syddanmark. (01.01.2012)
Gerontopsykiatri, oligofreni og psykiatri lægges sammen i én sønderjysk afdeling
Fra og med 1. januar 2012 fusioner tre sønderjyske afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark. (22.12.2011)
Ny oversygeplejerske til Psykiatrien i Region Syddanmark
Yvonne Reinholdt tiltræder 1. januar 2012 stillingen som oversygeplejerske i Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg. (22.12.2011)
Kvalitet og forskning i psykiatrisk sygepleje
En temadag for specialsygeplejersker i psykiatri og deres ledere 15. december gav både anledning til at rose hinanden for flotte resultater og til at udvikle nye idéer til løsninger på morgendagens krav og udfordringer. (19.12.2011)
PTSD: Målrettet og skræddersyet behandling
Et nyt koncept sikrer bedre behandling af personer med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) i hele Region Syddanmark. (14.12.2011)
Torben Kyed Larsen konstitueret som psykiatri- og socialdirektør
Regionsrådet har 12. december 2011 konstitueret Torben Kyed Larsen i stillingen som psykiatri- og socialdirektør i Region Syddanmark. Han afløser Agnete Philipsen, som går på pension. (13.12.2011)
TrygFonden støtter forskningsprojekt om diagnosticering
Søren Dalsgaard, afdelingslæge i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, har fået godt 1,7 mio. kroner til at forske i målrettet udredning og diagnosticering af børn og unge. (12.12.2011)
Støtte til forskning i psykiatri
Psykiatriens Forskningsfond har for anden gang i år uddelt midler til forskning. Godt syv millioner kroner har forskerne fået i 2011. (05.12.2011)
Søg postdocpuljen 2011
Psykiatriens Forskningsfond støtter postdoktorer ansat i psykiatrisygehuset. Ansøgningsfristen er 15. december. (02.12.2011)
Bedre samarbejde om demens i Region Syddanmark
Borgerne i Region Syddanmark kan fremover få bedre hjælp, hvis de bliver ramt af demens. (01.12.2011)
Få tabte retssager i Psykiatrien i Region Syddanmark
En ny årsrapport om retssagerne mod Psykiatrien i Region Syddanmark viser, at de psykiatriske afdelinger generelt har godt styr på procedurerne i forbindelse med anvendelse af tvang. (24.11.2011)
Skulderklap til fynsk psykiatri
Psykiatrisk Afdeling Odense – universitetsfunktion kåret til Danmarks bedste voksenpsykiatriske afdeling af Dagens Medicin. (24.11.2011)
Psykiatriens Forskningsdag 2011
En festdag for psykiatrien. Sådan betegnede professor ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Niels Bilenberg, Psykiatrien i Region Syddanmarks fjerde forskningsdag. (22.11.2011)
Psykiatrisk Afdeling Odense får ny ledende overlæge
Sonja Rasmussen er fra 1. december 2011 ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Odense. (01.11.2011)
Psykiatrisk Afdeling Odense får ny ledende overlæge
Sonja Rasmussen er fra 1. december ny ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Odense. (01.11.2011)
Psykiatribyggeri i Aabenraa
Fra 2014 samles en del af den sønderjyske psykiatri i Aabenraa. 24. oktober 2011 godkendte regionsrådet byggeprogrammet. (25.10.2011)
Mange børn og unge mistrives
PsykInfo og eksperter sætter fokus på den stigende gruppe børn og unge, der mistrives og har ondt i livet. (14.10.2011)
Ny hjemmeside samler viden om demens i Region Syddanmark
Region Syddanmark har sammen med regionens kommuner, de praktiserende læger og Alzheimerforeningen etableret en ny hjemmeside om demens. (10.10.2011)
Kampagne udfordrer fordomme om psykisk sygdom
EN AF OS markeres over hele landet på Verdens Mentale Sundhedsdag 10. oktober. (10.10.2011)
Akkrediteret med bemærkninger
Psykiatrien i Region Syddanmark lever op til de fleste standarder i Den Danske Kvalitetsmodel. 7. oktober blev sygehuset indstillet til akkreditering med bemærkninger. (07.10.2011)
Uddannelse i mentaliseringsbaseret terapi (MBT)
Samarbejde på tværs af psykiatrisygehusets afdelinger har resulteret i et kompetencegivende kursusforløb i MBT. (06.10.2011)
Psykiatri- og socialdirektøren stopper
Agnete Philipsen har meddelt, at hun fratræder sin stilling som psykiatri- og socialdirektør i Region Syddanmark ved årsskiftet for at gå på pension. (30.09.2011)
Kvalitetstjek af rammer og arbejdsgange
I perioden fra 3. til 7. oktober 2011 får Psykiatrien i Region Syddanmark besøg af eksterne kvalitetskonsulenter. (20.09.2011)
Akut Visitationsfunktion i Augustenborg indviet
Sønderjyske borgere med psykisk sygdom kan nu via vagtlæge få hjælp uden for dagtid. Carl Holst deltog i indvielsen 27. september. (27.09.2011)
Temadag: Fælles om den psykiatriske patient
Hvordan bliver Psykiatrien i Region Syddanmark og almen praksis endnu bedre til at samarbejde om de psykiatriske patienter? Det er emnet for en spændende temadag den 8. december 2011. (26.09.2011)
Nyt fra Psykiatrisk Dialogforum
Akkreditering, bivirkninger og stigmatisering var blandt emnerne på dagsordenen, da foreningsrepræsentanter og politikere mødtes i Psykiatrisk Dialogforum den 13. september. (23.09.2011)
Landskampagnen EN AF OS er startet
Over de næste fem år vil EN AF OS udfordre fordomme omkring psykisk sygdom i Danmark. (21.09.2011)
Gode point for uddannelse i psykiatrien
Psykiatrisk Afdeling Svendborg og Psykiatrisk Afdeling Vejle er nogle af de bedste steder at tage klinisk basisuddannelse. (09.09.2011)
Verdensdag - forebyggelse af selvmord 2011
Netværket for Selvmordsramte (NEFOS) markerer i samarbejde med Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse verdensdagen fra 8. september. (05.09.2011)
Verdensdag - forebyggelse af selvmord 2011
Netværket for Selvmordsramte (NEFOS) markerer i samarbejde med Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse verdensdagen fra 8. september. (05.09.2011)
Styrket indsats mod selvmord i Region Syddanmark
2500 syddanske borgere forsøger hvert år at tage deres eget liv. Region Syddanmark åbner nu et kompetencecenter med fokus på at forebygge selvmord blandt både børn, unge og voksne. (02.09.2011)
CETT baner vejen for traumatiserede flygtninge
Center for Traume- og Torturoverlevere havde 10-års jubilæum den 1. september. Det blev markeret med konferencen "Nye veje", som satte fokus på den nyeste tværfaglige behandling af flygtninge med traumer. (01.09.2011)
Nyt specialteam hjælper krigsveteraner med PTSD
Nu kan hjemvendte soldater med alvorlige tilfælde af posttraumatisk stresssyndrom få specialiseret hjælp i Psykiatrien i Region Syddanmark. (31.08.2011)
Grønt lys for psykiatribyggeri i Vejle
Danmarks første store sygehusbyggeri i offentligt-privat partnerskab er kommet et stort skridt nærmere. (31.08.2011)
Ny formand for Klinisk Etisk Komite
Specialeansvarlig overlæge Peer Nøhr-Jensen afløser professor Thorkil Sørensen som formand for Klinisk Etisk Komite. (23.08.2011)
Søg støtte til forskningsprojekter
23. september er sidste frist, hvis du vil søge støtte til at forske i psykiatri. Se hvilke projekter, der har fået støtte i første halvår. (08.08.2011)
Rådgiver til nyt psykiatribyggeri i Esbjerg
Arkitema K/S er valgt som byggerådgiver for Psykiatrien i Region Syddanmark, der frem til 2014 opfører nye psykiatriske funktioner i Esbjerg. (03.07.2011)
Værn om den åbne dør
På sidste møde i Psykiatrisk Dialogforum udtrykte både politikere og foreningsrepræsentanter tilfredshed med, at mennesker med psykiske lidelser og misbrugsproblemer nu har adgang til et uvisiteret behandlingstilbud. (01.07.2011)
Startskud til psykiatri og akutsygehus i Aabenraa
To regionsrådsmedlemmer med formand Carl Holst (V) i spidsen tog 30. juni i fællesskab første spadestik til et P-hus i Aabenraa. (30.06.2011)
Behandling ikke opbevaring
Tegninger til den nye retspsykiatri i Middelfart blev 30. juni præsenteret for omverdenen. Retspsykiatrien får plads til 70 patienter. Læs mere. (30.06.2011)
Det går fremad med patienternes tilfredshed
Ny landsdækkende undersøgelse af tilfredsheden blandt patienter og pårørende i distriktspsykiatrien viser svagt stigende tilfredshed i Region Syddanmark. Danske Regioner står bag undersøgelsen. (29.06.2011)
Ædrepsykiatrisk funktion fra Middelfart til Kolding
Der skal gøres plads til ny retspsykiatri i Middelfart. Derfor flytter den gerontopsykiatriske funktion til Kolding i foråret 2012. Det besluttede regionsrådet på sit møde den 27. juni. (28.06.2011)
Ny formand for psykiatriudvalget
Freddie H. Madsen (O) afløser Jytte Lauridsen som formand for psykiatriudvalget. (26.05.2011)
Akut visitationsfunktion i Augustenborg
16. maj 2011 åbnede akut visitationsfunktion i Augustenborg. Den dækker borgere i alle aldre i den sønderjyske del af Region Syddanmark. (24.05.2011)
Brørup Sundhedscenter indviet
Lokalpsykiatri Brørup og PsykInfo blev indviet 13. maj sammen med blandt andet veneklinik, blodbank og hjemmepleje. (11.05.2011)
Tre millioner til bedre vilkår for psykisk udsatte børn
CETT og Varde Kommune hjælper børn fra familier, der er præget af traumer efter krig, tortur og flugt. (06.05.2011)
Tre millioner til bedre vilkår for psykisk udsatte børn
CETT og Varde Kommune hjælper børn fra familier, der er præget af traumer efter krig, flugt og tortur. (06.05.2011)
Positivt samarbejde mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og jobcentre
Medarbejdere på sygehuset og i kommunale jobcentre kan med fordel lære af hinanden. Det viser evalueringen af pilotprojekt i Esbjerg og Vejen Kommuner. (27.04.2011)
Psykiatrien i Esbjerg udbygges for 235 mio. kroner
Døgnfunktionerne i Esbjerg moderniseres og udbygges frem til efteråret 2014. Regionsrådet godkendte byggeriet på sit møde den 26. april 2011. (27.04.2011)
Hjælp til soldater med posttraumatisk stress
Psykiatrien i Region Syddanmark søger Sundhedsstyrelsen om lov til at oprette en ny højt specialiseret funktion. (26.04.2011)
Temaeftermiddage om demens
I maj og juni holdes temaeftermiddage om den nye samarbejdsaftale på demensområdet. Der er temaeftermiddage i Odense, Varde, Kolding og Sønderborg. (19.04.2011)
Nyt samarbejde om etik
Begejstret tilslutning til ideen om et tættere samarbejde, da Klinisk Etisk Komite for Psykiatrien i Region Syddanmark den 24. marts var vært for den første netværksdag for de kliniske etiske komiteer i Danmark. (30.03.2011)
Ph.d. grad for forskning i tidlige tegn på skizofreni hos børn og unge
Anne Dorte Stenstrøm, speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, modtog den 25. marts 2011 sin Ph.d. grad på Syddansk Universitet. (24.03.2011)
Ph.d. grad for forskning i tidlige tegn på skizofreni hos børn og unge
Anne Dorte Stenstrøm, speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, forsvarede den 25. marts sit ph.d.-projekt på Syddansk Universitet. (24.03.2011)
Lokalpsykiatri Tønder indviet
Den 15. marts blev den første sønderjyske lokalpsykiatri indviet. Rammen er nyrestaurerede lokaler på Tønder Sygehus, hvor psykisk syge kan få hjælp hurtigt og tættest muligt på bopælen. (17.03.2011)
Lokalpsykiatri Tønder indviet
Den 15. marts blev den første sønderjyske lokalpsykiatri indviet. Rammen er nyrestaurerede lokaler på Tønder Sygehus, hvor psykisk syge kan få hjælp hurtigt og tættest muligt på bopælen. (17.03.2011)
Totalrådgiver til ny psykiatri i Aabenraa
White Arkitekter AS skal sammen White AB være totalrådgiver på psykiatribyggeri i Aabenraa. Det besluttede styregruppen for byggeriet den 4. marts 2011. (16.03.2011)
Region Syddanmarks psykiatri er i top
Ny undersøgelse fra Danske Regioner viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark er den mest produktive i hele Danmark. (10.03.2011)
Ny rapport om retspsykiatri
Danske Regioner og Indenrigs- og Sundhedsministeriet bag rapport med 29 anbefalinger om retspsykiatri. (08.03.2011)
Flot indvielse af endnu en PsykInfo
En skuespiller, hendes mor, en regionsrådsformand og 60 gæster og medarbejdere spandt trådene sammen til en mindeværdig indvielse af Psykiatrisk Afdeling Vejles nye PsykInfo. (04.03.2011)
Mange til åbent hus hos CETT
Center for Traume- og Torturoverlevere tog hul på 10-års jubilæum med højt besøgstal den 1. marts. (03.03.2011)
Psykiatriens Lægemiddelkomite har fået ny formand
Overlæge John Teilmann Larsen er udpeget til formand for Psykiatriens Lægemiddelkomite. (25.02.2011)
Lokalpsykiatri Svendborg indviet
Der var fuldt hus, da regionens første lokalpsykiatri i Svendborg officielt slog portene op for verden udenom. (24.02.2011)
Psykiatriens Forskningsfond uddeler midler
To gange om året inviterer Psykiatriens Forskningsfond forskere til at søge støtte. 28. marts er ansøgningsfrist for første halvår af 2011. (26.01.2011)
Psykiatriens Topmøde
De vigtigste indsatsområder for Danske Regioner er styrket samarbejde mellem regioner og kommuner, en tidligere opsporing af patienter med psykiske lidelser og kortere ventetid i børne- og ungdomspsykiatrien. (24.01.2011)
At leve med traumer
Hvordan er det at være traumatiseret flygtning i Danmark? Det kan du få mere at vide om på traume.dk, hvor du blandt andet finder filmen At leve med Traumer. (23.01.2011)
Lokale ideer til Augustenborgs smukke rammer
Der er storlokal opbakning og mange ideer til, hvad Augustenborg Slot fremover skal bruges til. (18.01.2011)
Ledende overlæge til psykiatrisygehuset
Klaus Müller-Nielsen er udnævnt til ledende overlæge for den nyfusionerede børne- og ungdomspsykiatriske afdeling, der dækker Kolding og Augustenborg. (17.01.2011)
Danske Regioner har udsendt nye aktivitets- og ventelistetal
Antallet af børn og unge, der kom i behandling i børne- og ungdomspsykiatrien i 2010, er steget i forhold til de samme perioder i 2009. I voksenpsykiatrien er ventelisterne blevet kortere, trods et fald i behandlingsaktiviteterne. (13.01.2011)
Psykisk arbejdsmiljø i fokus
Det er især relationen mellem patienter og medarbejdere, der giver anledning til psykisk arbejdspres. Det viser spørgeundersøgelse i psykiatrisygehuset. (13.01.2011)
Ledende overlæge til Psykiatrien i Region Syddanmark
Kirsten Støvring er udnævnt til ledende overlæge for den nyetablerede Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. (10.01.2011)
Ny oversygeplejerske i Psykiatrien i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark har fra årsskiftet fusioneret de to psykiatriske afdelinger i Haderslev og Augustenborg. Kirsten Christensen er udnævnt til oversygeplejerske for den nye samlede afdeling. (10.01.2011)
Oversygeplejerske til Psykiatrien i Region Syddanmark
Heine Rasmussen er udnævnt til oversygeplejerske i den nyfusionerede Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle. (10.01.2011)
Oversygeplejerske til Psykiatrien i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark har fra årsskiftet fusioneret de børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Kolding og Augustenborg. Susanne Bissenbacher er udnævnt til oversygeplejerske for den nye afdeling. (10.01.2011)
Se distriktssygeplejersken arbejde
Følg distriktssygeplejerske Anne Birgitte Madsen, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense, under udredningen af 9-årige Gustav Gøttsch i TV2 Nyhederne. (03.01.2011)
53 forårsarrangementer fra PsykInfo til borgerne
PsykInfos forårskatalog er klar med information om datosatte arrangementer og foredrag over hele regionen. (22.12.2010)
Psykiatriens evige dilemma
Formand for regionsrådet Carl Holst og næstformand i psykiatriudvalget Bente Gertz har skrevet et synspunkt om sikring af psykisk syge kriminelle. Læs det her. (16.12.2010)
Trygfonden støtter landsdækkende kampagne mod stigmatisering
Kampagnen, der skal bekæmpe fordomme og diskrimination af mennesker med psykisk sygdom får 10 mio. kroner af Trygfonden. (16.12.2010)
Ét centralt sted at klage fra 1. januar 2011
Indenrigs- og Sundhedsministeriet indfører nye regler for, hvordan patienter kan klage over behandling, der ikke hører under Psykiatriloven. (16.12.2010)
Første skridt mod psykiatribyggeri i Aabenraa
Regionsrådet har øremærket 45 mio. kroner til totalrådgiver og undersøgelser vedr. nyt psykiatribyggeri i Aabenraa. (13.12.2010)
Region Syddanmark fik ny psykiatriprofessor
Den psykisk sårbare som holdkaptajn og klippekort til behandling er blandt de ideer, der skal afprøves i et nyt forskningssamarbejde mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og Odense Kommune. (03.12.2010)
Ny samarbejdsaftale på demensområdet
Aftalen sætter fokus på ansvarsfordeling og sektorovergange mellem region, kommuner og almenpraksis. (25.11.2010)
Psykiatriens Forskningsdag 2010
Psykiatriens Forskningsdag 2010 bød blandt andet på indlæg om depression hos børn og livsstilssygdomme hos psykiske syge voksne. (26.11.2010)
Sikring af almenpsykiatriske afdelinger
Sikkerheden på de almenpsykiatriske afdelinger i Augustenborg, Kolding, Odense, Svendborg og Vejle skal øges. (17.11.2010)
Nye afdelingsledelser
Afdelingsledelserne til de nye afdelinger i Psykiatrien i Region Syddanmark er udnævnt. (15.11.2010)
Odense-team fik Den gyldne Cykel
Dansk Selskab for Distriktspsykiatris initiativpris ”Den Gyldne Cykel” gik i 2010 til Almenpsykiatrisk Afdeling Odenses udredningsteam. (12.11.2010)
Ny rapport om stigma og psykiske lidelser
Ny rapport kortlægger danskernes holdning til psykisk sygdom. Rapporten skal bruges som udgangspunkt for en national indsats for afstigmatisering af psykisk sygdom. (04.11.2010)
Psykiatrisygehuset lægger afdelinger sammen
De almenpsykiatriske afdelinger i Kolding og Vejle og i Augustenborg og Haderslev skal lægges sammen. Desuden vil der fremover være børne- og ungdomspsykiatriske senge på afdelingerne i Odense, Aabenraa og Esbjerg. (27.10.2010)
Kom til Psykiatriens Forskningsdag
Professor Jan Mainz, Sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet, er hovedtaler på 2010-udgaven af Psykiatriens Forskningsdag. (14.10.2010)
Hvorfor handler det altid om sengene?
Regionsrådspolitiker Claus Warming (V) undrede sig, da politikere og foreningsrepræsentanter den 12. oktober mødtes i Psykiatrisk Dialogforum. På dagsordenen var bl.a. afstigmatisering, retspsykiatri og en psykiatri i verdensklasse. (13.10.2010)
Fælles chef for CETT og RCT Fyn
Centerchef Marianne Lauritzen i spidsen for CETT og RCT Fyn fra 1. november 2010. (08.10.2010)
Jeg er glad for at gå på arbejde
Et af de mange udsagn i den store undersøgelse af medarbejdertilfredsheden, MTU, som netop er blevet gennemført. (24.09.2010)
Stor interesse for åbning af PsykInfo
Over 100 gæster deltog i åbningen af Region Syddanmarks nye psykiatriske informationscenter i Kolding den 4. oktober 2010 (05.10.2010)
Unge og Psyke 2010
I uge 41 kommer PsykiatriFondens Informationsbus til Sønderjylland i forbindelse med en temauge om unge og psykisk sygdom. (01.10.2010)
En rejse i læring og udvikling
Et hårdt studieår er slut, og nu skal de nye kompetencer bruges til at udvikle psykiatrien. Fredag den 24. september var der afslutningsfest for 18 nye specialuddannede psykiatriske sygeplejersker i regionshuset i Vejle. (29.09.2010)
Psykiatriudvalget er navnet
Udvalget vedr. gennemførelse af fremtidens psykiatri hedder nu Psykiatriudvalget. (28.09.2010)
Psykiatrien i Region Syddanmark bygger
Region Syddanmark investerer i løbet af 2010 - 2015 omkring 1 milliard kroner i ny- og ombyggeri på psykiatrisygehuset. (21.09.2010)
Flere penge til syddansk psykiatri
Forretningsudvalget i Region Syddanmark har afsat 45 mio. kroner til psykiatri i 2011-budgetforslaget, som den 27. september behandles af regionsrådet. (17.09.2010)
Totalrådgiver valgt til udbygningen af retspsykiatrien i Middelfart
Det bliver Creo Arkitekter som sammen med Cowi og Land+ skal stå for totalrådgivningen i forbindelse med byggeriet af en ny retspsykiatrisk afdeling i Middelfart. (08.09.2010)
Temadag om relationsbehandling var en succes
Arnhild Lauveng trak sammen med Sverker Belin og Thorkil Sørensen fulde huse, da Psykiatrien i Region Syddanmark inviterede til temadag i Aabenraa. (27.08.2010)
Psykiatrien i Region Syddanmark sætter fokus på etikken
Som det første psykiatriske sygehus i Danmark har Psykiatrien i Region Syddanmark etableret en klinisk etisk komite. Komiteen skal medvirke til at udvikle psykiatrien til gavn for patienter og pårørende. (24.08.2010)
Odense-forskere vil kortlægge årsagerne til børne-depression
Ph.d. studerende fra Forskningsenheden ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense bag nyt forskningsprojekt, der skal kaste lys over årsagerne til depression hos 7-9-årige børn. (12.08.2010)
Årsberetning fra kvalitetsområdet
Den første samlede beskrivelse af arbejdet med kvalitet og patientsikkerhed i Psykiatrien i Region Syddanmark er udkommet. (13.07.2010)
PsykInfos efterårsprogram er på gaden
Uanset om du er patient, pårørende eller medarbejder i psykiatrien, så er der helt sikkert et spændende arrangement for dig i PsykInfos efterårsprogram. (07.07.2010)
Regioner vil mindske brugen af tvang
Inddragelse af patienternes erfaringer, forskning og bedre uddannelse skal reducere brugen af tvang med 20 procent over de næste tre år. Det fremgår af et nyt udspil fra Danske Regioner. (30.06.2010)
Psykiatrien forsker
13 forskere har fået støtte fra Psykiatriens Forskningsfond i 2010. (28.06.2010)
Dialogforum med vokseværk
Trods ændringer i bemandingen er diskussionslysten intakt. Det blev klart, da ni repræsentanter fra psykiatriens foreninger og syv politikere fra regionsrådet den 21. juni holdt årets første møde i Psykiatrisk Dialogforum. (28.06.2010)
Seks arkitektfirmaer med i opløbet om retspsykiatrien i Middelfart
Efter endt prækvalifikation er seks arkitektfirmaer udvalgt til at give tilbud på totalrådgivningen i forbindelse med byggeriet af en ny retspsykiatri i Middelfart. (25.06.2010)
Den sønderjyske psykiatri samles i Aabenraa fra 2013
Forretningsudvalget i Region Syddanmark besluttede på sit møde den 16 . juni at fremskynde samlingen af den stationære psykiatri fra Augustenborg og Haderslev i Aabenraa. (17.06.2010)
Ny psykiatriprofessor i Odense
Bent Nielsen, overlæge ph.d. på Almenpsykiatrisk Afdeling Odense, er fra 1. maj 2010 udnævnt til forskningsprofessor ved Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet. (09.06.2010)
Psykiatri- og Socialstab fra 1. juni 2010
Psykiatristaben i regionshuset har skiftet navn til Psykiatri- og Socialstaben. Samtidigt er der overført fire medarbejdere fra det sociale område. (21.06.2010)
Stadigt bedre behandling af patienter med skizofreni
Nye tal fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP) viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark er blevet bedre til at behandle patienter med skizofreni. (03.06.2010)
Nu kan der bygges retspsykiatri
Regionsrådet har godkendt byggeprogrammet for den nye retspsykiatri i Middelfart. Byggeriet kommer til at koste 237 millioner kroner. (21.06.2010)
Lægegaranti for psykiatriske patienter
Alle patienter, der henvender sig akut på en af Region Syddanmarks psykiatriske skadestuer i Odense, Kolding eller Esbjerg, bliver tilset af en læge. (19.05.2010)
Børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium i nye rammer
Der var både glæde og begejstring, da Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Odense tirsdag den 18. maj holdt indvielsesreception i de nye lokaler på Hunderupvej 116. (19.05.2010)
Traumatiserede flygtninge hurtigere i behandling i Region Syddanmark
Der er evidens bag, når Region Syddanmark behandler mennesker med posttraumatisk stresssyndrom (PTSD). Det betyder bedre behandling og kortere ventelister. (12.05.2010)
Ambulant behandling af psykisk syge børn og unge i nye rammer
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Odense indvier nye lokaler til ambulant behandling tirsdag den 18. maj. (12.05.2010)
Livsvigtigt samarbejde
Psykiske lidelser, sociale problemer og kriminalitet er en dårlig cocktail, men det nytter, når politiet, de sociale myndigheder og psykiatrien går sammen om at hjælpe "manden på bænken". Det er konklusionen fra temadagen om PSP samarbejdet den 5. maj. (06.05.2010)
Bedre samarbejde om børn og unge med psykiske lidelser
Ny samarbejdsaftale gældende fra 1. maj skal sikre et effektivt og smidigt samarbejde mellem børne- og ungdomspsykiatrien, kommunerne, de praktiserende læger og de privat praktiserende speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri. (27.04.2010)
Børne- og ungdomspsykiatrien under forandring
Hvor mange døgnafsnit skal der være i fremtidens børne- og ungdomspsykiatri? Det skal regionspolitikerne afgøre i løbet af sommer og efterår 2010. (26.04.2010)
Læs om ADHD og Aspergers i Sund i Syd
Region Syddanmarks magasin til borgerne bringer i det seneste nummer en artikel om at være et anderledes barn. (23.04.2010)
Udkast til samarbejdsaftale for demensområdet sendt i høring
En ny samarbejdsaftale skal sikre, at alle regionens borgere - uanset bopæl - får et ensartet behandlingstilbud, hvis de rammes af demens. Høringsfristen er 28. maj. (20.04.2010)
Temadag om PSP samarbejdet den 5. maj
Nu får du mulighed for at blive klogere på samarbejdet mellem politiet, de sociale myndigheder og Psykiatrien i Region Syddanmark. Tilmelding senest 20. april. (08.04.2010)
Følg retspsykiatrisk udrykningsteam på job med Kanal 5
Skærtorsdag kl. 20 kan du få indblik i, hvordan retspsykiatrien i Middelfart arbejder. Et tv-hold har været med udrykningsteamet på arbejde. (31.03.2010)
På rette kurs
Der er fuld fart på implementeringen af Fremtidens Psykiatri i Region Syddanmark. Det fremgår af den reviderede plan, som regionsrådet godkendte den 22. marts 2010. (26.03.2010)
Almenpsykiatrisk Afdeling Odense klar med handleplan
Almenpsykiatrisk Afdeling Odense har brugt for mange penge i 2009. Nu er afdelingen klar med plan for, hvordan der igen bliver balance i budgettet. (24.03.2010)
Fokus på bivirkninger
Psykiatrien i Region Syddanmark deltager i en stor kampagne, der sætter fokus på reglerne for, hvornår læger skal melde bivirkninger ved medicin. (22.03.2010)
Psykiatriens udenlandske læger
De udenlandske læger, der arbejder i Psykiatrien i Region Syddanmark, bidrager med mangfoldighed og nye perspektiver. Samtidig stilles der høje krav til lægernes faglighed. (17.03.2010)
Fælles akutmodtagelse - høring om psykiatriens placering
Skal Psykiatrien i Region Syddanmark være en del af de fælles akutmodtagelser i Aabenraa, Svendborg og Odense - kombineret med tæt samarbejde om akut modtagelse af psykiatriske patienter på sygehusene i Esbjerg, Vejle og Middelfart? Sådan lyder forslaget, der er i høring indtil 13. april. (08.03.2010)
Specialfunktionerne på plads
Sundhedsstyrelsen har givet Psykiatrien i Region Syddanmark grønt lys til de specialfunktioner, der er søgt om. (02.03.2010)
Øget tilfredshed med regionens psykiatri
Indlagte patienter og pårørende bliver stadigt mere tilfredse med Region Syddanmarks psykiatriske sengeafsnit. (11.02.2010)
Fokus på at forebygge selvmord
Nyt kompetencecenter skal udbrede viden om selvmordsforebyggelse i hele Region Syddanmark. (10.02.2010)
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
Uanset om du er patient, pårørende eller medarbejder i psykiatrien, så er der helt sikkert et spændende arrangement for dig i PsykInfos forårsprogram. (04.02.2010)
Bedre hjælp til socialt udsatte borgere
Nyt PSP-samarbejde mellem Syd- og Sønderjyllands Politi, Kriminalforsorgen, kommunerne og Psykiatrien i Region Syddanmark skal sikre bedre behandling og forebygge kriminalitet. (02.02.2010)
Psykisk syge har fået udvidet behandlingsret
Fra den 1. januar 2010 har psykisk syge voksne ret til behandling inden for to måneder. (02.01.2010)
Psykiatrisk Dialogforum er en god ide
Det var meldingen på årets – og valgperiodens – sidste møde i Psykiatrisk Dialogforum. Mødet rummede masser af diskussion samt en opfordring til, at Dialogforum fortsætter, når det nye regionsråd er tiltrådt. (21.12.2009)
Mere kvalitet mindre tvang
Seminar i Vejle den 11. februar 2010 vil sprede erfaringer og god praksis fra ”Det nationale kvalitetsprojekt om brug af tvang i psykiatrien”. (11.12.2009)
Psykiatriens Forskningsdag 2009
Psykiatrien i Region Syddanmark samledes for andet år i træk med forskning som omdrejningspunkt. (26.11.2009)
Fokus på pårørende
Fire syddanske teams har deltaget i det nationale kvalitetsprojekt "Pårørende i Psykiatrien". (23.11.2009)
Ny oversygeplejerske
Jens Egon Hansen er fra den 1. november ansat som oversygeplejerske på Almenpsykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe. (01.11.2009)
Ny ledende overlæge
Rene Andersen er fra den 1. november ansat som ledende overlæge på Almenpsykiatrisk Afdeling Esbjerg-Ribe. (01.11.2009)
Mennesket i psykiatrien
Konference med fokus på stigmatisering, inddragelse og empowerment på Koldinghus den 6. november. (28.10.2009)
Udfordringer i arbejdet med etniske ældre
Over de næste 10 år ventes antallet af flygtninge og indvandrere over 50 år at blive fordoblet i Danmark. - Hvordan hjælper samfundet bedst muligt etniske ældre? (22.10.2009)
En glædens dag på Als
Over 120 besøgende mødte op til indvielsen af en ny lokal PsykInfo i Augustenborg den 19. oktober. Dagen blev markeret med taler og koncert med guitaristen Kaare Norge. (21.10.2009)
Presseinvitation: Ny lokal PsykInfo til Sønderjylland
Mandag den 19. oktober åbner Psykiatrien i Region Syddanmark ny lokal PsykInfo i Augustenborg. Carl Holst (V), formand for regionsrådet, og guitaristen Kaare Norge deltager i indvielsen. (08.10.2009)
Sindets Dag i Region Syddanmark
Psykiatrien i Region Syddanmark og Depressionsforeningen markerer Sindets Dag den 9. oktober 2009. (07.10.2009)
Tvang og psykiatrisk testamente på dagsordenen
Psykiatriens foreninger og syv regionsrådsmedlemmer mødtes for tredje gang i Psykiatrisk Dialogforum den 22. september. (30.09.2009)
Ny ledende overlæge i Psykiatrien i Region Syddanmark
Kirsten Støvring tiltræder den 1. oktober stillingen som ledende overlæge på Almenpsykiatrisk Afdeling Vejle (30.09.2009)
Kaptajn på eget skib
Psykiatrien i Region Syddanmark var i fokus, da Landsforeningen Af tidligere og nuværende Psykiatribrugere (LAP) den 23. september holdt konference om relations- og netværksarbejde. (24.09.2009)
Pris til fynsk demensforsker
På den internationale demensdag blev overlæge Annette Lolk fra Demensklinikken i Odense hædret med Alzheimer-Forskningsfondens pris på 50.000 kr. (23.09.2009)
PTSD forening på vej
Den 30. september afholdes stiftende generalforsamling for PTSD Foreningen i Danmark. Det er en forening for mennesker med posttraumatisk stress og deres pårørende. (23.09.2009)
Ikke godt nok
Den 10. september var Psykiatrien i Region Syddanmark vært ved en konference om samarbejde mellem pårørende og personale. (11.09.2009)
Selvmordets mange facetter
Tæt på 100 fagfolk fra psykiatri og kommuner fik stof til eftertanke ved temadagen om selvmordsforebyggelse onsdag den 9. september 2009. (10.09.2009)
Når hjertet banker for psykiatrien
” Jeg kan varmt anbefale den uddannelse. Det skal man unde sig selv!” Udtalelsen kommer fra Grethe Lundsgaard, som netop har gennemført specialuddannelsen for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje. Mandag den 7. september blev hun og hendes medstuderende fejret i Regionshuset. (10.09.2009)
Psykiatrien i Region Syddanmark forsker
Psykiatriens Forskningsfond støtter 11 projekter i 2009. (31.08.2009)
Stadigt bedre kvalitet i behandlingen af patienter med skizofreni i Region Syddanmark
Nye tal fra Det Nationale Indikatorprojekt (NIP) viser, at kvaliteten af skizofreni-behandling i Psykiatrien i Region Syddanmark bliver stadigt bedre. (28.08.2009)
Nærhed og tilgængelighed i Fremtidens Psykiatri
Regionsrådet godkendte mandag den 24. august generalplanen for de kommende års byggeprojekter i Psykiatrien i Region Syddanmark. (26.08.2009)
Psykiatrien i Region Syddanmark styrker indsatsen mod selvmord
2000 borgere i Region Syddanmark forsøger hvert år at tage deres eget liv. Det tal er for højt. Derfor besluttede regionsrådet på sit møde den 24. august at styrke forebyggelsesindsatsen over for børn, unge og voksne. (25.08.2009)
Nyt retspsykiatrisk afsnit i Odense
Et midlertidigt retspsykiatrisk afsnit på Almenpsykiatrisk Afdeling Odense blev indviet tirsdag den 25. august af regionsrådsformand Carl Holst. (25.08.2009)
Influenza A
Psykiatrien i Region Syddanmark følger Sundhedsstyrelsens anvisninger samt de regionale retningslinjer. (20.08.2009)
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
Uanset om du er patient, pårørende eller medarbejder i psykiatrien, så er der helt sikkert et spændende arrangement for dig i PsykInfos efterårsprogram, som netop er offentliggjort. (18.08.2009)
Temadag om forebyggelse af selvmord i Region Syddanmark
Onsdag den 9. september holdes en temadag i Kolding om behandling og forebyggelse af selvmordsadfærd og selvmord i Region Syddanmark. Sidste frist for tilmelding er den 4. september kl. 14. (14.08.2009)
Landsdækkende undersøgelse om liggetider i gerontopsykiatrien
Ny undersøgelse tyder på, at kortere liggetid ikke forringer behandlingsresultatet for ældre patienter med depression eller mani. (17.07.2009)
Spot på samarbejde med pårørende
Det nationale projekt "Pårørende i Psykiatrien" rundes i Psykiatrien i Region Syddanmark af med en temadag om samarbejde. (16.07.2009)
Lokalpsykiatrisk Center Brørup klar i juni 2010
Med en anlægsbevilling på knapt 12 mio. kroner gav regionsrådet mandag den 22. juni grønt lys for etablering af et lokalpsykiatrisk center i Brørup. (30.06.2009)
Gode råd til forældre om ADHD
Magasinet Sund i Syd skriver i juni-nummeret om ADHD-skolen på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling Kolding. (18.06.2009)
450 børn indlægges hvert år efter selvmordsforsøg
En ny landsdækkende undersøgelse fra Klinik for Selvmordstruede børn og unge i Odense konkluderer, at samarbejdet på tværs omkring børnene bør forbedres. Klinikken udgiver i forbindelse med undersøgelsen en vejledning til sygehuse og kommuner. (15.06.2009)
Flest i behandling for færrest penge
Ny rapport fra Danske Regioner viser, at Psykiatrien i Region Syddanmark har flest i behandling for færrest penge pr. patient. (08.06.2009)
Specialeansøgningerne for Psykiatrien i Region Syddanmark er nu på hjemmesiden
Under Fremtidens Psykiatri kan du nu se de specialeansøgninger, som for nylig blev sendt til godkendelse i Sundhedsstyrelsen. (08.06.2009)
Psykiatrien får anerkendelse for åbenhed
Fredag den 29. maj blev Region Syddanmarks Åbenhedspris uddelt. Almenpsykiatrisk afdeling Kolding fik en delt andenplads for et projekt med åbne samtaler, der tager udgangspunkt i patientens og de pårørendes vilkår, behov og virkelighed. (29.05.2009)
Læserbrev blev til 5000 kroner
Lions Club Odense donerer penge til psykisk syge børn. (19.05.2009)
Farver og varme til Neuropsykiatrisk Team i Odense
Nordea og Albani donerer kunstværker til Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling Odense. (08.05.2009)
Kunsten at komme sig
Otte kvinder med psykisk sygdom er ambassadører for håb og livsglæde, når de sammen med PsykInfo tager til Rom og præsenterer projektet Art, Hope and Recovery. (06.05.2009)
Ændring i afdelingsledelsen på Almenpsykiatrisk afdeling Esbjerg (Ribe)
Afdelingsledelsen på Almenpsykiatrisk afdeling Esbjerg (Ribe) har fra den 24. april tjenestefrihed med løn. Lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen varetager den daglige ledelse indtil der er fundet en kvalificeret løsning. (29.04.2009)
De har søgt om Åbenhedsprisen 2009
Ansøgningsfristen til Region Syddanmarks Åbenhedspris er udløbet. Der er 13 kandidater i år, heraf to fra psykiatrien. (27.04.2009)
HR-chef til Psykiatrien i Region Syddanmark
Frits Pedersen (51 år) tiltræder i juni. (08.04.2009)
Tabuer skal tales ihjel
Som en del af patient- og pårørendepolitikken i psykiatrien i Region Syddanmark er der nedsat et Psykiatrisk Dialogforum, hvor psykiatriens organisationer kan diskutere med repræsentanter fra regionsrådet. Første møde lover godt for fremtiden. (31.03.2009)
Som at rejse et telt midt i en orkan
Det er svært at leve med en borderline personlighedsforstyrrelse – både for patienten og for de pårørende. Men man kan få hjælp til at få det bedre. Det var budskabet på PsykInfos temadag om borderline lørdag den 28. marts 2009. (30.03.2009)
Lokalpsykiatrisk center på vej til Tønder
Fra næste år vil behandlingstilbuddet til psykisk syge borgere i Tønderområdet blive udvidet og samlet ét sted. (30.03.2009)
Traume.dk - nu med film
Psykiatrien i Region Syddanmark og organisationerne bag Traume.dk har netop haft premiere på to nye film – ”Flygtning i Danmark” og ”Hvad er traumer?”. (24.03.2009)
Kursen sat mod en psykiatri i verdensklasse
Det er på tide, at det danske samfund tager større ansvar for mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende. Skal psykiatrien være i verdensklasse, kræver det prioritering, politisk vilje og interesse. Det er hovedbudskabet i den nye nationale strategi, som Danske Regioner præsenterede på Christiansborg i dag. (23.03.2009)
Indkaldelse af ansøgninger til Psykiatriens Forskningsfond 2009
Husk at ansøgningsfristen er 11. maj, hvis du vil søge om forskningsmidler fra Psykiatriens Forskningsfond. (23.03.2009)
Tilfredshed med børne- og ungdomspsykiatri
De fire børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark får generelt gode karakterer i ”Patienterne har ordet” – Danske Regioners første tilfredshedsundersøgelse blandt psykisk syge børn og deres forældre. (11.03.2009)
Landskonference om krop og psykiatri
120 medarbejdere fra børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger over det ganske land var mødt op for at se, høre og selv være aktive. (05.03.2009)
PsykInfo i dialog med verden
Hvad har køleskabsmagneter og det at komme sig efter psykisk sygdom med hinanden at gøre? En hel del - i PsykInfos igangværende projekt Art-Hope-Recovery. (25.02.2009)
Åbenhedsprisen 2009
Er din arbejdsplads god til at inddrage borgerne? I så fald er det nu, du og dine kolleger skal overveje, om I vil søge Region Syddanmarks Åbenhedspris 2009. (23.02.2009)
Åben Forskerdag
Syddansk Sundhedsvidenskabeligt Forskningsforum inviterer til Åben Forskerdag 2009 den 30. april 2009. Sidste frist for indsendelse af abstracts er 19. marts. (23.02.2009)
På vej mod fremtidens psykiatri
Reception i Middelfart: Psykiatrien markerede sig som én organisation med musik, taler og netværkssnak. (06.02.2009)
Christel Wiinblad rørte alle hjerter i Svendborg
Psykiatrien i Region Syddanmark åbnede i dag endnu en lokal PsykInfo på Sydfyn og fik rammende lyrik med på vejen. (05.02.2009)
Psykiatrien i Region Syddanmark er klar til fremtiden
Psykiatrien i Region Syddanmark er blevet samlet under én fælles sygehusledelse. Det markeres med en reception fredag den 6. februar. (04.02.2009)
Ny PsykInfo åbner i Svendborg
Torsdag den 5. februar fejres åbningen af den nye lokale PsykInfo i Svendborg med en reception. Der bliver bl.a. mulighed for at høre digteren Christel Wiinblad, som har fået anmelderroser for sin seneste digtsamling "Min Lillebror". (04.02.2009)

Forrige side - Side 1 af 1 - Næste side

Siden er sidst opdateret 6-10-2021
IT, Produkt management og integrationerPsykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring