Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilOM OSpilPressepilNyheder fra psykiatrisygehusetpilChristel Wiinblad rørte alle hjerter i Svendborg

Christel Wiinblad rørte alle hjerter i Svendborg

 "Min lillebror" er titlen på den unge forfatter Christel Wiinblads nye digtsamling. Den handler om Jannick – hendes lillebror, der lider af skizofreni. Ud over at være en højt elsket pårørende er han at finde blandt de danskere, der på et tidspunkt i livet får en psykisk sygdom. Statistikken peger på hver femte.

Christel Wiinblad

- Min lillebror betyder stort set alt for mig. At indse, at han led så meget og var alene om sin lidelse – det kunne jeg ikke rigtig håndtere. Jeg blev også selv syg, fortalte Christel Wiinblad oven på en intens oplæsning, der fangede hvert eneste øre.

Åbne døre

I fortættede vendinger beskrev Christel Wiinblad denne eftermiddag på Psykiatrisk afdeling Svendborg det at være pårørende. Helt derind, hvor den forsamlede blanding af patienter, pårørende og medarbejdere blev knappenålsstille. Og så det klart kunne fornemmes, hvorfor det er så vigtigt at åbne psykiatriens døre – blandt andet via etableringen af lokale PsykInfo’er i hele Region Syddanmark.

Psykiatridirektør Agnete Philipsen udtrykte det i sin åbningstale:

- Fordi uvidenhed skaber magtesløshed, fordomme og myter. Psykiatrien vedrører os alle. Jo mere viden patient og pårørende har om psykisk sygdom, jo bedre kan patienten samarbejde om behandlingen – og jo bedre kan den pårørende være en aktiv støtte undervejs.

Hun fremhævede PsykInfo som et sted, hvor borgeren kan finde støtte og rådgivning og blive klogere på alt, der vedrører psykiatri.

Fra den 5. februar vil PsykInfo Svendborg være åben dagligt for alle indlagte og ambulante patienter og deres pårørende. Og for resten af den sydfynske verden er PsykInfo åben to gange om ugen.

Lokale PsykInfo’er i hele regionen

PsykInfo i Vejle har siden 2001 udbredt information om psykisk sygdom til borgerne. I 2007 besluttede regionsrådet, at tilbuddet skal spredes til hele regionen. Ud over den nye sydfynske PsykInfo er der i dag lokale PsykInfo’er i Haderslev, Middelfart, Esbjerg, og Odense. De får i løbet af 2009 følgeskab af yderligere tre lokale PsykInfo’er.

Læs mere

PsykInfos hjemmeside


Siden er sidst opdateret 6-2-2009Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring