Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Forebyggelse og behandling

Telepsykiatrisk Center driver en række digitale forebyggelses- og behandlingstilbud på nationalt og regionalt niveau. Læs mere om de enkelte tilbud herunder.

Mindhelper

Mindhelper.dk er ét af Danmarks største informationssites om mental sundhed for unge. På www.mindhelper.dk kan unge få viden og råd om alt fra kærestesorger og ensomhed til stress, angst og depression. Mindhelper er udviklet med bevilling fra TrygFonden. I dag drives Mindhelper med fællesregional finansiering.
Kontakt projektleder Jakob Mejlholm


Internetpsykiatrien

Internetpsykiatrien tilbyder behandling via internettet til patienter, der lider af angst eller let til moderat depression. Behandlingen er baseret på kognitiv adfærdsterapi og foregår i et internetbaseret selvhjælpsprogram. Behandlingsprogrammet består af moduler med psykoedukation og øvelser med skriftlig støtte fra en psykolog. Siden marts 2018 tilbydes behandling til borgere i hele landet. Se film om Internetpsykiatrien og læs mere på www.internetpsykiatrien.dk.
Kontakt afdelingschef Marie Paldam Folker


Internetbaseret behandling af Binge Eating Disorder (BED)

DER ER LUKKET FOR ANSØGNINGER TIL BED-BEHANDLING. DER ÅBNES FOR ANSØGNINGER IGEN DEN 6. JANUAR 2020 KL. 16.00.

Telepsykiatrisk Center udvikler og evaluerer et nyt internetbaseret behandlingskoncept ved let til moderat Binge Eating Disorder (BED). Det internetbaserede behandlingstilbud skal gøre det lettere at søge behandling for en lidelse, der er forbundet med alvorlige psykiske, fysiske og sociale konsekvenser. Læs mere og søg om behandling
Borgerhenvendelse bedes ske via digital post. Se info via ovenstående link om BED.
Kontakt forskningsleder Mia Beck Lichtenstein

 

Videokonsultationer i Psykiatrien

Videokonsultationer er et fast tilbud i den ambulante behandling i Psykiatrien i Region Syddanmark. Borgere kan modtage behandling via video i eget hjem. Videokonsultationer kan bruges som et supplement i behandlingen, eller det kan erstatte nogle af de samtaler, hvor man ellers skulle møde op. Telepsykiatrisk Center koordinerer tilbuddet og understøtter ambulante afdelinger med træning i brug af video og teknisk support i samarbejde med Klinisk IT.
Se film om telepsykiatri og videokonsultationer i psykiatrien.
Kontakt konsulent Kristine Falk Pedersen og specialkonsulent Trine Helverskov

 

MindApps.dk

MindApps.dk er en app guide, der er udviklet i samarbejde med  borgere, behandlere og eksperter i datasikkerhed og evaluering af mHealth teknologier. Formålet med MindApps.dk er at guide borgere og behandlere i psykiatrien til at vælge den rette app til håndtering af psykiske vanskeligheder. På www.mindapps.dk kan man søge efter apps til bestemte målgrupper og diagnoser, læse anmeldelser af apps og anbefalinger til, hvordan apps kan indgå i samarbejdet mellem patient og behandler.
Kontakt konsulent Anders Bay-Smidt

 

Digital selvmonitorering

Digital Selvmonitorering er udviklet og implementeret hos patienter med borderline, bipolar lidelse, angst, depression, OCD og funktionelle lidelser via appen Monsenso. Det giver patienter og behandlere mulighed for at følge udviklingen i deres symptomer via daglig registrering af fx angst, depression, manglende selvkontrol, søvn, o.l. Digital selvmonitorering er implementeret i afdelingerne Affektivt Team Odense, DAT Team Svendborg og DAT Team Haderslev.
Kontakt konsulent Anders Bay-Smidt


Siden er senest opdateret den 03-10-2019
KontaktPsykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt