Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Psykiatrien i Region SyddanmarkpilAFDELINGERpilTelepsykiatrisk CenterpilUdvikling og afprøvning af ny teknologi

Udvikling og afprøvning af ny teknologi

I Telepsykiatrisk Center arbejder vi med udvikling og afprøvning af nye teknologier i indsatser for mennesker med psykiske lidelser. Læs mere om de løsninger vi arbejder på i øjeblikket.


Teknologi Lab

For at følge de kliniske og forskningsmæssige behov for øget viden inden om extended reality (virtual reality, augmented reality), biometrik, kunstig intelligens og maskinlæring etablerer Telepsykiatrisk Center et laboratorie-miljø, hvor nye teknologier kan testes og afprøves. Derved kan vi vurdere, hvad teknologierne kan tilbyde - både positivt og negativt - og tage stilling til, hvordan teknologien kan understøtte patientforløb.  
Kontakt Thomas Binzer

 

Forebyggelse af tvang med virtual reality

Vi undersøger, om VR-film kan hjælpe indlagte patienter med at ændre fokus, så tvangsforanstaltninger kan undgås. Vi evaluerer desuden på, hvordan patienter og behandlere oplever brugen af VR på en psykiatrisk afdeling. Projektet er startet af Psykiatrisk Afdeling Odense i samarbejde med Institut for Psykologi på Syddansk Universitet.
Kontakt Thomas Binzer

 

Spiseforstyrrelser og Virtual Reality

Vi udvikler og tester effekten af VR-film, som skal støtte patienter med svære spiseforstyrrelser under indkøb af madvarer. Filmene foregår i en butik, så patienterne kan træne deres indkøb, inden de skal foretage dem i den virkelige verden. Projektet er startet af Psykiatrisk Afdeling Odense i samarbejde med Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.
Kontakt Thomas Binzer

 

Virtual Reality og Biometrik

Vi undersøger mulighederne for at kombinere VR og Biometrik til en automatiseret behandlingsform, hvor biometriske data skal styre den oplevelse, brugeren har i VR miljøet. Der skabes et biofeedback forløb, der eksempelvis kan styre intensitet af eksponeringsterapi til patienter med angst.
Kontakt Thomas Binzer

 

Åben og Rolig Online

Åben og Rolig er en forskningsbaseret metode til forebyggelse af stress, der bliver tilbudt i stressklinikker i en række kommuner.
I pilotprojektet skal de fysiske kurser i metoden Åben og Rolig omsættes til et digitalt format, hvor deltagerne på egen hånd kan lære metoden og få strategier til at håndtere stress og en presset hverdag. Projektet er et samarbejde med Center for Psykisk Sundhedsfremme, Aalborg og Københavns Kommune.
Kontakt konsulent Mark Buskbjerg


Siden er sidst opdateret 5-11-2019Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt