Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Psykiatrien i Syddanmark:

Udsendt 17. juni 2019
Tæt samarbejde mellem bosteder og behandlingspsykiatri forhindrer indlæggelser
Syddansk psykiatri og syddanske bosteder for unge er sammen om satspuljeprojektet ”Styrket sundhedsfagligt samarbejde”, hvor psykiatrien rykker ud til bostedet.


Udsendt 17. juni 2019
Parkering ved Svendborg Sygehus flytter plads i forbindelse med renovering
Cirka 130 p-pladser ved siden af P-huset ved OUH Svendborg bliver fra 1. juli midlertidigt inddraget i forbindelse med, at Psykiatrisk Afdeling Svendborg bygger om. I stedet vil der blive etableret nye, midlertidige p-pladser andre steder på sygehuset, hvor 40 af de nye p-pladser gøres permanente.


Udsendt 14. juni 2019
Nyt tværsektorielt sundhedshus åbner i Kolding
Et nyt samarbejde mellem Kolding Kommune og Region Syddanmark skal skabe en bedre behandling for borgere med psykisk sygdom, misbrug eller udsathed. Samarbejdet skal foregå i det nye sundhedshus Låsbyhøj, hvor regionale og kommunale tilbud er samlet under et tag.


Udsendt 3. juni 2019
Første uddannelsesforløb for tidligere patienter vel overstået
Det første hold på et helt nyt uddannelsesforløb for tidligere patienter i Psykiatrien i Region Syddanmark har færdiggjort peer-uddannelsen. Peer-medarbejdere er tidligere psykiatribrugere, som bruger deres erfaringer til at hjælpe nuværende patienter. Første hold blev færdige 4. juni, og de skal nu ud på sengeafsnit eller i den ambulante psykiatri.


Udsendt 31. maj 2019
Tvangsoverspisning bliver nu behandlet i Psykiatrien i Region Syddanmark
Personer der lider af Binge Eating Disorder (BED) – også kendt som tvangsoverspisning – kan nu se frem til at få hjælp enten på Psykiatrisk Afdeling Odense eller via et online tilbud. Behandlingerne er et projekt, der løber frem til udgangen af 2021.


Udsendt 29. april 2019
Monitorering af tvang i Psykiatrien i Region Syddanmark 2018Udsendt
Louise Schwartz konstitueret som leder af Afdeling for Traume og TorturoverlevereUdsendt
Overlæge Rikke Laulund Schultz konstitueret som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling SvendborgUdsendt
Rikke Sveistrup Andersen tiltræder 1. marts som oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling OdenseUdsendt
Røde Kors besøgstjeneste starter op hos Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart
Et helt nyt samarbejde er blevet indgået mellem Røde Kors og Retspsykiatri Syddanmark i Middelfart. Samarbejdsaftalen er netop blevet underskrevet, og man er nu klar til at rekruttere frivillige, der har lyst til og mod på at blive besøgsven for et menneske indlagt på afsnit P6. Der er tale om et helt nyt koncept, der så vidt vides, ikke eksisterer noget andet sted i landet.Siden er sidst opdateret 6-10-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt