Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden

Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Psykiatrien i Syddanmark:

Udsendt 8. august 2019
Ny arrangementskalender fra PsykInfo
PsykInfo, Psykiatrien i Region Syddanmark, afholder i løbet af året en række arrangementer, som har til formål at skabe mere viden omkring psykisk sygdom. Disse foregår i hele regionen, så om du sidder i Svendborg eller Esbjerg, så er der mulighed for at deltage. Få arrangementskalenderen her.


Udsendt 6. august 2019
Psykiatrien i Region Syddanmark og Fyns Politi går sammen om at styrke hjælpen til psykisk syge og sårbare borgere
Fyns Politi og Psykiatrien i Region Syddanmark er med i et pilotprojekt igangsat af Rigspolitiet, hvor fire andre politikredse og regioner deltager. Projektet hedder Fælles Udrykningsteam (FUT) og handler om, at psykiatri og politi fra i dag rykker ud sammen i en særlig, fælles patrulje, når der opstår situationer med sårbare borgere eller borgere med psykisk sygdom, hvor politiet plejer at blive tilkaldt.


Udsendt 5. august 2019
Frivillige skal besøge psykiatriske patienter i Vejle
Et nyt projekt i samarbejde med psykiatrisygehuset og SIND Vejle skal medvirke til, at den enkelte patient med en psykisk sygdom kommer sig hurtigere og bedre, når de har et menneske at dele oplevelser med. Besøgsvenner søges til at gøre en forskel for afdelingens patienter fra efteråret 2019.


Udsendt 2. august 2019
Sindssyg god søndag vender tilbage til september
Som en del af trekantens festuge vil det tidligere sindssygehospital i Middelfart den 1. september kl 11-16 danne rammen om Sindssyg God Søndag, der ved hjælp af kunst, debat, foredrag, historie og meget mere kaster lys over psykiatrien i Danmark og forsøger at gøre de besøgende klogere på, hvad det vil sige at have en psykisk sygdom. Der er aktiviteter for personer i alle aldre, og det er gratis at deltage.


Udsendt 26. juli 2019
Studerende er rigtig glade for praktikophold i syddansk psykiatri
En ny evaluering tegner et billede af meget tilfredse studerende og elever, der har haft et uddannelsesforløb i Psykiatrien i Region Syddanmark


Udsendt 4. juli 2019
Ny sengestue med inputs fra patienter, pårørende og medarbejdere
Når Psykiatrisk Afdeling Odense flytter placering i forbindelse med etableringen af Nyt OUH, får afdelingen nye sengestuer. En kommende mulig sengestue har de seneste uger været vist frem til afdelingens patienter, pårørende og medarbejdere, og deres kommentarer til stuen kommer til at få stor betydning for det endelige resultat.


Udsendt 1. juli 2019
Patienter og pårørendes ideer fører til nyt tiltag i syddansk psykiatri
Den internationale dag med fokus på ”Hvad er vigtigt for dig?” resulterede i et væld af kommentarer og forslag fra både patienter og pårørende. De munder nu ud i en række nye tiltag i Psykiatrien i Region Syddanmark. Blandt andet en ny forældrecafe på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg.


Udsendt 28. juni 2019
Louise Schwartz tiltrådt som leder af Afdeling for Traume og Torturoverlevere (ATT)
Specialpsykolog Louise Schwartz bliver 1.7. leder af regionens specialiserede behandlingstilbud til traumatiserede flygtninge og veteraner.


Udsendt 17. juni 2019
Tæt samarbejde mellem bosteder og behandlingspsykiatri forhindrer indlæggelser
Syddansk psykiatri og syddanske bosteder for unge er sammen om satspuljeprojektet ”Styrket sundhedsfagligt samarbejde”, hvor psykiatrien rykker ud til bostedet.


Udsendt 17. juni 2019
Parkering ved Svendborg Sygehus flytter plads i forbindelse med renovering
Cirka 130 p-pladser ved siden af P-huset ved OUH Svendborg bliver midlertidigt inddraget i forbindelse med, at Psykiatrisk Afdeling Svendborg bygger om. De første p-pladser bliver inddraget medio juli. I stedet vil der blive etableret nye, midlertidige p-pladser andre steder på sygehuset, hvor 40 af de nye p-pladser gøres permanente.Siden er senest opdateret den 06-10-2016
KontaktPsykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt