Gå til indhold
FORSIDEN | FOR ANSATTE | PRINT | SITEMAP |

Psykiatrien i Region SyddanmarkTil forsiden


Pressemeddelelser

Her kan du se de seneste 10 pressemeddelelser fra Psykiatrien i Syddanmark:

Udsendt 19. februar 2021
2020 gav et boom i videokonsultationer
Samtaler mellem patient og behandler over video kom for alvor til sin ret i 2020 – og det har været til stor glæde for både medarbejdere og patienter. Videokonsultationer forventes fremover at blive et værdifuldt supplement til det fysiske fremmøde.


Udsendt 15. februar 2021
Psykiatrisygehuset styrker specialistrådgivningen
Fra 1. januar har Psykiatrien i Region Syddanmark udvidet tilbuddet om specialistrådgivning til praktiserende læger. Med det nye tilbud kan læger på alle hverdage få rådgivning om psykiatriske problemstillinger til gavn for patienterne.


Udsendt 8. februar 2021
En af specialpsykologernes pionere takker af
I sidste uge havde psykolog Dorte Brink haft sin sidste arbejdsdag hos Psykiatrien i Region Syddanmark, hvor hun har været siden 1985. Hun kigger tilbage på en dejlig tid, hvor hun har haft en stor andel i arbejdet med specialpsykologuddannelsen som uddannelsesansvarlig i Esbjerg og med en position i det centrale Uddannelsesudvalg.


Udsendt 23. december 2020
Adgang til behandling i juletiden fortsat normal hos Psykiatrien i Region Syddanmark
Trods den skærpede situation med COVID19-patienter i hele landet og tilgang af patienter fra Sjælland til behandling på de somatiske sygehuse i Region Syddanmark er adgangen til behandling i psykiatrien ikke påvirket.


Udsendt 13. november 2020
Psykiatrisygehuset har fået en strategi for digital psykiatri
Strategien skal være med til at skabe bedre tilbud til mennesker med psykiske lidelser gennem brug af digitale løsninger. Strategien skal også sætte retning for, hvordan digitale løsninger kan indgå i støtte og behandling i Psykiatrien i Region Syddanmark nu og i fremtiden.


Udsendt 11. november 2020
Pletfri rengøring hos Psykiatrisk Afdeling Vejle
Fejlfri rengøring har været resultatet på alle eksterne kontroller ved Psykiatrisk Afdeling Vejle. Rengøringen leveres af et privat firma, men skellet mellem det offentlige og det private er skrubbet rent, da fokus for begge i sidste ende er patienterne.


Udsendt 2. november 2020
Særlige psykiatripladser åbner i Odense
Den 2. november flytter de særlige psykiatripladser fra Psykiatrisk Afd. Vejle til Psykiatrisk Afd. Odense. Det er en del af en større sengerokade i psykiatrisygehuset, som samlet set giver flere sengepladser. Personalet har den seneste måned arbejdet på at gøre afsnittet klar til at kunne byde patienterne velkommen.


Udsendt 28. oktober 2020
Husk mundbind
Patienter og pårørende skal bære mundbind, når de opholder sig på sygehuset og i lokalpsykiatrien.


Udsendt
Psykiatrisk Afdeling Svendborg får ny konstitueret ledende overlæge
Carsten Blus-Pedersen er fra første oktober konstitueret som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Svendborg. Her vil han blandt andet bruge erfaringer fra sin tid som uddannelsesansvarlig overlæge til at arbejde mere med rekruttering.


Udsendt
Psykiatrien i Region Syddanmark er klar til at styrke indsatsen for psykiatriske patienter med et misbrug
Der er mere hjælp på vej til de psykiatribrugere med dobbeltdiagnoser, efter Regionsrådet i Region Syddanmark har vedtaget at afsætte 4 millioner kroner til tre nye projekter, der skal styrke indsatsen for psykisk sårbare og psykiatriske patienter med et alkohol- eller stofmisbrug.Siden er sidst opdateret 6-10-2016Psykiatrien i Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 25, bygning P | 7100 Vejle | Kontakt | Tilgængelighedserklæring